Gebruik gember tegen buikvet

Je kunt gember niet alleen gebruiken om te profiteren van de thermogene werking zodat je meer vet zult verbranden. Je kunt gember ook combineren met andere ingrediënten om gifstoffen te verwijderen en gewichtsverlies te bevorderen.
Gebruik gember tegen buikvet

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

De buik is zonder twijfel een van die lichaamsdelen waar vet zich snel ophoopt. Hoewel je dit op veel manieren kunt voorkomen, hebben maar weinig mensen altijd zin om de moeite te doen die nodig is om slank te blijven. Daarom is gember tegen buikvet een goed startpunt.

Een van de beste manieren om dit probleem tegen te gaan, is door je stofwisseling te stimuleren door middel van je dieet, lichaamsbeweging en andere gezonde gewoontes.

Daarnaast is het belangrijk om je lichaam te zuiveren en de werking van organen als de lever, die vetten en suikers verwerken, te bevorderen.

Daarom is het goed om te weten dat er natuurlijke middelen bestaan die je kunnen helpen om je lichaam te zuiveren van gifstoffen en buikvet tegengaan.

Een van deze middelen is gember. Dit product staat bekend om zijn aromatische eigenschappen en vele gebruiksmogelijkheden in de keuken.

In dit artikel delen we enkele van de voornaamste voordelen die gember tegen buikvet biedt. Ook gaan we in op verschillende manieren waarop je deze wortel in je dieet kunt opnemen. Laat dit niet aan je voorbij schieten!

Hoe kan gember helpen om buikvet tegen te gaan en het lichaam te ondersteunen?

Gember tegen buikvet in poedervorm

Gember is een geneeskrachtige wortel die al eeuwenlang wordt gebruikt als geneesmiddel voor meerdere stoornissen die de gezondheid beïnvloeden. Hieronder noemen we een paar bekende voordelen:

 • Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en bevat antioxidanten. Deze kunnen helpen om de spijsvertering te verbeteren, het (slechte) cholesterolgehalte te verlagen en gifstoffen die zich in het lichaam hebben opgestapeld te elimineren.
 • Gember wordt dankzij de afslankende en zuiverende eigenschappen al jarenlang toegevoegd aan allerlei recepten. Het consumeren van gember stimuleert de stofwisseling en verbetert de spijsvertering. Daardoor kan het helpen in de strijd tegen buikvet.
 • Bovendien heeft gember een vochtafdrijvende werking die kan helpen om opgehoopt vocht uit het lichaam te verwijderen. Zo kan gember ook het ontstaan van ontstekingen voorkomen.
 • Een van de voornaamste voordelen die gember biedt is dat het maar weinig calorieën bevat en gecombineerd kan worden met andere ingrediënten om de eigenschappen die het heeft te versterken.

Daarom delen we in dit artikel verschillende recepten die gebruik maken van de vele krachten die gember heeft. Hiermee zijn ze ook elk een goede aanvulling op een gezond dieet.

Manieren om gember te bereiden als middel om buikvet tegen te gaan

De meest gebruikelijke manier om gember in te nemen is door er een infusie van te maken. Voor nog betere resultaten kun je echter ook andere ingrediënten toevoegen die het lichaam op natuurlijke wijze helpen meer vet te verbranden.

Gember en citroenthee

Citroenthee met Gember

Het vitamine C en de antioxidanten in citroensap versterken de werking van gember. Daarmee helpt deze thee de lever te zuiveren en de verwerking van vetten te bevorderen.

Thee van gember en citroen is goed om het lichaam te ontgiften en overtollig vocht te verwijderen, waardoor het een goede ondersteuning is voor een dieet om buikvet tegen te gaan.

Ingrediënten:

 • Het sap van een halve citroen;
 • 1 stukje gember;
 • 250 milliliter water;
 • Honing (optioneel).

Hoe maak je deze thee?

 • Breng het water aan de kook en doe vlak voordat het kookt het stukje gember erin.
 • Laat het een paar minuten pruttelen op laag vuur. Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg het citroensap toe.
 • Roer de ingrediënten goed door elkaar en voeg als je wilt een beetje honing toe om de thee zoeter te maken.
 • Drink voor elke maaltijd een kopje van deze thee.

Sap van grapefruit en gember

Grapefruit is een caloriearme vrucht die geweldig is om lichaamsgewicht te verliezen. De vrucht heeft een heerlijke smaak die goed samengaat met de pittige smaak van de gember.

Ingrediënten:

 • 4 grote grapefruits;
 • 3 gram gemalen gember;
 • Het sap van een kwart citroen (optioneel).

Hoe maak je dit sap?

 • Pers het sap uit vier grote grapefruits en meng het met een theelepel gemalen gember en een beetje citroensap.
 • Drink dit sap elke ochtend zo snel mogelijk op een lege maag.

Groene thee met gember

Groene Thee

Groene thee staat bekend om de vele antioxidanten die het bevat en het geweldige vermogen om gewichtsverlies te bevorderen.

Het drinken van groene thee kan vetophoping voorkomen, houdt het cholesterolgehalte onder controle en verbetert de spijsvertering.

De combinatie van groene thee en gember is daarom een geweldige manier om je gezondheid te verbeteren en in een korte tijd een slank figuur te krijgen.

Ingrediënten:

 • 10 gram groene thee;
 • 1 schijfje verse gember;
 • 250 milliliter water.

Hoe maak je deze drank?

 • Breng het water aan de kook, voeg de gember toe en laat het een paar minuten pruttelen.
 • Haal de pan van het vuur en voeg daarna de groene thee toe.
 • Laat de thee ongeveer tien minuten trekken. Vervolgens kun je het opdrinken.
 • Drink dagelijks een à twee kopjes van deze heerlijke thee.

Hoe vaak zou je deze middelen moeten consumeren?

Om van alle voordelen die deze ontgiftende middelen bieden te profiteren, raden we aan om ze een maand lang regelmatig te consumeren.

Na een maand kun je proberen om ze steeds vijftien dagen achtereenvolgend te drinken en vijftien dagen achtereenvolgend pauze te nemen.

Onthoud dat je natuurlijk helemaal geen verschil zult zien als je naast het drinken van deze drankjes niet ook voldoende lichaamsbeweging krijgt en je eetgewoontes verbetert.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Mahmoud Rafieian-Kopaei, Hamid Nasri. (2014). The Ameliorative Effect of Zingiber officinale in Diabetic Nephropathy. Iranian Red Crescent Medical Journal, I, 2.
 • Arshad H Rahmani, Fahad M Al shabrmi, Salah M Aly. (2014). Active ingredients of ginger as potential candidates in the prevention and treatment of diseases via modulation of biological activities. Int J Physiol Pathophysiol Pharmacol, Vol 6, 12.
 • Saravanan, G., Ponmurugan, P., Deepa, M. A., & Senthilkumar, B. (2014). Anti-obesity action of gingerol: Effect on lipid profile, insulin, leptin, amylase and lipase in male obese rats induced by a high-fat diet. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.6642

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.