Drie middelen tegen slechte adem met munt

Halitose, ook wel bekend als slechte adem, komt niet altijd door een slechte orale hygiëne, dus je moet een aantal huismiddelen leren kennen die je zullen helpen om het te behandelen.
Drie middelen tegen slechte adem met munt

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Munt gebruiken bij huismiddelen tegen een slechte adem kan je helpen om van een veel voorkomend probleem af te komen, waar veel mensen zich voor schamen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, betekent een slechte adem, of halitose, niet per se dat je slechte mondhygiëne hebt. Meestal wordt het veroorzaakt door andere aandoeningen.

Spijsverteringsproblemen kunnen bijvoorbeeld leiden tot halitose. Het kan ook ontstaan als je last hebt van een droge mond. Hetzelfde kan gebeuren als je sterk eten eet zoals:

 • uien
 • scherpe sauzen
 • knoflook

Hoewel je ook kauwgom kunt gebruiken, of zelfs een mondspray, om de slechte adem te maskeren, zijn deze middelen niet natuurlijk en ze kunnen ook veel suiker bevatten. Ook bevatten ze natuurlijk chemische stoffen, die niet altijd even goed voor je zijn.

Blijf lezen om drie middelen tegen een slechte adem te ontdekken die munt bevatten. Hiermee krijg je het probleem onder controle.

Drie middelen tegen slechte adem met munt

1. Muntthee

Muntthee in een kopje

Het eerste middel met munt tegen een slechte adem is het te drinken als thee. Dit is vooral goed tijdens de winter, omdat je misschien tijdens de zomer geen trek hebt in warme drankjes omdat de temperaturen hoog zijn. Je kunt ook de thee maken en dan af laten koelen voordat je het drinkt.

De ideale manier om muntthee te maken is om het met verse munt te maken. Je kunt beter geen voorverpakte mengsels gebruiken, je weet wel, die zakjes die je gewoon in het water hangt.

Dit middel zal veel effectiever zijn als je verse munt koopt in de supermarkt of op de markt. Misschien hebben de buren het wel in de tuin en kun je een paar takjes aan hen vragen. Of nog beter, je kunt het zelf kweken!

Zo maak je een heerlijke verse muntthee:

 • Doe 4 verse muntblaadjes in een kleine pan met water (ongeveer 250 ml).
 • Zet het op het fornuis en laat het een paar minuten doorkoken.
 • Als de thee klaar is, laat je het mengsel nog een paar minuten trekken en afkoelen voordat je het opdrinkt.

Je kunt deze thee het beste twee tot drie keer per dag drinken, bij voorkeur bij de maaltijd. Zo kun je het bijvoorbeeld bij het ontbijt drinken, en na iedere andere maaltijd. Je zal snel ontdekken hoe goed je halitose zal verbeteren, en je adem zal heerlijk fris ruiken.

2. Het kauwen op muntbladeren

Muntplantjes in een mandje

Dit is een ander middel met munt om in gedachte te houden om van je slechte adem af te komen. In plaats van het kauwen op kauwgom of een ander product dat het probleem niet echt verhelpt zoals je hoopt dat het zou doen, kun je ook kauwen op muntblaadjes.

 • Het is voldoende om op twee blaadjes tegelijk te kauwen om van de halitose af te komen.

Voor het beste effect, moet je de muntblaadjes zo lang je kunt in je mond houden. De aanbevolen tijd om de meeste voordelen uit dit middel te halen, is 3 tot 5 minuten.

Het is een geweldig middel om mee te nemen, en een natuurlijke en effectieve manier om meteen verlichting te krijgen.

Als je van plan bent om uit eten te gaan of je ontmoet iemand om samen koffie te drinken, zullen muntbladeren voorkomen dat je slechte adem krijgt. Je kunt ze makkelijk meenemen, en vaak zijn ze ook aanwezig in restaurants of coffeeshops.

Onderschat halitose niet, want het kan onverwacht opduiken.

3. Natuurlijk muntdrankje

Het laatste middel met munt tegen slechte adem is ideaal voor de zomer, want je kunt het ook met ijs drinken als je dat wilt.

Ingrediënten

 • een bosje muntbladeren
 • 2 kiwi’s in goede staat
 • 2 eetlepels honing
 • 1 perzik
 • water, naar smaak

Instructies

 • Was het fruit goed en snijd het in stukjes. Snijd ook de munt in stukjes.
 • Doe alle ingrediënten in een blender. Voeg zo veel water toe als je wilt, afhankelijk van of je een waterige drank wilt of een dikkere, als een smoothie.
 • Voeg ook de honing naar smaak toe. Als de aanbevolen hoeveelheid je drankje te zoet maakt, gebruik dan minder.
 • Als het goed gemengd is, kun je het serveren.
 • Het is belangrijk om het ‘s ochtends te drinken, op een lege maag. Hoewel je het ook op een ander moment kunt drinken, is het altijd effectiever als je het op zichzelf drinkt.

Dit mengsel verbetert je slechte adem, niet alleen omdat het je mond verfrist, maar ook omdat het een kalmerend werkt op de maag en helpt bij het verwijderen van gifstoffen. Denk eraan dat slechte spijsvertering een van de hoofdoorzaken is van een slechte adem.

Conclusie

Heb jij deze middelen met munt tegen een slechte adem al wel eens gebruikt? Welke heeft de beste resultaten opgeleverd. We hopen dat, als je last hebt van halitose, je deze simpele natuurlijke manieren wilt proberen.

Als je last hebt van slechte adem ondanks dat je mondhygiëne goed is en ondanks deze middelen niet verdwijnt, dan is het tijd om een afspraak te maken met de tandarts om onderzoek te doen naar gaatjes of de divertikel van Zenker. Deze problemen kunnen alleen worden opgelost met specifieke behandelingen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.