Cellulite verminderen met kaneel

Kaneelolie heeft een positieve invloed op je bloedcirculatie en helpt het lichaam om zich te ontdoen van de giftige stoffen die cellulite veroorzaken. Je kan deze kaneelbehandeling nog vervolledigen met kaneelthee. Zo benut je ten volle de wonderlijke effecten van dit krachtige kruid.
Cellulite verminderen met kaneel
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 22 december, 2022

Cellulite is een cosmetisch probleem dat zo’n 90 procent van de vrouwelijke populatie treft en dat vooral tijdens de puberteit en het begin van de volwassenheid opkomt. Cellulite verminderen op een natuurlijke manier kan een optie zijn.

Het wordt veroorzaakt door veranderingen in je circulatie en lymfestelsel. Deze veranderingen leiden tot de vorming van vetknobbeltjes waardoor de getroffen huid uitgezakt en ingedeukt lijkt.

De aandoening kan ook bij mannen voorkomen, maar toch zijn het vooral vrouwen die er last van hebben. Het bindweefsel van vrouwen is namelijk veel flexibeler. Ook wordt het vrouwelijke lichaam vaker blootgesteld aan hormonale veranderingen, wat ook een effect heeft op de vorming van cellulite.

Het bindweefsel wordt langzaam harder, waardoor die vetknobbeltjes steeds meer zichtbaar en zelfs pijnlijk worden.

Wat veroorzaakt cellulite?

De meeste medische professionals denken dat cellulite een onvermijdbaar probleem is voor vrouwen en dat dankzij de vele hormonale veranderingen die ze ondergaan tijdens hun leven.

Recentelijk is die bewering echter in opspraak geraakt, omdat er wel degelijk duizenden vrouwen zijn die nooit cellulite ervaren hebben en dat ook nooit zullen ervaren. Daarom zijn ondertussen de volgende factoren ook aangewezen als oorzaken van cellulite:

  • Een slecht voedingspatroon dat veel verzadigde vetten, suikers en andere geraffineerde voedingsstoffen bevat
  • Een sedentaire levensstijl
  • Wanneer je niet voldoende water drinkt
  • Wanneer je last hebt van vochtophopingen
  • Problemen met je circulatie
  • Hormoonschommelingen
  • Een overmatig gebruik van tabaksproducten of koffie
  • Het dragen van te strakke kledij
  • Constipatie

Cellulite verminderen met kaneel

Cellulite verminderen met kaneel

Het volledig verhelpen van cellulite is een lang en moeilijk proces, dat heel wat doorzettingsvermogen en wilskracht vraagt. 

Er zijn vandaag de dag heel wat verschillende producten en behandelingen verkrijgbaar die je kunnen helpen om cellulite te verminderen en zelfs te verhelpen, maar het is belangrijk dat je deze behandelingen volhoudt om te voorkomen dat de cellulite opnieuw de kop op steekt.

Recent onderzoek dat werd uitgevoerd door dermatologen aan de Universiteit van Grenoble (Frankrijk) heeft aangetoond dat kaneelextract of kaneelolie erg doeltreffend is om cellulite te behandelen. 

In het onderzoek, waaraan zo’n tachtig vrouwelijke vrijwilligers met cellulite deelnamen, werden veertig vrouwen behandeld met een gewone massage voor cellulite en de andere veertig met een massage met kaneelolie.

De resultaten gaven aan dat de vrouwen van de eerste groep hun cellulite met slechts tien procent zagen verminderen. De vrouwen die met kaneel behandeld werden daarentegen zagen een verbetering van zestig procent, een significant verschil.

Cellulite verminderen met kaneel door middel van een massage

Kaneel is erg populair dankzij de aangename geur en de delicate smaak die het aan gerechten toevoegt. Daarnaast is kaneel ook erg bekend dankzij het gebruik ervan in de geneeskunde. Het verband tussen kaneel en de reductie van cellulite moet echter wel nog uitgebreider bestudeerd en opgehelderd worden.

Cellulite wordt in verband gebracht met de opeenstapeling en het niet kunnen verwijderen van de giftige stoffen in het lichaam. Kaneel werkt als een natuurlijke ontgifter, waardoor het dus helpt om de giftige stoffen die schadelijk zouden kunnen zijn te verwijderen.

Door het verwijderen van de giftige stoffen en vloeistoffen kan je ook je circulatie verbeteren. Een aangezien je circulatie ook een belangrijke rol speelt bij cellulite, kan kaneel ook daar helpen.

Hoe kun je kaneel gebruiken om cellulite te verhelpen?

Zoals we hierboven al vermeldden, is het behandelen en verwijderen van cellulite niet altijd gemakkelijk en vraagt het om heel wat toewijding.

Daarom willen we je ook duidelijk maken dat ondanks het feit dat kaneel kan helpen om cellulite te verminderen, het nog steeds niet wetenschappelijk bewezen is dat kaneel cellulite ook echt volledig verhelpt.

Om de voordelen van kaneel te benutten, kan je dit kruid in zo veel mogelijk receptjes verwerken. De ideale manier om kaneel als behandeling tegen cellulite te gebruiken, is echter door kaneelolie te hanteren bij massages.

Massage met kaneelolie

Een massage om cellulite te verminderen met kaneel

Kaneelolie stimuleert een goede circulatie en zorgt ook voor de eliminatie van de giftige stoffen die zich normaal zouden opstapelen en voor cellulite zouden zorgen.

Je kan kaneelolie vinden in kruidenwinkels of natuurwinkels en dat voor betaalbare prijzen. Zodra je de olie gekocht hebt, kan je thuis aan de slag met de massagebehandeling.

Hoe pas je de massage toe?

Breng een voldoende hoeveelheid kaneelolie aan op de getroffen zones en masseer deze vervolgens met cirkelvormige bewegingen. Gebruik ook gerust een beetje druk met je vingertoppen.

Wees wel voorzichtig, want te veel druk kan dan weer je weefsel beschadigen. Je kan ook een familielid vragen je te helpen bij de massage of je kan ook een bezoek brengen aan een professionele masseur of masseuse.

Kaneelthee

Naast de massage kan je de cellulite ook verminderen door verschillende keren per dag kaneelthee te drinken. Kaneelthee heeft een ongelooflijk effect op je gezondheid. Je zal snel de spectaculaire resultaten waarnemen.

Hoe maak je kaneelthee?

Breng een kopje water aan de kook en voeg daar enkele kaneelstokjes of een theelepel kaneelpoeder aan toe. Laat het geheel vijf minuutjes afkoelen alvorens het te drinken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.