Kan groene thee je echt helpen gewicht te verliezen?

Om groene thee te gebruiken als middel om gewicht te verliezen moet je er drie koppen per dag van drinken, terwijl je er een uitgebalanceerd dieet op nahoudt.

Groene thee. We houden ervan. Er zijn maar weinig dingen zo heerlijk als thuiskomen en een kop groene thee in je favoriete mok klaarmaken. Sommige mensen drinken het gewoon omdat ze het lekker vinden, maar er zijn miljoenen mensen die het drinken vanwege de geweldige voordelen voor de gezondheid, waarvan een van de meest bekende de mogelijkheid om gewichtsverlies te bevorderen is.

Is deze uitspraak wel echt waar? Kun je erop rekenen dat groene thee een van de beste natuurlijke drankjes is om je te helpen een paar kilo’s kwijt te raken? Laten we er meer over leren vandaag.

Groene thee, op een gezonde manier gewicht verliezen

Als je probeert om gewicht te verliezen, moet je dat op de gezondst mogelijke manier doen. Je weet al dat er extreme diëten zijn die je inname van eiwitten of koolhydraten en allerlei soorten vetten limiteren, ondanks dat je lichaam een goede balans nodig heeft van al deze dingen.

In plaats daarvan heb je een dieet nodig dat je de eiwitten en essentiële vetten biedt, zodat je lichaam de normale functies kan uitvoeren. Je moet op een gezonde manier gewicht verliezen door een actieve levenswijze te leiden en je winst te halen uit de voordelen die de natuur ons biedt, zoals groene thee.

Dus is het waar dat dit eeuwenoude drankje kan helpen bij het verwijderen van die extra kilo’s? Natuurlijk, maar je moet het zien als een aanvulling op een gezond, uitgebalanceerd dieet. Het zal op zichzelf geen wonderen verrichten als je ongezonde dingen blijft eten.

Laten we uitvinden hoe groene thee je kan helpen gewicht te verliezen.

Het is een krachtige antioxidant

Groene thee is een krachtige natuurlijke antioxidant, die in staat is om vroegtijdige veroudering te vertragen en je te beschermen tegen een aantal ziekten, dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Het is belangrijk om te weten dat witte thee eigenlijk de meest krachtige antioxidant ter wereld is als het gaat om thee, ver boven groene thee.

Het versnelt de stofwisseling

Een van de voordelen van groene thee is dat het helpt om de stofwisseling te versnellen, waardoor je meer vet verbrandt. De catechinen in groene thee zorgen ervoor dat je lichaam een thermogenese staat ingaat, het proces waarbij het extra energie produceert uit deze extra kilo’s.

Vergeet niet dat het ook een milde eetlustremmer is, waardoor je minder eet en niet gaat snacken tussen de maaltijden door.

Een ander interessant aspect is dat dit eeuwenoude drankje helpt bij het voorkomen van pieken in je insulineniveaus en helpt voorkomen dat vloeistoffen je cellen binnendringen. Dit alles zal er geleidelijk aan voor zorgen dat je lichaamsvet vermindert.

Het is een geweldige vochtafdrijver en stimuleert de lever

Groene thee is een geweldige manier om je lichaam te ontgiften, waarbij schadelijke stoffen die zich ophopen in je bloedstroom en darmen worden verwijderd. Het helpt bij het verwijderen van verzadigde vetten door urine, samen met andere substanties die ontstekingen veroorzaken, waardoor je je opgezwollen voelt.

Daarbij is groene thee een geweldige manier om de alvleesklier en lever te stimuleren en te repareren. Het bevordert optimaal functioneren van deze organen en dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten helpt het ze te beschermen tegen schade.

Hoe moet je groene thee drinken om gezond gewichtsverlies te bevorderen?

Groen Sap

 1. Om gezond gewichtsverlies te bevorderen met groene thee, moet je drie koppen per dag drinken.
 2. Neem de eerste kop op een lege maag en voeg het sap van een halve citroen toe.
 3. De tweede kop moet twintig minuten na de lunch worden gedronken. Dit verbetert je spijsvertering en de absorptie van voedingsstoffen. Je zal tot het avondeten niet de behoefte voelen om te gaan snacken. We moeten er wel bij zeggen dat je nooit geraffineerde suiker in groene thee moet doen. Het is het beste als je geen zoetstof toevoegt, maar als je het te bitter vindt, kun je een theelepeltje honing toevoegen.
 4. Na het avondeten drink je je laatste kop groene thee. Probeer dit ten minste een half uur voor het slapengaan te doen. Waarom? Je lichaam heeft tijd nodig om het te verteren voordat je in slaap valt.
 5. Je zal de resultaten beginnen te zien na ongeveer twee maanden, maar je moet ook de volgende voedingsmiddelen uit je dieet beperken:
  • Frisdrank en gezoete dranken
  • Gebak en toetjes
  • Rood vlees
  • Witte bloem
  • Worst
  • Zuivelproducten met volle room
 6. Veelvoorkomende waarschuwingen over groene thee:
  • Je moet voorzichtig zijn met het regelmatig drinken van groene thee als je leidt aan een hoge bloeddruk (vergeet niet dat het cafeïne bevat).
  • Denk er ook aan dat het drinken van groene thee tussen de maaltijden door ervoor zal zorgen dat je niet voldoende ijzer en calcium absorbeert, dus wacht ten minste twintig minuten voordat je geniet van je kop thee.
  • Ten slotte: drink nooit meer dan de aanbevolen drie koppen groene thee per dag. Anders kan het een te grote stimulerende werking hebben.
Bekijk Ook