Fruit: de beste natuurlijke diuretica

Diuretica zorgen ervoor dat de vloeistoffen in je lichaam giftige stoffen elimineren. Diuretische methodes worden ook gebruikt voor gewichtsverlies.
Fruit: de beste natuurlijke diuretica

Laatste update: 05 februari, 2019

Diuretica worden af en toe ook gebruikt door personen die gewicht willen verliezen. Degenen die de consumptie van diuretica vergroten om gewicht te verliezen, moeten echter oppassen dat ze niet overdrijven. Daarom is het sterk aanbevolen om eerst contact op te nemen met een specialist.

Veel mensen geloven het misschien niet, maar het meeste fruit heeft diuretische eigenschappen. Deze kunnen gebruikt worden om een paar maatjes smaller te worden. Dat komt doordat ze je lichaamsgewicht reguleren door grote hoeveelheden vloeistof te verwijderen.

Ook kunnen ze simpelweg het vasthouden van vocht effectief tegengaan. Om te profiteren van deze natuurlijke diuretica, zul je minimaal twee porties per dag moeten eten.

Welke fruitsoorten functioneren als de beste natuurlijke diuretica?

 • Cranberries
 • Watermeloen
 • Ananas
 • Jeneverbessen
 • Kiwi
 • Sinaasappels
 • Papaja
 • Vijgen
 • Mango
 • Druiven
 • Aardbeien

Al dit fruit is zeer effectief als je het toevoegt aan je dieet. Ze kunnen je ook bepaalde vitaminen en mineralen geven die erg belangrijk voor je lichaam kunnen zijn. Denk hierbij aan kalium bijvoorbeeld, welke een uitstekende huidhersteller is.

Watermeloen als natuurlijk diuretica

Zo bereik je resultaten

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar dit fruit af en toe tijdens een maaltijd eten zal geen directe resultaten opleveren. Dat geldt vooral als je andere dingen consumeert die slecht zijn voor je lichaam, zoals verzadigde vetten of suikers.

Als je echt wilt profiteren van de diuretische effecten van dit fruit, dan moet je ze tussen elke maaltijd eten. Hierbij is het belangrijk dat je het fruit zoveel mogelijk gescheiden houdt van die maaltijden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de diuretische effecten van dit fruit niet de hoeveelheid vetweefsel in je lichaam verminderen. Ze maken het simpelweg makkelijker voor mensen om sneller gewicht te verliezen.

Onthoud ook dat al het overmatige slecht is. Deze voedingsmiddelen herhaaldelijk consumeren kan dus veranderingen in de hoeveelheid kalium in je bloed en uitdroging veroorzaken. Je moet daarom niet overdrijven met de hoeveelheid fruit die je consumeert zodat je complicaties kan voorkomen.

Als je natuurlijke diuretica zoekt, hoef je alleen maar het fruit te kopen dat deze speciale eigenschappen heeft. Je kunt het het beste combineren met voldoende dagelijkse hydratatie en fysieke activiteiten om je lichaam gezond te houden. Dit zal je lichaam helpen om strakker te worden na het verliezen van de extra’s.

Je zou ook in harmonie moeten zijn met de vitaliteit van je lichaam. Je hoeft niet noodzakelijk grote hoeveelheden van deze voedingsmiddelen te consumeren om gewicht te verliezen. Verminder in plaats daarvan de hoeveelheden die je consumeert tijdens je maaltijden en beweeg elke dag.

Je zult daardoor meer winst behalen dan je verwacht. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Melillo, L. (1994). Diuretic plants in the paintings of pompeii. American Journal of Nephrology. https://doi.org/10.1159/000168758
 • Milind, P., & Gurditta. (2011). Basketful benefits of papaya. International Research Journal of Pharmacy.
 • Stothers, L. (2009). Cranberry and Other Dietary Supplements for the Treatment of Urinary Tract Infections in Aging Women. Complementary and Alternative Therapies and the Aging Population. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374228-5.00010-X

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.