Graag langere wimpers? Probeer deze behandeling!

Hoewel de ingrediënten in deze behandeling op zichzelf ook al zeer effectief zijn, kun je wanneer je ze allemaal samenvoegt in één behandeling van alle voordelen tegelijkertijd profiteren om de uitstraling van je wimpers te verbeteren.
Graag langere wimpers? Probeer deze behandeling!

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wimpers nemen een belangrijke plaats in beslag in de schoonheidsroutine van veel vrouwen. Lange en volle wimpers kunnen ons namelijk een uitgesproken en diepe blik geven.

Veel vrouwen hebben het geluk van nature lange en dikke wimpers te hebben, terwijl anderen helaas juist een flink aantal producten moeten gebruiken om dit effect te bereiken.

Mascara en wimperkrullers zijn de meest gebruikte producten om te zorgen dat wimpers er voller uitzien. Wanneer je deze producten echter te vaak gebruikt, kunnen ze juist een averechts effect hebben. Hierdoor kunnen je wimpers zwak worden en zelfs uitvallen.

Gelukkig bestaan er ook andere manieren om je wimpers langer en voller te laten lijken en zo hun uitstraling te verbeteren. Eén van deze alternatieven is een natuurlijke behandeling waarbij je gebruik maakt van drie producten die je wimpers voorzien van extra voeding en kracht.

In dit artikel gaan we in op de details van deze behandeling. We vertellen je ook hoe je de behandeling zelf thuis kunt toepassen om van alle voordelen te profiteren.

Natuurlijke behandeling voor vollere en langere wimpers

Deze natuurlijke behandeling van je wimpers is een goed alternatief voor de vele dure producten die op de markt verkrijgbaar zijn. De behandeling bestaat uit een combinatie van kokosolie, vitamine E en wonderolie. Deze drie ingrediënten staan allemaal bekend om hun cosmetische en geneeskrachtige toepassingsmogelijkheden.

Hoewel elk van deze producten op zichzelf ook genoeg voordelen kan bieden, raden wij in dit geval aan om ze met elkaar te combineren om één volledig product te maken.

Om mogelijke twijfels over de vele voordelen van deze behandeling uit de wereld te helpen, geven we dus hieronder kort de eigenschappen van elk ingrediënt.

Kokosolie

Kokosolie

Biologische kokosolie is rijk aan essentiële vetzuren en antioxidanten. Deze bestanddelen worden dan ook vaak gebruikt in cosmetische producten. Veel mensen gebruiken kokosolie als vervanging voor hun normale bodylotion, maar de olie biedt ook veel voordelen voor je haren en wimpers.

De kokosnoot is een van de weinige bronnen van laurinezuur, waarvan vastgesteld is dat het bacterie-dodende en virus-vernietigende eigenschappen heeft. Daarom kan kokosolie gebruikt worden als een natuurlijke reiniger en kan het helpen onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen. 

Door kokosolie aan te brengen op je wimpers creëer je een soort barrière. Deze kan ervoor zorgen dat chemicaliën uit je mascara en gifstoffen uit de buitenlucht minder invloed hebben op je wimpers. De vele voedingsstoffen die deze olie bevat kunnen helpen om ervoor te zorgen dat je wimpers dikker en gezonder lijken.

Vitamine E

Vitamine E-olie kun je bij de apotheek of drogisterij kopen.

Deze olie heeft antioxidante eigenschappen die celbeschadiging vertragen en negatieve gevolgen veroorzaakt door vrije radicalen tegengaan. Als je vitamine E-olie aanbrengt op je wimpers kan het ervoor zorgen dat de haartjes minder snel zwak worden en het de natuurlijke groei bevorderd.

Wonderolie

Wonderolie

Wonderolie wordt verkregen uit de zaden van de wonderboom. Dit is één van de aanbevolen oliën om haren en wimpers sterker en dikker te maken.

De textuur is iets plakkeriger dan die van andere etherische oliën. Dit is echter juist waarom deze olie zo goed is om op deze manier te gebruiken.

Binnen de alternatieve geneeskunde wordt wonderolie al eeuwen gebruikt tegen veel aandoeningen, bijvoorbeeld om onzuiverheden in de huid en gewrichtspijn tegen te gaan, maar het is ook altijd een favoriet geweest als middel om haar mee te verzorgen.

De vochtinbrengende eigenschappen en grote voedingswaarde kunnen ook helpen om beschadigd haar te herstellen en versterken en dus haaruitval te voorkomen.

Ook interessant voor jou:
Fantastische tips voor vollere wimpers

Hoe maak je deze natuurlijke wimperbehandeling?

Alle ingrediënten die je nodig hebt voor deze behandeling zijn vrij goedkoop. En je kan ze bij de drogisterij of natuurwinkel kopen.

Ingrediënten

 • 3 eetlepels kokosolie (45 g)
 • 40 ml vitamine E-olie (de hoeveelheid capsules hangt af van de grote van de capsules)
 • 3 ½ eetlepels wonderolie (50 g)
 • 1 kleine glazen pot
 • 1 schoon mascaraborsteltje

Bereiding

 • Meng de oliën met een houten lepel goed door elkaar in de glazen pot.
 • Maak een paar vitamine E-capsules open en voeg de vloeistof toe aan het mengsel in de pot.
 • Doe daarna de deksel op de pot en schud het mengsel voor gebruik goed door elkaar.

Hoe gebruik je dit middel?

 • Doop het schone mascaraborsteltje elke avond, nadat je je make-up verwijderd hebt, in het middel en breng dan het middel vervolgens van de wortels naar de puntjes aan op je wimpers. Als je geen mascaraborsteltje hebt, kun je ook een wattenstaafje of je vingers gebruiken.
 • Spoel of wrijf het middel niet af. Het is de bedoeling dat het gedurende de nacht zijn werk kan doen.

Om resultaat te zien, is het belangrijk om deze behandeling regelmatig en langdurig toe te passen. Je moet ook proberen om consequent te zijn. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • FEDAPAL. (1987). Usos industriales de los aceites de palma y coco. Revista Palmas.
 • Sánchez, O. F. (2016). Las vitaminas. Revista Medica de Rosario. https://doi.org/10.1108/1525383X20050001391
 • Bellatin, M. (2013). Salón de belleza. In Obra reunida. https://doi.org/10.2307/4141197
 • Alvarado Steller, V., & Sancho Bermúdez, K. (2011). La belleza del cuerpo femenino. Wimb Lu.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.