Heerlijke sappen die je nieren reinigen en de bloedsomloop bevorderen

Dankzij de vochtafdrijvende eigenschappen kan de combinatie van citroen en watermeloen helpen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit houdt je lichaam gehydrateerd en ondersteunt een goede bloedsomloop.
Heerlijke sappen die je nieren reinigen en de bloedsomloop bevorderen
Sofía Quintana Alonso

Geschreven en geverifieerd door de fysiotherapeut Sofía Quintana Alonso.

Laatste update: 06 maart, 2019

Het hebben van een gezonde leefstijl die een gezonde nierfunctie en een goede bloedsomloop bevordert zou een van je voornaamste prioriteiten moeten zijn. Sappen die je nieren reinigen zouden hierbij kunnen helpen.

Het vermijden van bijvoorbeeld een sedentaire leefstijl of tabaksgebruik en het aanhouden van een gezond en gebalanceerd dieet dat vrij is van verwerkte suikers, zout en verzadigd vet kunnen je al een goed eind op weg helpen. Vergeet daarnaast niet om regelmatig langs te gaan bij je dokter voor een algemene controle!

Zoals je wel al weet, biedt de natuur allerlei producten die de balans in je lichaam ondersteunen en daardoor helpen om ervoor te zorgen dat je nieren goed blijven functioneren en je bloedsomloop gestimuleerd wordt.

Fruit en groenten zitten vol goede voedingsstoffen en door regelmatig fruit en groente te eten kan je gezondheid al drastisch verbeteren.

In dit artikel nodigen we je daarom uit om enkele van de lekkerste en meest voedingsrijke natuurlijke drankjes te ontdekken die je nieren reinigen en waar je dus van kunt genieten om je gezondheid te verbeteren.

Ben je klaar om deze informatie op te schrijven?

Sappen om je nieren te reinigen en je bloedsomloop te verbeteren

Sap van wortel, citroen en komkommer

Om de bloedsomloop te bevorderen, je lichaam te zuiveren van gifstoffen en de gezondheid van je nieren te verbeteren is het belangrijk dat je voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan antioxidanten en een vochtafdrijvende werking hebben.

Door een sapje te drinken van bijvoorbeeld komkommer, wortel en citroen breng je je lichamelijke pH-waarde weer in balans en worden schadelijke gifstoffen die ziektes en aandoeningen veroorzaken uit je lichaam geëlimineerd. Dit sap kan ook helpen om de bloeddruk te reguleren.

Wij raden aan om te lezen:
Breng je pH-waarde in balans

Onthoud ook dat je nieren niet alleen de taak hebben om je bloedbaan te zuiveren en gifstoffen te verwijderen; deze belangrijke organen filteren ook overtollig natrium uit je lichaam en scheiden de volgende drie hormonen uit:

 • Erytropoëtine, een hormoon dat de aanmaak van rode bloedcellen ondersteunt.
 • Renine, een hormoon dat de bloeddruk reguleert.
 • Calcitriol, de actieve vorm van vitamine D die ervoor zorgt dat het lichaam calcium kan absorberen om de gezondheid van je botten te ondersteunen.

Het is makkelijk om jezelf wijs te maken dat je nieren goed functioneren en dat je volkomen gezond bent. Vergeet echter niet dat een ongezond dieet en een voortdurende blootstelling aan milieuverontreinigende stoffen en gifstoffen het lichaam kunnen overweldigen. Daardoor kan de nierfunctie in gevaar worden gebracht.

Dit sap:

Let op welke ingrediënten je allemaal nodig hebt.

Wortelsap met citroen en komkommer om je nieren te reinigen

Ingrediënten

 • 2 wortels
 • 1 komkommer
 • Het sap van 1 citroen
 • 1 kop water (200 ml)

Bereiding

Wanneer je reeds last hebt van nierproblemen is het vooral belangrijk dat je niet vergeet om voldoende water te drinken en dat je daarbij oplet dat je de juiste soort drinkt.

Wat bedoelen we hiermee? Het beste water dat je kunt drinken om goed voor de nieren te zorgen, is water dat weinig mineralen bevat. Vermijd daarom vooral water dat veel calcium of magnesium bevat.

 • Om dit sap te maken hoef je alleen de wortels te wassen, daarna de komkommer te schillen en het sap uit de citroen te persen.
 • Vervolgens doe je alles lekker in de blender, samen met het kopje water.
 • Mix de ingrediënten tot je een fris, homogeen sap hebt.
 • Je kunt dit sap vervolgens het beste in de ochtend drinken.

