Elimineer pijn in de voeten met deze eenvoudige tips

27 februari 2016
Een zoutbad is vaak de beste oplossing wanneer je last hebt van pijnlijke voeten. Het helpt niet alleen om te ontspannen, maar het voorkomt ook dat je huid hard en droog wordt.

Zodra je uit je bed stapt, beginnen je voeten aan de zware taak om tijdens de dag je volledige lichaamsgewicht te dragen. Je wandelt rond in huis, je rent wanneer je gehaast bent, je draagt ongemakkelijke hakken en onderwerpt je voeten over het algemeen aan de stress en de dagelijkse, hectische slijtageslag. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn je voeten uiteraard ook, net zoals alle andere delen van je lichaam, vatbaar voor ziektes, infecties en andere soorten kwaaltjes die een invloed kunnen hebben op jouw levenskwaliteit.

Het zit zo dat de meeste mensen niet veel aandacht besteden aan de gezondheid van hun voeten totdat ze pijn ervaren. Ze zullen dan ook geen tijd besteden aan het zorgen voor dit lichaamsdeel. Je keuze voor een bepaald soort schoeisel is de voornaamste oorzaak voor pijnlijke voeten.

Daarom zullen we in dit artikel enkele tips delen die de pijn kunnen verlichten en die een aantal problemen die veroorzaakt worden door bepaalde schoenen, kunnen voorkomen.

Eenvoudige tips om pijnlijke voeten te voorkomen

Wanneer je favoriete paar schoenen ervoor zorgt dat je pijnlijke voeten krijgt, is het een goed idee de volgende tips te volgen om zo de pijn te verlichten.

Maak je schoenen anders vast

Soms kan je je schoenen verkeerd vaststrikken zonder dat je dat zelf beseft, waardoor je voeten moe en pijnlijk achterblijven. Het is belangrijk dat je je schoenen niet te strak vaststrikt, maar ook niet te los laat.

Bind eens riempjes aan je hakken

 

Hoge Hakken

Wanneer je het gewend bent hoge hakken te dragen, maar deze niet zo comfortabel zijn als je gewend bent of gedacht had, kan je er riempjes aan vastmaken. Zo verhoog je de stabiliteit en zitten de schoenen steviger.

Neem pauzes

Wanneer je strakke schoenen of hakken draagt en je verplicht bent de hele dag rechtop te staan, is het belangrijk dat je onthoudt om zo nu en dan pauzes te nemen. Zo kunnen je voeten even ontspannen en bevorder je ook een betere bloedcirculatie. Een ander idee is om je voeten vijf minuutjes omhoog te houden. Zo kan je bloed nog beter stromen.

Gebruik gelkussens

Gelkussens

Gelkussens worden gebruikt om te harde impact op je voeten wanneer je hakken draagt te verminderen. Ze zijn verkrijgbaar in de meeste winkels die schoenen of accessoires voor schoenen verkopen.

Bescherm je voeten tegen blaren

De beste manier om te vermijden dat je pijnlijke voeten hebt, is door dit te voorkomen. Wanneer je vermoedt dat je schoenen je blaren zullen geven, is het een goed idee om een pleister of anti-blaarkousen te dragen, zodat je schoenen niet tegen je voeten schuren.

Zijn je schoenen te smal?

IJs in je Schoenen

Dit is een vaak voorkomend probleem bij schoenen die gemaakt zijn van stof of leer. Om het probleem op te lossen, kan je een diepvrieszakje gevuld met water in de schoen steken en je schoen vervolgens in de vriezer stoppen. Zo kan je je schoenen iets wijder en comfortabeler maken. Een andere optie is een extra zool in je schoen stoppen. Zo verhoog je echter wel het risico dat de schoen ongemakkelijk tegen je voet zal schuren.

Natuurlijke remedies voor pijnlijke voeten

Pijnlijke voeten komen erg vaak voor en lijken op den duur zelfs onvermijdelijk. Gelukkig zijn er enkele natuurlijke remedies om pijnlijke voeten te genezen en om je voeten te helpen ontspannen.

Een gezouten voetbad

Een typische remedie tegen pijnlijke voeten is een zoutbad dat Epsomzout of zoutkristallen gebruikt. Zo verlicht je niet enkel de pijn, maar kan je ook voorkomen dat je voeten uitdrogen of hard worden.

Voeg een half kopje zout toe aan een kom warm water en zorg dat je voeten minstens twintig minuten kunnen trekken.

Een voetbad van kamille

Voetbad met Kamille

Kamille heeft ontstekingsremmende en kalmerende kwaliteiten, die pijnlijke voeten zo goed als meteen kunnen verlichten. Om optimaal van de voordelen van kamille te genieten, kan je zo’n twee liter kamillethee maken en je voeten hier zo’n twintig minuten in laten baden.

Een andere optie is om de theezakjes rechtstreeks op de je voeten te plaatsen en dan specifiek op de plaatsen waar je pijn ervaart.

Een bad van gemberthee

Gemberthee is over de hele wereld bekend dankzij de krachtige, pijnstillende en ontstekingsremmende kwaliteiten die het heeft. Deze kwaliteiten zijn perfect om een bepaald aantal ongemakken de wereld uit te helpen. Een thee van verse gember kan de pijn in je voeten binnen enkele minuten verlichten en daarnaast je voeten ook doen ontspannen, waardoor ze helemaal klaar zijn voor de volgende dag.

Plaats een groot stuk gemberwortel in een pot kokend water en laat het zo’n vijf tot tien minuutjes trekken. Laat de vloeistof afkoelen en dompel je voeten erin onder.

Massage

Voetmassage

Een laatste remedie die we zeker niet mogen vergeten is een voetmassage. Wanneer je een hectische dag achter de rug hebt en daar de gevolgen van voelt in je voeten, aarzel dan niet om ze een goede massage te geven. Gebruik een beetje olijf-, munt- of lavendelolie en ontspan!

Bekijk Ook