Grapefruitsap na de maaltijd bevordert gewichtsverlies
Grapefruitsap is een erg lekkere en gezonde citrusvruchtensap, die de laatste jaren steeds populairder wordt. Dit komt voornamelijk door de natuurlijke afslankende eigenschappen en de vele gezondheidsvoordelen die deze vrucht heeft.
Grapefruits zijn rijk aan antioxidanten en hebben antibacteriële eigenschappen. Daarnaast is deze citrusvrucht een belangrijke bron van de vitamines A, B, C, D en E en mineralen als calcium, fosfor, magnesium, mangaan, zink, koper en ijzer.
In onze poging om af te vallen zijn we altijd op zoek naar verschillende alternatieven die ons kunnen helpen sneller vet te verbranden en die ons dieet goed kunnen aanvullen, met als doel natuurlijk om die extra kilo’s te laten verdwijnen.
In dit artikel vertellen we je waarom grapefruitsap je beste bondgenoot kan worden om gewichtsverlies te bevorderen. Je zult al na korte tijd goede resultaten zien. Ben je benieuwd naar hoe grapefruit, in het bijzonder grapefruitsap, je kan helpen af te vallen?
Misschien ook interessant; 7 fouten die je niet wilt maken bij het afvallen
Grapefruits zijn van nature ‘vetverbrandend’
Meerdere onderzoeken tonen aan dat het regelmatig consumeren van grapefruitsap een uitstekende manier is om vetverbranding te stimuleren en sneller en gemakkelijker af te vallen. Om deze resultaten te behalen, is het echter wel belangrijk om je consumptie van grapefruitsap aan te vullen met een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging.
De kracht die grapefruit bezit om gewichtsverlies te bevorderen zit voornamelijk in het hoge kaliumgehalte en de hoeveelheid enzymen die deze vrucht bevat. Beide staan namelijk bekend om hun vermogen om de verbranding van vet te versnellen.
Daarnaast bestaan grapefruits voor ongeveer 90% uit water. Dit verbetert de stofwisseling en zorgt er daardoor voor dat we gemakkelijker afvallen.
Als je graag wilt afvallen, is het belangrijk dat je je calorie-inname en je inname van zout beperkt. In dit geval zijn grapefruits erg handig, omdat één grapefruit, afhankelijk van de grootte, maar 74 calorieën bevat. Daarnaast bevatten grapefruits weinig zout en zijn ze rijk aan kalium.
Andere belangrijke voordelen van grapefruitsap
Grapefruits zijn echter niet alleen goed voor gewichtsverlies. De vrucht biedt nog vele andere voordelen die het waard zijn om te onthouden.
- De eigenschappen van grapefruits kunnen helpen problemen als constipatie en urineweginfecties tegen te gaan.
- Het intense aroma van deze vrucht wordt veelal gebruikt bij het maken van etherische oliën voor aromatherapie.
- Grapefruits bevatten pectine. Pectine kan helpen bij het verlagen van de gehaltes slecht cholesterol in ons lichaam.
- Grapefruits bevatten lycopenen, die de eliminatie van gifstoffen en andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam stimuleren.
- Het consumeren van grapefruitsap is erg geschikt voor mensen die last hebben van slapeloosheid.
- Dankzij het hoge vitamine C-gehalte kan grapefruit ook helpen het immuunsysteem sterker te maken. Een sterk immuunsysteem kan helpen verkoudheid, artritis en andere vormen van ontsteking te voorkomen.
- Het pectine in grapefruit reguleert de stofwisseling en bevordert vetverbranding.
- Door regelmatig grapefruit te consumeren kun je de ontwikkeling van verschillende vormen van kanker voorkomen. Dit komt doordat grapefruits een bestanddeel bevatten dat naringenine wordt genoemd.
Hoe val je af door middel van grapefruit
Hebben grapefruits je aandacht te pakken gekregen en ben je gaan overwegen deze vrucht in je dieet op te nemen om gewichtsverlies te bevorderen? Probeer dan de volgende tips na te leven om zo goed mogelijk van de voordelen die deze vrucht biedt te profiteren.
De eerste optie is om drie keer per dag, voorafgaand aan elke maaltijd, een halve grapefruit te eten. Deze methode is ideaal voor het verbranden van vet, omdat het er niet alleen voor zorgt dat onze stofwisseling op gang wordt gebracht, maar ons ook een verzadigd gevoel geeft.
De tweede optie is om een glas versgeperst grapefruitsap te drinken, wat je zal helpen zonder enige opofferingen gemakkelijk af te vallen. Om een glas grapefruitsap te maken gebruik je simpelweg een lepel om het vruchtvlees uit de schil te lepelen.
Dit vruchtvlees pureer je vervolgens samen met een theelepel honing in de blender. Drink dit sap twintig minuten voor je avondmaal. Dit zal je helpen de calorieën die je consumeert sneller te verbranden.
Het wordt ook aangeraden om grapefruitsap te drinken om een hoge bloeddruk en hartziekte te behandelen.
Kijk ook eens naar dit artikel: De voordelen van citrusfruit bij het ontbijt
Gevallen waarin de consumptie van grapefruit wordt afgeraden
Helaas wordt het afgeraden om grapefruit te consumeren wanneer je bepaalde medicijnen slikt. Tot deze medicijnen behoren onder andere antihistaminica, pijnstillers, immunosuppressiva en medicijnen tegen impotentie.
Grapefruits kunnen de werking van deze medicijnen beïnvloeden en kunnen de werking zelfs sterker maken, waardoor de medicijnen juist een averechts effect hebben. Daarom is het erg belangrijk om eerst je huisarts te raadplegen voordat je grapefruit toevoegt aan je dieet.
Daarnaast kunnen grapefruits ook maagzuur opwekken. Iedereen die dus gevoelig is voor dit gezondheidsprobleem zou de consumptie van grapefruits moeten vermijden.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Fernandez, M., García, J. A. L., Iglesias, B. B., & Sevillano, E. (1993). Fibra dietetica de toronja: producto natural sin aditivos. Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, (247), 81-83.
- Gómez Ugarte, M., Peralta Mamani, L. E., Martinez Ayala, A. A., Paredes Fernandez, D. L., & Conde Camacho, Y. (2015). Propiedades medicinales del pomelo, beneficios nutricionales y su aplicación en la estética. Revista de Investigación e Información en Salud, 10, 49.
- Mesa, M. G., Herrera, D. M. A., Vilas, M. M., Alfonso, C. C., Carretero, J. H., Batista, A. D., & Montequiní, J. F. (2002). Plantas cítricas en el tratamiento de enfermedades vasculares. Rev Cubana Angiol y Cir Vasc, 3(2), 39-46.