Gemakkelijk gewicht verliezen met 5 geneeskrachtige planten

Probeer je om gewicht te verliezen? Voeg dan deze vijf geneeskrachtige planten toe aan je dagelijkse voeding!
Gemakkelijk gewicht verliezen met 5 geneeskrachtige planten

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Gewicht verliezen is een noodzaak voor patiënten met overgewicht en obesitas. Dat is niet enkel nodig omwille van schoonheidsredenen. Het zal mensen ook helpen om hun lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Maar hoe kun je nu gemakkelijk gewicht verliezen?

Het is zeker geen eenvoudige opdracht. En het is ook geen doelstelling die je van de ene op de andere dag bereikt. Maar deze uitdaging opnemen kan je levenskwaliteit verbeteren en ziekten voorkomen.

Hoewel het in het begin moeilijk is om je gewoonten te veranderen, vooral als het over voeding gaat, zullen na verloop van tijd die gezonde gewoonten een manier van leven worden.

Bovendien bestaan er ook enkele natuurlijke remedies die je als aanvulling kan gebruiken. Dankzij hun eigenschappen helpen ze om de resultaat van je dieet nog te verbeteren.

Tot die groep van remedies behoren een aantal soorten planten. Je kan ze als thee klaarmaken. Ze versnellen het metabolisme zodat je gemakkelijker vet en calorieën verbrandt.

In dit artikel laten we je in detail kennismaken met de vijf beste planten. Aarzel dus niet om ze toe te voegen aan je plan om gewicht te verliezen.

1. Gemakkelijk gewicht verliezen met selderij

Gemakkelijk gewicht verliezen met selderij

Selderij is een groente met vochtafdrijvende en ontstekingsremmende eigenschappen en werkt ook op de spijsvertering. In combinatie ondersteunen ze gewichtsverlies.

Dit helpt om de vloeistoffen te verwijderen die vastgehouden worden in de lichaamsweefsels. Ze voeren ook afval af die het metabolisme aantast.

Maar het beste is dat selderij een minieme hoeveelheid calorieën bevat. Het is ook een ideaal voedingsmiddel om je honger te stillen en langere tijd een verzadigd gevoel te hebben.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 kop water (250 ml)
 • 1 eetlepel selderijblaadjes (10 g)

Hoe maak je het klaar?

 • Breng het water aan de kook. Voeg dan de selderijblaadjes toe en laat het mengsel een tijdje staan.

Hoe drink je het?

 • Drink een kop van deze thee ‘s morgens op een lege maag. Per dag raden we aan om het twee tot drie keer te drinken.
 • Drink het minstens drie keer per week.

2. Gemakkelijk gewicht verliezen met groene thee

Groene thee is één van de beste opties om voor dit doel te gebruiken. Het helpt om kilo’s te verliezen en de afvalstoffen uit ons lichaam te verwijderen.

Deze thee bevat antioxidant en ontstekingsremmende bestanddelen. Die elementen ondersteunen de processen die vet omzetten in energie.

Zijn eigenschappen verminderen de ophoping van vloeistof. Ze bevorderen ook de activiteit van de darmen zodat problemen als constipatie voorkomen worden.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 theelepel groene thee (5 g)
 • 1 kop water (250 ml)

Hoe maak je het klaar?

 • Voeg een theelepel groene thee toe aan een kop kokend water. Laat het vervolgens gedurende tien tot vijftien minuten trekken.

Hoe gebruik je deze thee?

 • Drink minstens drie keer per week een kop groene thee op een nuchtere maag.

3. Gemakkelijk gewicht verliezen met artisjokken

Gemakkelijk gewicht verliezen met artisjokken

Artisjokken zijn een uitstekende aanvulling voor mensen die proberen om op een snelle en veilige manier gewicht te verliezen.

Ze bevatten erg weinig calorieën. Bovendien hebben ze krachtige vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen, die helpen om afval uit het lichaam te verwijderen.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 kop water (250 ml)
 • 3 gedroogde artisjokbladeren

Hoe maak je het klaar?

 • Breng het water aan de kook. Zodra het kookt, voeg je de artisjokbladeren toe.
 • Laat het nu een paar minuten op een laag vuur staan. Daarna zet je het vuur af en laat je het mengsel gedurende tien tot vijftien minuten trekken.

Hoe gebruik je het?

 • Drink deze thee vóór elke hoofdmaaltijd.
 • We raden aan om het twee tot drie keer per week te drinken.

4. Gemakkelijk gewicht verliezen met paardenstaart

Paardenstaart bezit vochtafdrijvende en zuiverende eigenschappen. Die zijn nuttig om gifstoffen te verwijderen die vastzitten in het bloed. Die gifstoffen maken het op een bepaalde manier ook moeilijk om gewicht te verliezen.

Maak een thee met dit ingrediënt. Het is laag in calorieën en bevat vitaminen en mineralen die heilzaam zijn voor de gezondheid van het hart en de nieren.

Welke ingrediënten heb je nodig?

Hoe maak je het klaar?

 • Breng het water aan de kook en voeg de paardenstaart toe.
 • Wacht dan vijftien minuten. Filter dan de thee met een zeef.

Hoe gebruik je het?

 • Drink deze thee op een nuchtere maag en ook voor de lunch.
 • De beste manier is om het gedurende twee weken na elkaar te drinken, dan twee weken te stoppen. Begin daarna opnieuw met het drinken van de thee.

5. Gemakkelijk gewicht verliezen met venkel

Gemakkelijk gewicht verliezen met venkel

Venkel bezit vochtafdrijvende bestanddelen. Die elementen helpen om vochtophoping en ontstekingen te bestrijden. Want dit zijn aandoeningen die veel voorkomen bij mensen met overgewicht.

Bovendien heeft het positieve effecten op de spijsvertering. Het helpt om afval te verwijderen dat vastgehouden wordt in de dikke darm. Daarnaast helpt om de zwelling in de buik te verminderen.

Venkel is ook een ideaal hulpmiddel om je eetlust en een traag metabolisme onder controle te houden.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 eetlepel venkel (10 g)
 • 1 kop water (250 ml)

Hoe maak je het klaar?

 • Doe de venkel in een kop kokend water en laat intrekken.

Hoe gebruik je het?

 • Drink deze thee in de ochtend en in de middag.
 • Doe dit elke dag gedurende twee weken.

Wil je gewicht verliezen en je kledingmaat verkleinen? Kies dan één van de planten uit dit artikel. Maak er thee van en geniet van de voordelen van alle eigenschappen.

Vergeet echter niet dat deze drankjes geen miraculeuze effecten hebben. Ze werken alleen als ook je eetgewoonten gezond zijn en als je voldoende beweegt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 •  Vázquez Cisneros LC., López Uriarte P., López Espinoza A., Navarro Meza M., et al., Effects of Green tea and its epigallocatechin (EGCG) content on body weight and fat mass in humans: a systematic review. Nutr Hosp, 2017. 34 (3): 731-737.
 • Yanchou Njike V., Smith TM., Shuval O., Shuval K., et al., Snack food, satiety and weight. Adv Nutr, 2016. 7 (5): 866-78.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.