Drink deze thee om buikvet te verbranden

Het regelmatig drinken van deze thee kan in combinatie met een gezond dieet en het drinken van voldoende water helpen om buikvet veel sneller te verbranden.
Drink deze thee om buikvet te verbranden
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Er zijn genoeg mensen op zoek naar een manier om sneller buikvet te verbranden. Het is belangrijk om te onthouden dat buikvet in de meeste gevallen het gevolg is van slecht functionerende organen. Dit zijn met name de organen die de taak hebben om het lichaam te ontgiften.

Organen als de nieren, longen, lever en darmen hebben de verantwoordelijkheid om onzuiverheden uit het lichaam te verwijderen. Als een of meer van deze organen dus niet naar behoren functioneren, dan kan dit resulteren in overtollig buikvet.

De gevaren van buikvet

Buikvet

Een extra laagje vet rond je middel is niet alleen nadelig voor je uiterlijk en je zelfvertrouwen. Het is vooral ook nadelig voor je algehele gezondheid. Wanneer je lichaam de neiging heeft om meer vet op te slaan rondom je middel, dan vergroot dit de kans op het ontwikkelen van aandoeningen als:

 • Hypertensie
 • Hartproblemen
 • Diabetes
 • Osteoporose
 • Moeizame ademhaling
 • Migraine
 • Dementie

Gelukkig bestaan er meerdere natuurlijke middelen die je kunt gebruiken om je buik op effectieve wijze slanker te maken en buikvet te verbranden.

Natuurlijke thee om buikvet effectief te verbranden

Deze thee kan helpen om buikvet te verbranden. De effectiviteit van deze thee is te danken aan de ingrediënten die hij bevat. Deze thee wordt namelijk gemaakt van ingrediënten die ontgiftende eigenschappen hebben en zodoende het lichaam zuiveren en gifstoffen verwijderen.

Laten we eens kijken naar de geweldige werking die elk ingrediënt heeft:

Citroenen en limoenen

Citroen en Limoen

Citroenen en limoenen zijn geweldig om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit is de reden dat deze citrusvruchten ook vaak gebruikt worden voor theeën en smoothies om gewichtsverlies te bevorderen. Wanneer deze vruchten eenmaal in het lichaam zijn opgenomen, krijgen ze namelijk een vetverbrandende werking.

Daarnaast bevatten citroenen en limoenen vitamine C, een vitamine die van essentieel belang is voor een sterk en gezond immuunsysteem. Ze bevatten ook citroenzuur, een zuur dat de werking van enzymen bevordert en zo de leverfunctie stimuleert.

Deze vruchten staan bekend om hun vochtafdrijvende eigenschappen. Ze zijn een rijke bron aan pectine, een bestanddeel dat ervoor zorgt dat je langer vol zit. Bovendien hebben citroen en limoen beide een alkaliserende werking. Ze zorgen er ook voor dat je gedurende de dag minder honger en eetlust hebt.

Kaneel

Kaneel

Kaneel staat bekend om het vermogen om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Hierdoor kan kaneel helpen om pieken en dalen in het insulinegehalte te voorkomen. 

Een verhoogd insulinegehalte zorgt ervoor dat je lichaam niet in staat is om al het glucose dat in je bloed aanwezig is te verwerken. Hierdoor wordt het uiteindelijk omgezet in vet.

Door regelmatig kaneel te consumeren, kun je daarom je bloedsuikerspiegel weer normaliseren. Te veel glucose in het bloed leidt doorgaans tot gewichtstoename. Waarbij het zeer lastig is om dit gewicht vervolgens weer te verliezen.

Wil je meer weten? Lees dan ook: Cellulite verminderen met kaneel

Honing

Honing

Hoewel honing meer calorieën bevat dan suiker, bevat honing wel veel meer voedingsstoffen. Suiker bevat per portie namelijk vijftien calorieën en honing eenentwintig. Het wordt ook langzamer door het lichaam geabsorbeerd.

Honing bevat vitamines, mineraalzouten en aminozuren, voedingsstoffen die allemaal bekend staat om de therapeutische werking die ze hebben en de vele gezondheidsvoordelen die ze bieden.

Dankzij de bestanddelen die honing bevat, kan het helpen om stress te verminderen, je slaap te reguleren en ademhalingsproblemen te voorkomen. Bovendien heeft honing een milde laxerende werking.

Gember

Gember

Gember is ontstekingsremmend. Het maakt het lichaam gevoeliger voor glucose en verhoogt het serotoninegehalte. Dit is goed om eetlust onder controle te houden. Bovendien kan gember helpen om het lichaam te zuiveren en vochtretentie tegen te gaan.

Het bevordert de aanmaak van maagsappen. Hierdoor zal je minder problemen ervaren met indigestie. Daarnaast zorgt gember ervoor dat het lichaam beter in staat is voedingsstoffen te absorberen en afvalstoffen te elimineren.

Wil je meer weten? Lees dan ook: Afslanken met gember

Hoe maak je deze thee om buikvet te verbranden?

Ingrediënten

 • 1 kop water
 • 1 theelepel kaneel
 • Het sap van een halve citroen
 • 1 theelepel honing
 • Een klein stukje gember

Instructies

 • Breng het water aan de kook en voeg zodra het water kookt alle ingrediënten toe, behalve de honing.
 • Laat de ingrediënten ongeveer tien minuten pruttelen en laat de thee daarna nog vijf minuten afkoelen.
 • Giet de thee door de zeef en voeg dan de theelepel honing toe.

Drinkwijze

Om sneller buikvet te verbranden, is het de bedoeling om deze thee twee keer per dag te drinken. Doe dit één keer in de ochtend op een lege maag en één keer in de avond vlak voor het slapengaan.

Vergeet niet om ’s ochtends na het drinken van de thee minstens een half uur te wachten voordat je iets eet.

Om de gewenste resultaten te bereiken, is het belangrijk om deze thee zo consistent mogelijk te drinken. Onthoud daarnaast ook dat het om zo veel mogelijk te profiteren van de voordelen die deze thee biedt belangrijk is om naast het drinken van deze thee ook een gezond dieet aan te houden, regelmatig aan lichaamsbeweging te doen en voldoende water te drinken.

Je zult zien dat je door het drinken van deze thee vol energie zit en dat je steeds meer vet verliest rond je middel. Deze thee in combinatie met een gezonde levensstijl kan echt geweldige resultaten opleveren. Aarzel dus niet om deze thee vanaf nu op te nemen in je dagelijkse routine. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
 • Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine1(3), 1095–1100. Retrieved from http://interscience.org.uk/v3-i1/8 ijahm.pdf
 • Israili, Z. H. (2014). Antimicrobial properties of honey. American Journal of Therapeutics21(4), 304–323. https://doi.org/10.1097/MJT.0b013e318293b09b
 • Rao, P. V., & Gan, S. H. (2014). Cinnamon: A multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Oxford University Press. https://doi.org/10.1155/2014/642942

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.