Voordelen van wonderolie

27 april 2016
Wonderolie is een geweldige bevochtiger en heeft eigenschappen die kunnen helpen om verscheidene aandoeningen te behandelen. Van eczeem en een schilferige huid tot roos en insectenbeten.

Wonderolie is bekend vanwege de natuurlijke laxerende eigenschappen, maar er zijn ook een aantal andere interessante toepassingsmogelijkheden die het waard zijn om te bekijken. Alhoewel medische autoriteiten aangeven dat het giftig kan zijn in grote hoeveelheden, wordt het al jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde. Leer meer over de voordelen van wonderolie in dit artikel.

Wat moet ik weten over wonderolie?

Een grote verscheidenheid aan kwaaltjes kunnen behandeld en genezen worden met wonderolie, waarbij het gebruik als een laxeermiddel om constipatie te verhelpen de populairste is. Wonderolie vermindert ook pijnen, stimuleert het immuunsysteem, behandelt huidwonden en fungeert als een sterk antibioticum, antiviraal middel en fungicide.

De olie komt van de zaden van de plant, die ook wel bonen genoemd worden en bestaat uit vetzuren (waarvan 90% ricinolzuren zijn). Ze worden gezien als hetgeen dat verantwoordelijk is voor de unieke genezende eigenschappen van de plant. De wonderboom komt oorspronkelijk uit Indië en is ook wel bekend als ‘Christuspalm’, omdat gezegd wordt dat de bladeren op de handen van Christus lijken. Misschien heeft de boom daarom zoveel helende eigenschappen.

Olie

De wonderboom werd overgenomen door veel culturen, zoals Egypte, China, Perzië, Rome, Griekenland, Afrika, Europa en Amerika. Het wordt nu veel industrieel gebruikt, vooral in de textielindustrie, maar ook in Rusland om machines in te smeren in het koude klimaat, aangezien het een consistente viscositeit heeft en niet bevriest. Andere niet medicinale toepassingen van wonderolie zijn onder andere: een aroma of voedseltoevoeging, een ingrediënt in huidverzorging en cosmetische producten, productie van rubber, vezels, vernissen, verfstoffen, leerbehandelingen etc.

Het is belangrijk om te onthouden dat delen van de bonen van de wonderboom dodelijk zijn als je ze consumeert of inslikt. De bonen zijn niet klaar voor consumptie totdat ze door een speciaal proces zijn gegaan om de olie eruit te halen. Maak je niet druk, want wonderolie kan je veilig gebruiken. De giftige stoffen zitten alleen in de rauwe bonen.

Bijwerkingen zijn onder andere: huidreacties en darmstoornissen, waarbij een irritatie van de darmwanden wordt veroorzaakt. Het is niet aanbevolen voor personen die last hebben van krampen, zweren, aambeien, verzakkingen of die recentelijk geopereerd zijn.

Wonderolie

Voordelen van het consumeren en gebruiken van wonderolie

Een aantal van de eigenschappen van wonderolie zijn:

  • Verlicht colitis: Om het ongemak van deze intestinale onbalans te verlichten, moet je een kompres maken en deze aanbrengen op de buik. Maak simpelweg een doek nat met olie en laat het een uur of twee inwerken. Herhaal dit maximaal twee keer per dag.
  • Verwijdert eelt op de voeten: Wonderolie helpt om de ophoping van dode cellen op de voeten te verwijderen. Maak een doek nat met een klein beetje olie en breng het rechtstreeks aan op het aangetaste gebied. Wikkel er een gaasje omheen en doe een sok aan om het op z’n plaats te houden. Laat het gaasje de hele nacht zitten en verwijder het veel zachtere eelt in de ochtend met een vijl.
  • Verwijdert moedervlekken: Dit is een erg populair huismiddel. Maak een mengsel met baking soda en wonderolie. Breng het aan op de moedervlek en bedek het met verband. Laat het de hele nacht zitten en was het met warm water in de ochtend. Herhaal het dagelijks totdat de moedervlek eraf valt.
  • Verlicht artritis: Als je gewrichten pijn doen door artritis, dan kan wonderolie je helpen. Doe drie eetlepels wonderolie in een pan en verhit het gedurende drie minuten. Maak er een doek of wattenschijfje mee vochtig en wrijf het over de pijnlijke gebieden. Bedek het met een droge doek en gebruik een warmtekussen om het gebied warm te houden. Laat het een half uur of minder zitten (een uur is het maximum). Gebruik het niet als het gebied ontstoken is.
  • Verlengt de wimpers: Dit is een van de vele cosmetische toepassingsmogelijkheden van wonderolie. Het helpt om wimpers er voller en langer uit te laten zien. Het kan ook gebruikt worden op de wenkbrauwen. Breng het aan met behulp van een mascaraborsteltje. Herhaal het elke nacht voordat je naar bed gaat en spoel het niet af.
Wimpers

  • Huidverzorging: Omdat het zo’n geweldige bevochtiger is, is wonderolie een onderdeel van vele cosmetische producten en crèmes. Het fungeert als een middel om de huid te verzachten en beschermen in lotions, zalven, zepen, etc. Het behandelt een droge huid, eczeem, huidschilfers, herpes, zweren, brandwonden en huidwonden. Je kan er ook een zeep van maken die je gebruikt als shampoo om je haar zachter en gezonder te maken met met meer glans. Het wordt ook gebruikt voor het behandelen van strontjes, roos en insectenbeten (vooral muggen). Het is ook uitstekend voor het verfrissen van een verouderende huid.
  • Versterkt nagels: Als je breekbare nagels hebt, breng dan wonderolie met een wattenschijfje aan op elke nagel. Wonderolie is een geweldige bron van vitamine E, waardoor je nagels er mooi uit blijven zien.
  • Massage voor het lichaam: Het kan gebruikt worden als een lichaamsolie voor ontstekingsremmende massages om pijnen in de spieren en gewrichten te verlichten. Het wordt vaak gebruikt in aromatherapie.
Bekijk Ook