4 oliën tegen beschadigd haar die je niet mag missen

De regeneratieve kracht van olijfolie helpt ons haar gezond en sterk te worden. Bovendien is het een goede moisturizer, die ook pluis vermindert.
4 oliën tegen beschadigd haar die je niet mag missen

Laatste update: 06 november, 2018

Het is geen geheim dat alle vrouwen – en zelfs sommige mannen – angstig kijken naar de tekenen van haaruitval en beschadigd haar veroorzaakt door veranderingen in het milieu, het gebruik van chemicaliën, haardrogers, krultangen, haarverf, pincetten en nog veel meer.

Al deze dingen zorgen er bovendien voor dat het haar zijn glans en schoonheid verliest. Zo ontstaan er zowel esthetische als gezondheidsproblemen. Om je een aantal oplossingen hiervoor te geven, willen we je vier oliën laten zien die van nature beschadigd haar kunnen herstellen en het zijn glans terug kan geven.

Oliën die beschadigd haar helpen herstellen

Dit zijn de meest voorkomende oliën voor het herstellen van beschadigd haar. We kunnen gebruik maken van:

Deze oliën zijn het beste om het haar glans en vitaliteit te geven. Ook helpen ze om gespleten haarpunten weer te repareren. We gaan in detail in op elk van deze middelen.

Arganolie

Dit is een olie met zo veel functies en voordelen, dat het zelfs “het vloeibare goud van Marokko” wordt genoemd. Dit is vooral te danken aan het hoge gehalte vitamine E en vetzuren, zoals omega 3, 6 en 9, waardoor het heel goed is als aanvulling op je haarverzorgingsroutine.

Hoe gebruik je het

 • Doe eerst een paar druppels in de palm van je hand.
 • Breng het vervolgens royaal aan op de uiteinden van beschadigd haar. Dit zal helpen de uiteinden te herstellen en voegt flexibiliteit en kracht toe.
 • Breng het ook aan op de haarwortels en laat het gedurende 25 minuten intrekken.
 • Spoel tenslotte het haar uit zoals je normaal doet om het te herstellen en te verjongen.

Kokosolie

Kokosolie is een van de oliën die beschadigd haar helpen herstellen

Om glans toe te voegen en voor het verbeteren van de gezondheid van het haar zijn slechts een paar druppels kokosolie voldoende. Het beschermt ook tegen uitdroging en roos. Het is bewezen dat de beste olie extra vierge kokosolie is. Deze voedt het haar beter van de wortel naar de punt.

Hoe gebruik je het

 • Doe eerst een paar eetlepels kokosolie in een bakje.
 • Laat het vervolgens een tijdje in heet water staan om op te warmen.
 • Breng de warme olie daarna gelijkmatig aan over je hoofdhuid en dek af met een badmuts gedurende 20 minuten.
 • Spoel uit zoals gebruikelijk, met behulp van veel shampoo en conditioner.

Olijfolie

Dit is een van de meest gebruikte natuurlijke cosmetische oliën vanwege het hoge gehalte aan vitamine E. Dit maakt het haar sterk en gezond. Het heeft ook regeneratieve eigenschappen die de groei en glans van het haar kunnen bevorderen. Tot slot vermindert het kroezen en kan het ook helpen om slap en droog haar weer volume te geven.

Hoe gebruik je het

 • Masseer het haar met extra vierge olijfolie van wortel tot punt en bedek je hoofd met een warme handdoek gedurende 5 minuten. Was dan je haar zoals gebruikelijk en herhaal de procedure om de 15 dagen. Dit is ideaal voor geverfd haar en haar dat continu is blootgesteld aan een haardroger en krultangen.
 • Maak een mengsel van vier eetlepels olijfolie en een losgeklopt ei. Breng het aan op je haar en laat gedurende vijftien minuten trekken. Daarna was je het met warm water. Voer de behandeling eenmaal per week uit voor een complete revitalisatie.
 • Regenererend haarmasker: Meng drie eetlepels olijfolie met honing. Laat staan gedurende 24 uur en breng het dan aan op schoon, vochtig haar en laat gedurende 15 minuten intrekken. Was je haar daarna opnieuw met water.

Amandelolie

Amandelolie is een van de oliën die beschadigd haar helpen herstellen

Deze olie helptbij het herstel van beschadigd haar en de toename van het volume. Het beste is om maskers, shampoos en andere producten te vinden die deze olie bevatten. Het is namelijk niet aan te raden om amandelolie rechtstreeks toe te passen op de hoofdhuid, het kan het haar er vet uit laten zien.

Hoe te gebruiken

 • Gebruik de olie van zoete amandelen, maar breng het alleen aan op de uiteinden door middel van een zachte massage, totdat de olie goed in het haar doordringt.
 • Bevochtig een doek met warm water – het heetste wat je kunt hebben – en wikkel het om je haar gedurende 5 minuten.
 • Was daarna je haar twee keer om eventuele sporen van deze olie te verwijderen.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.