De voordelen van het drinken van knoflookthee

Knoflookthee. Heb je het al weleens geprobeerd? Verschillende keren hebben we het al gehad over de geweldige voordelen van knoflook op een lege maag met een glas water, maar deze keer laten we je een geneeskrachtig recept zien dat al eeuwenlang wordt gebruikt.
De voordelen van het drinken van knoflookthee

Laatste update: 24 oktober, 2018

Het is bekend dat knoflook en knoflookthee al veel werd gebruikt in het oude Griekenland en dat het werd gebruikt om het lichaam te versterken, om de algehele gezondheid te verbeteren en tegelijkertijd omdat het energie en jeugdigheid geeft. Je kent vast de voordelen van knoflook als een natuurlijk antibioticum en een bron aan antioxidanten. 

Waarom probeer je dus niet eens deze knoflookthee die niet alleen heerlijk is, maar ook uniek?

De geweldige eigenschappen van knoflookthee

We hebben al uitgelegd dat het soms niet makkelijk is om op een lege maag ‘s ochtends een teentje knoflook te eten. Er is echter een manier die dat makkelijker maakt: knoflookthee. Wil je weten wat het allemaal voor je kan doen?

 • Knoflookthee is een ideaal middel om te helpen met gewichtsverlies. Knoflookthee is namelijk een geweldig reinigingsmiddel dat het lichaam helpt het overtollige vet in ons lichaam op te lossen. We moeten in gedachte houden dat het onze spijsvertering kan versnellen en als we er een gewoonte van maken om het iedere ochtend te drinken, is het niet alleen goed voor onze algehele gezondheid, maar ook voor ons figuur.
 • Knoflookthee is ook een goedkoop en effectief middel om de gezondheid van ons hart te verbeteren. Het stimuleert de circulatie, zou het slechte cholesterol of LDL kunnen verminderen, het lijkt de bloedvaten te verwijden en zou kunnen helpen arteriosclerose te voorkomen.
 • Weet je hoeveel vitamines je binnenkrijgt met slechts één glas knoflookthee per dag? Heel veel! Je krijgt vitamine A, B1, B2 en C en ook nog een aantal antioxidanten binnen die heel geschikt zijn voor je ogen en je huid en helpen vroegtijdige veroudering te voorkomen.
 • Zoals je al weet, is knoflook een heel goed natuurlijk antibioticum. Dit betekent dat we die vervelende verkoudheden kunnen helpen voorkomen en ons immuunsysteem sterker kunnen maken om andere ziekten te voorkomen. Het is zelfs bekend dat Griekse soldaten knoflookthee dronken na hun gevechten om infecties te behandelen. Zoals je kunt zien zijn de “wonderen” die zij toeschreven aan knoflookthee niet zo ongewoon.

Hoe bereid ik mijn knoflookthee?

Hoe bereid ik mijn knoflookthee

We willen je een recept laten zien voor één glas knoflookthee. Je hebt alle ingrediënten nodig om een heerlijke thee te maken, maar zonder die vervelende geur.

Ingrediënten

 • Eén teentje knoflook
 • Eén glas water (200 ml)
 • Een beetje gemalen gember (3 gram)
 • 1 eetlepel citroensap (15 ml)
 • 1 eetlepel honing (25 gram)

Bereiding

 • Het is heel makkelijk te maken. Het eerste wat je moet doen is het water aan de kook brengen. Terwijl je daarop wacht, snijd je de knoflook in kleine stukjes (of gebruik een knoflookpers, wat je zelf het prettigst vindt). Op deze manier blijven de voordelen van de knoflook bewaard als je het kookt.
 • Als het water kookt, voeg je de gember en de knoflook toe. Laat het daarna gedurende vijftien of twintig minuten koken. Neem het dan van het vuur en laat het tien minuten staan.
 • Is het nu klaar? Geweldig. De volgende stap is makkelijk. Zeef de vloeistof en bewaar het water, waar de knoflook en gember in hebben kunnen trekken tijdens het koken. Nu moet je alleen nog een eetlepel citroensap toevoegen en een eetlepel honing om deze heerlijke thee of infusie gemaakt van knoflook zoeter te maken.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over de geur die van deze thee afkomt. Doordat je de gember en de citroen toevoegt tijdens het koken, verdwijnt de geur volledig in je mond, zodat je van dit geweldige geneeskrachtige middel kunt genieten.

Wanneer moet ik het drinken?

Wanneer moet ik knoflookthee drinken

Je kunt het iedere dag ‘s ochtends drinken, op een lege maag, kort nadat je opstaat. Je zal dezelfde resultaten verkrijgen als wanneer je een puur knoflookteentje zou eten. Daarnaast geniet je ook nog van de voordelen van de gember en de citroen.

Een simpel, geneeskrachtig recept dat vol zit met antioxidanten, vitaminen en mineralen, dat geweldig is om iedere dag te drinken.

Het is een gewoonte die heel goed is voor je gezondheid en je kan beschermen tegen veel van de meestvoorkomende ziektes. Waarom leren we niet van de Oude Grieken en beginnen we met het drinken van knoflookthee, iedere dag?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • AA. VV. (2002). Diccionario integral de Plantas Medicinales. Madrid: RBA Libros.
 • Balch, P. A. (2000). Prescription for Nutritional Healing, 3ª ed. New York: Avery.
 • Salunkhe, D. K., and Kadam, S. S. (1998). Handbook of Vegetable Science and Technology. New York: Marcel Dekker.
 • Richard S. Rivlin, Historical Perspective on the Use of Garlic, The Journal of Nutrition, 131(3), 951S–954S, https://doi.org/10.1093/jn/131.3.951S
 • Ebrahimi, T., Behdad, B., Abbasi, M.A. et al. (2015). RETRACTED ARTICLE: High doses of garlic extract significantly attenuated the ratio of serum LDL to HDL level in rat-fed with hypercholesterolemia diet. Diagnostic Pathology, 10(74). https://doi.org/10.1186/s13000-015-0322-0
 • Majewski, M. (2014). Allium sativum: facts and myths regarding human health. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny, 65(1),1-8. https://www.researchgate.net/publication/263431830_Allium_sativum_facts_and_myths_regarding_human_health
 • Garba, I., Umar, A. I., Abdulrahman, A. B., Tijjani, M. B., Aliyu, M., Zango, U. U. and Muhammad, A. (2014). Phytochemical and antibacterial properties of garlic extracts. Bayero Journal of Pure and Applied Sciences, 6(2), 45-48. http://dx.doi.org/10.4314/bajopas.v6i2.10
 • Guo, J. J., Kuo, C. M., Chuang, Y. C., Hong, J. W., Chou, R. L. and Chen, T. I. J. J. (2012). The effects of garlic-supplemented diets on antibacterial activity against Streptococcus iniae and on growth in orange-spotted grouper. Epinephelus coioides. Aquaculture, 364–365, 33-38. https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2012.07.023
 • Mozaffari Nejad, A. S., Shabani, S., Bayat, M., and Hosseini, S. E. (2014). Antibacterial Effect of Garlic Aqueous Extract on Staphylococcus aureus in Hamburger. Jundishapur journal of microbiology7(11), e13134. https://doi.org/10.5812/jjm.13134

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.