Dunnere benen: hoe verminder je vet in dit gebied?

Als dunnere benen krijgen jouw doel is, dan kun je dit bereiken als je een goed dieet en de aanbevelingen van een professional volgt. Vandaag willen we je enkele sleutels geven om met succes beenvet kwijt te raken.
Dunnere benen: hoe verminder je vet in dit gebied?
Sergio Alonso Castrillejo

Geschreven en geverifieerd door de apotheker Sergio Alonso Castrillejo.

Laatste update: 28 januari, 2021

Het verminderen van vet om dunnere benen te krijgen, kan onder bepaalde omstandigheden complex zijn, maar het is niet onmogelijk. Er zijn veel dingen die je kunt doen om dit deel van je lichaam te verbeteren. Er zijn vele oefeningen die je kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Als je goede resultaten wilt behalen moet je uiteraard een specialist raadplegen. Je kunt je doel bereiken om vet te verminderen en in vorm te blijven door een goed dieet te volgen samen met de aanbevelingen van een professional.

Over het algemeen is het eerste dat de specialist gewoonlijk aanbeveelt om elke dag te wandelen. Dit komt omdat wandelen een zeer complete activiteit is die ook je ademhalingssysteem en je bloedsomloop ten goede komt.

Het is belangrijk dat je voor deze activiteit geschikte schoenen draagt. Je kunt ook een stappenteller gebruiken. Dit wordt ook aanbevolen als je andere oefeningen uitvoert, zoals hardlopen of fietsen.

Het verhogen van je dagelijkse fysieke activiteit en het eten van een goed dieet zijn de sleutels om je lichaamsvet te verminderen. Daarom zullen we je vandaag wat tips geven over hoe je het onderste deel van je lichaam kunt trainen en dunnere benen kunt krijgen.

Aanbevolen oefeningen

Van fietsen kun je dunnere benen krijgen
  • Hardlopen is meestal een goede optie om af te vallen en vet te verbranden. Fitnessprofessionals raden aan dat we het ongeveer drie keer per week doen. Je kunt beginnen met een gemakkelijke route en vervolgens geleidelijk naar moeilijker terrein gaan. Dit zal ook helpen om je spieren sterker te maken.
  • In slechts een uur fietsen verbrand je ongeveer 600 calorieën. Deze activiteit kan ook helpen om je bloedsomloop te verbeteren.
  • Je kunt ook wat grondoefeningen doen. Ga bijvoorbeeld op je rug liggen en til je benen op zodat ze loodrecht naar boven staan. Laat ze vervolgens weer zakken zonder de vloer te raken.
  • Pilates is een andere geweldige activiteit omdat het je lichaam en geest nauw met elkaar verbindt. Het helpt je spieren te versterken en verbetert ook de stabiliteit van je lichaam.
  • Ook zou je kunnen gaan zwemmen. Dit is een zeer complete activiteit en het kan je op veel manieren helpen, het is niet alleen om dunnere benen te krijgen. Het is namelijk erg goed om je longen en je hart in optimale conditie te houden.

Een goed dieet is essentieel voor dunnere benen

Een gezond dieet is goed voor iedereen

Het volgen van een gezond dieet is belangrijk voor het behoud van de gezondheid van je lichaam. Het is op zijn beurt een noodzakelijke maatregel om vet in je benen te verbranden.

Fruit en groenten zijn essentieel in je dieet omdat ze vezels bevatten. Tegelijkertijd helpen ze de hoeveelheid vet die zich in je lichaam ophoopt te verminderen.

Ook moet je veel water drinken. Voedingsdeskundigen adviseren om tussen de 1,5 en 2 liter water per dag te drinken. Water helpt namelijk gifstoffen via je urine uit je lichaam te verwijderen. Het helpt je ook om voldoende gehydrateerd te blijven tijdens het sporten.

Het is ook belangrijk dat je bewerkte voedingsmiddelen vermijd. Deze bevatten namelijk meestal te veel vet en suiker. Producten die veel calorieën bevatten zijn bijvoorbeeld:

  • Koekjes
  • IJs
  • Chocolade
  • Taart

Als je deze calorieën niet verbrandt, leidt het tot het soort gewichtstoename dat ook het volume van je benen vergroot.

Dit artikel moet je lezen!
Zeven oefeningen voor sexy benen

Conclusie

Beweging en een gezond dieet voor dunnere benen

Om vet te verbranden, en vooral om dunnere benen te krijgen, moet je voorzichtig zijn met wat je eet en je moet een gezonde levensstijl leiden. Zo blijf je in vorm en profiteer je van nog meer gezondheidsvoordelen.

Houd er rekening mee dat repressieve diëten meestal geen goede optie zijn. Het is het beste om een uitgebalanceerd dieetplan te volgen. Een plan waarmee je de meeste dingen in de juiste hoeveelheden kunt eten.

Stoppen met eten is een hele foute oplossing als je wilt afvallen. Dit komt omdat ons lichaam dan het metabolisme vertraagt om energie te besparen wanneer het niet genoeg voedsel krijgt. Je zult niet meteen resultaat zien omdat veranderingen in je lichaam langzaam gaan. Het belangrijkste hier is om consistent te blijven.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.