Sap van citroen en watermeloen

Dit waterige sap van citroen en watermeloen is geweldig om ’s middags te drinken met een paar ijsblokjes erin. Dit sap is namelijk verfrissend, rijk aan antioxidanten en heeft een krachtige vochtafdrijvende werking. Het is daarom ideaal om je nieren te reinigen.

 • Watermeloen bevat meer water dan vrijwel elke andere vrucht. De vrucht bevat maar weinig calorieën en het lycopeengehalte kan helpen om de verbindingen tussen je zenuwcellen te versterken.
 • De combinatie watermeloen en citroen is erg hydraterend en helpt ook de bloedsomloop te verbeteren.
 • Dankzij de vochtafdrijvende eigenschappen bevordert het daarnaast ook de verwijdering van gifstoffen.

Ingrediënten

 • 1 kop watermeloen (220 g)
 • Het sap van 1 citroen
 • 1 kop water (200 ml)

Bereiding

 • Dit sap is zo eenvoudig om te maken. Er zijn maar een paar seconden voor nodig. Doe simpelweg de gesneden watermeloen, het citroensap en het water samen in de blender.
 • Mix de ingrediënten vervolgens tot er een glad mengsel ontstaat. En voilà, je hebt een heerlijk, verfrissend drankje voor op een warme zomerdag. Het zal je helpen om je nieren te reinigen.
 • Mocht je de smaak wat aan de bittere kant vinden, dan kun je een beetje honing toevoegen om het sap zoeter te maken.

Sap van selderij en radijs

Radijssap met selderij om je nieren te reinigen

Radijsjes staan bekend om hun vermogen om urineweginfecties effectief tegen te gaan. Daarnaast kunnen radijsjes helpen om de bloedbaan te zuiveren. Deze groente bevat zeer weinig calorieën.

Maak je niet druk om de pittige smaak. Deze unieke eigenschap is te danken aan het gehalte glucosinolaten, bestanddelen die rijk zijn aan antioxidanten die de verwijdering van gifstoffen uit het lichaam stimuleren en de negatieve gevolgen van vrije radicalen tegengaan.

Aarzel daarom niet om deze geweldige combinatie van radijs en selderij eens te proberen om je nieren te reinigen.

Deze combinatie is dankzij de vele vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die het immuunsysteem versterken namelijk een geweldige manier om de gezondheid van je nieren te bevorderen.

Ingrediënten

Bereiding

 • Het eerste wat je moet doen is de groenten grondig wassen.
 • Vervolgens snijd je ze in kleinere stukken, zodat ze makkelijker verwerkt kunnen worden in de blender.
 • Doe daarna alle ingrediënten samen in de blender en verwerk ze tot je een glad sap hebt.
 • Probeer dit sap minstens drie keer per week ’s ochtends te drinken.

Je zult versteld staan over de resultaten! Ben jij er klaar voor om ze te proberen om je nieren te helpen reinigen?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Banihani, Saleem. Radish (Raphanus sativus) and Diabetes. Nutrients. 2017. 9. 10.3390/nu9091014.
 • González Maqueda I, Casanova Rodríguez C, et al. Enfermedad cardiovascular y función renal. Mecanismos patogénicos. Revista Española de Cardiología. Diciembre 2008. 8 (E): 10e-21e.
 • Kidney Research United Kingdom. The kidneys – A basic guide.
 • Mannivanan A, Kim J-H, et al. Deciphering the nutraceutical potential of Raphanus sativus – A comprehensive overview. Nutrients. Febrero 2019. 11 (2): 402.
 • Meamarbashi, Abbas and Meysam Alipour. Moderate dose of watercress and red radish does not reduce oxygen consumption during graded exhaustive exercise”. Avicenna Journal of Phytomedicine vol. 4,4 (2014): 267-72.
 • National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Preventing chronic kidney disease. Octubre 2016. U. S. Department of Health and Human Services.
 • National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. ¿Qué es la enfermedad en los riñones? Abril 2017. U. S. Department of Health and Human Services.
 • National Kidney Foundation. To juice or not to juice. Septiembre 2014.
 • Oluwole F.S, Adebayo- Gege G.I, Abaya. J. G ,Atsukwei D. Effect of Watermelon (citrullus lanatus) on pulse rate and blood pressure in healthy individuals”. IOSR Journal of Dental and Medical Sciences. Volume 13, Issue 3 Ver. III. (Mar. 2014), 66-69. [Online] Avaiable at: http://www.iosrjournals.org/iosr-jdms/papers/Vol13-issue3/Version-3/N013336669.pdf


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.