Een plattere buik met kokoswater in 14 dagen

Kokoswater is een van de beste manieren om voor de gezondheid van je spijsvertering te zorgen en een plattere buik te krijgen, omdat het zeer verzadigend is.
Een plattere buik met kokoswater in 14 dagen

Geschreven door Lorena González

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als je plaatselijk wat centimeters wilt verliezen bij bijvoorbeeld je buik, kun je misschien beginnen met kokoswater te gaan drinken. Het heeft veel gunstige eigenschappen en we willen dat je ze leert kennen. Het krijgen van een plattere buik met kokoswater is daar één van.

Sneller en gemakkelijker een plattere buik met kokoswater

Dankzij kokoswater kun je sneller en gemakkelijker afvallen. Als je een paar kilo wilt afvallen of je gewicht stabiel wilt houden, probeer dan frisdrank en suikerhoudende dranken te vervangen door kokoswater.

Dit is een natuurlijke drank met weinig calorieën en het zal ervoor zorgen dat je langer verzadigd bent. Probeer voor elke grote maaltijd een glas van dit natuurlijke water te drinken, want dan eet je minder.

Het houdt je gehydrateerd

Hydratatie door middel van kokoswater

Kokoswater kan heel goed helpen als het gaat om gehydrateerd blijven. Deze drank zal je helpen je energiereserves te herstellen en een optimale vochtbalans in je lichaam te behouden. Om deze reden is het een goed idee om dit vitaminerijke water voor, tijdens en na een training te drinken.

Het voorkomt problemen met de spijsvertering

Kokoswater bevat veel vezels, dus het helpt goed tegen constipatie.

Het is ook een uitstekende keuze voor het behandelen van problemen zoals diarree.

Het stabiliseert je bloeddruk

Bloeddrukmeter

Kokoswater staat erom bekend invloed te hebben op het reguleren van de bloeddruk. Het drinken van kokoswater kan zelfs je bovendruk met 71% verlagen en de onderdruk met 29%.

Je huid wordt stralender en glanst.

Omdat het een geweldige bron van antioxidanten is, kan het gifstoffen elimineren en essentiële voedingsstoffen leveren.

Naast het drinken ervan, kun je het elke dag op je gezicht aanbrengen. Dit helpt onzuiverheden te bestrijden en laat je huid er gezonder en mooier uitzien.

Vermindert stress en vermijd humeurigheid

Verminder stress en vermijd humeurigheid

Heb je regelmatig last van stress? Kokoswater bevat een grote verscheidenheid aan vitamines, vooral uit de B-groep. Deze helpen om stress te verminderen en kunnen daarnaast stemmingswisselingen voorkomen. Bovendien is magnesium verantwoordelijk voor het verhogen van je productie van serotonine. Wanneer je dit mineraal mist, kun je last krijgen van depressie. Daarom vervult kokoswater een belangrijke functie.

Kokoswater werkt fantastisch tegen katers

Kokoswater is ook erg handig als je de avond ervoor te veel hebt gedronken. Het is rijk aan voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om verloren vitaminen en vloeistoffen aan te vullen.

Bovendien bestaat kokoswater voor 95% uit zuiver water en slechts voor 5% uit kokosnoot. Het is dus uitstekend voor het herstellen van de vochtbalans van je lichaam.

Het gaat tekenen van veroudering tegen

Tekenen van veroudering

Deze vloeistof is een natuurlijke bron van cytokinine. Dit zijn plantenhormonen die zeer gunstig zijn voor je gezondheid. Ze helpen namelijk de cellulaire deling en de tekenen van veroudering te bestrijden.

Bovendien verminderen ze ook het risico op ziektes zoals kanker, evenals problemen zoals trombose.

Hoe maak je kokoswater?

Als je er klaar voor bent om het toe te voegen aan je dieet en een plattere buik met kokoswater wilt krijgen, probeer dan dit recept. Hoe je het maakt, zie je hier:

Ingrediënten

  • 4 glazen water (1 liter)
  • 200 gram geraspte, ongezoete kokos
  • 2 eetlepels rietsuiker

Bereidingswijze

  • Voeg allereerst de geraspte kokosnoot toe aan het water en laat het een half uur staan.
  • Giet het mengsel daarna in een fles en voeg de twee eetlepels rietsuiker toe.
  • Schud de fles vervolgens om de suiker op te lossen.
  • Zeef de vloeistof daarna en doe deze in de fles waarin je het wilt bewaren. Bewaar de vloeistof gekoeld.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Kalman, D. S., Feldman, S., Krieger, D. R., & Bloomer, R. J. (2012). Comparison of coconut water and a carbohydrate-electrolyte sport drink on measures of hydration and physical performance in exercise-trained men. Journal of the International Society of Sports Nutrition. https://doi.org/10.1186/1550-2783-9-1


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.