Fruit: de beste natuurlijke diuretica

· 30 augustus 2015

Een diureticum is iets wat ervoor zorgt dat de vloeistoffen in je lichaam (zoals urine) de stroming vergroten om giftige stoffen en infecties gemakkelijker en sneller te elimineren. Diuretische methodes worden af en toe ook gebruikt door personen die gewicht willen verliezen. Degenen die de consumptie van diuretica vergroten om gewicht te verliezen, moeten echter oppassen dat ze niet overdrijven en daarom is het sterk aanbevolen om eerst contact op te nemen met een specialist.

Veel mensen geloven het misschien niet, maar het meeste fruit heeft diuretische eigenschappen, die gebruikt kunnen worden om een paar maatjes smaller te worden (omdat ze je lichaamsgewicht reguleren door grote hoeveelheden vloeistof te verwijderen) of om simpelweg het vasthouden van vocht effectief te behandelen. Om te profiteren van de diuretische effecten van fruit, zou je minimaal twee porties per dag moeten eten.

Het beste diuretische fruit

 • Cranberries
 • Watermeloen
 • Ananas
 • Jeneverbessen
 • Kiwi
 • Sinaasappels
 • Papaja
 • Vijgen
 • Mango
 • Druiven
 • Aardbeien

Al dit fruit is zeer effectief als je het toevoegt aan je dieet. Ze kunnen je ook bepaalde vitaminen en mineralen geven die erg belangrijk voor je lichaam kunnen zijn, zoals kalium bijvoorbeeld, dat een uitstekende huidhersteller is.

Zo bereik je resultaten

watermeloen

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar dit fruit af en toe tijdens een maaltijd eten zal geen directe resultaten opleveren, vooral als je andere dingen consumeert die slecht zijn voor je lichaam, zoals verzadigde vetten of suikers. Als je echt wilt profiteren van de diuretische effecten van dit fruit, dan moet je ze tussen elke maaltijd eten, maar zoveel mogelijk gescheiden van die maaltijden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de diuretische effecten van dit fruit niet de hoeveelheid vetweefsel verminderen. Ze maken het simpelweg makkelijker voor mensen om sneller gewicht te verliezen. Onthoud ook dat al het overmatige slecht is, dus deze voedingsmiddelen herhaaldelijk consumeren kan veranderingen in de hoeveelheid kalium in je bloed en uitdroging veroorzaken. Dus je moet niet overdrijven met de hoeveelheid die je van deze voedingsmiddelen consumeert, zodat je complicaties kan voorkomen.

Als je een natuurlijke diureticum wilt, dan hoef je alleen maar het fruit te kopen dat deze speciale eigenschappen heeft. Je zou het ook moeten combineren met voldoende dagelijkse hydratatie en fysieke activiteiten om alles gezond te houden. Dit zal je lichaam helpen om strakker te worden na het verliezen van de extra’s.

Je zou ook in harmonie moeten zijn met de vitaliteit van je lichaam. Je hoeft niet noodzakelijk grote hoeveelheden van deze voedingsmiddelen te consumeren om gewicht te verliezen. Verminder de hoeveelheden die je consumeert tijdens je maaltijden en beweeg elke dag. Je zal daardoor meer winst behalen dan je verwacht.