Een reinigende limonade van gember en appel

Een ophoping van gifstoffen in het lichaam kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Dat is waarom het een goed idee is om je weerstand te versterken. Deze reinigende limonade kan je daarbij helpen!
Een reinigende limonade van gember en appel

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

De gifstoffen in je lichaam kunnen je organen beschadigen. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je beter voor je lichaam kunt zorgen. Dit recept voor een reinigende limonade van gember en appel kan je hierbij helpen. Het drankje is daarbij ook nog eens goedkoop en gezond!

Het zuiveren van je lichaam kan je helpen bij het herstellen van je:

 • nieren
 • lever
 • bloedsomloop

Waarom hopen gifstoffen zich op?

We zijn allemaal geneigd om gifstoffen op te laten hopen. Vervuilde lucht en sommige medicaties kunnen ook voor een ophoping van gifstoffen zorgen.

De producten die we dagelijks eten en drinken hebben invloed op onze celfuncties. Denk bijvoorbeeld aan:

 • koffie
 • alcohol
 • ultrabewerkte levensmiddelen

Er zijn veel symptomen die aangeven dat het misschien tijd is om te ontgiften. Als je je zwak, moe of lui voelt of last hebt van constipatie en ademhalingsproblemen, kan het betekenen dat je lichaam behoefte heeft aan een ontgifting. Als je dit niet doet, zijn deze symptomen wellicht het begin van ernstigere problemen.

Gifstoffen kunnen zich ook ophopen als gevolg van emotionele problemen. Denk bijvoorbeeld aan stress of angst. Het overlijden van een van je naasten, een ongeluk of algemeen slecht nieuws kan bijvoorbeeld zorgen voor de aanmaak van stoffen die negatieve invloed hebben op een emotioneel zwak lichaam.

Dat is waarom het belangrijk is om een gezond leven te leiden. Daarnaast is het een goed idee om eens in de zoveel tijd een ontgifting te doen.

Veel voedingsstoffen bevatten gifstoffen

Erg veel levensmiddelen bevatten gifstoffen. Sommige meer dan anderen, maar het lichaam kan deze gifstoffen elimineren.

Dit is de taak van je lever. Dit orgaan neemt gifstoffen op. Deze gifstoffen worden daarna omgezet in niet-complexe stoffen die zich oplossen in water. Het lichaam werkt deze vloeibare stof dan uiteindelijk via de urine weg.

Als deze schadelijke stoffen de capaciteit van het lichaam te boven gaan, is het erg belangrijk om zelf te ontgiften.We raden je aan om eens per jaar te ontgiften. Als je leert hoe je een reinigende limonade van gember en appel maakt, wordt ontgiften gelukkig een stuk makkelijker.

Recept voor een reinigende limonade van gember en appel

Recept voor reinigende limonade van gember en appel

Zuiverende sappen zijn een van de vele aanbevelingen als het aankomt op het elimineren van gifstoffen. Als je ze maakt van fruit en geneeskrachtige planten, zijn ze een uitstekend alternatief.

Ingrediënten

Bereiding

 • Was de appels en de citroen eerst goed. 
 • Snijd dan de appel in kleine stukjes en doe ze in de blender.
 • Voeg dan ook het citroensap toe.
 • Strooi dan ook de geraspte gember bij het mengsel. Mix alle ingrediënten nog eens goed.
 • Serveer dit drankje met ijs. Zo verminder je de pittige smaak van de gember.
 • We raden je aan om dit sap voor het ontbijt te drinken. Dit bevordert de zuiverende eigenschappen van het drankje.

Reinigend sap van appel en gember

Ingrediënten

 • 3 kleine biologische groene appels
 • citroenrasp
 • 2 eetlepels verse geraspte biologische gember

Bereiding

 • Pers de appels in een sapcentrifuge.
 • Mix de citroenrasp dan samen met de gember en het sap in een blender
 • Serveer de drank tenslotte op kamertemperatuur. Je kunt dit sap het beste op lege maag drinken. 

De eigenschappen van een reinigende limonade van gember en appel

Als je deze limonade leert maken, krijg je de kans om van de gezonde eigenschappen van deze drank te kunnen profiteren. Deze drank helpt je vervolgens bij het elimineren van gifstoffen uit het lichaam. 

1. Gember is een geneeskrachtige specerij

Gember wordt gezien als een geneeskrachtige plant. In veel landen wordt gember gebruikt in natuurlijke geneesmiddelen. Je kunt gember ook gebruiken om een speciale smaak aan je salades en andere gerechten toe te voegen.

2. Vitamine C versterkt je afweersysteem

gember is een geneeskrachtig kruid

Citroen bevat veel vitamine C. Deze vitamine versterkt je afweersysteem en helpt je bij het voorkomen van verkoudheid en griep. De belangrijkste eigenschap van vitamine C is echter dat het gifstoffen neutraliseert en elimineert. Daarbij is citroen een uitstekend ingrediënt voor een reinigende limonade.

3. Appels hebben antioxiderende eigenschappen

Appels bevatten veel quercetine. Dit is een flavonoïde antioxidant die je helpt bij het bestrijden van vrije radicalen. Appels zijn dan ook een van de beste fruitsoorten voor je lichaam.

4. De ontgiftende eigenschappen van gember

Gember en appels zijn een uitstekende mix voor een reinigende limonade. Ze helpen je lichaam op een natuurlijke manier bij het elimineren van opgehoopte gifstoffen. Deze sap versterkt zo ook je immuunsysteem.

Het drinken van deze reinigende limonade van gember en appels op een lege maag is een uitstekende manier om je lichaam gezond te houden. We raden je aan om dit iedere ochtend te drinken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Barreiro González G. Las enfermedades del trabajo: Nuevos riesgos psicosociales y su valoración en el derecho de la protección social. Universidad de León (2006)
 • Eresdeportista.com Te damos 10 razones para dejar de beber café por la mañana. [Online] Available at: eresdeportista.com/dieta-nutricion/te-damos-10-razones-para-dejar-de-beber-cafe-por-la-manana/

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.