Elke dag meer energie met slechts vijf veranderingen in je routine!

Misschien vind je het moeilijk te geloven. Maar om voor de rest van de dag meer energie te hebben hoef je eigenlijk slechts enkele nieuwe eenvoudige gewoonten in je dagelijks leven in te voeren.
Elke dag meer energie met slechts vijf veranderingen in je routine!

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wanneer je lichaam een gebrek aan energie heeft, dan zal je je niet alleen moe voelen. Want meestal zal hierdoor je productiviteit aanzienlijk dalen.

Het maakt je lichamelijk en geestelijk zwak. Tegelijkertijd zal je sneller bezorgd en vermoeid raken en zal stress je overweldigen.

Het meest verontrustende is echter dat de meeste mensen denken dat het niet belangrijk is, omdat het zo natuurlijk is. Bovendien nemen ze de noodzakelijke maatregelen niet om te voorkomen dat het iets wordt dat steeds opnieuw terugkeert.

Misschien kan je het eventjes onder controle houden met energiedrankjes. Maar de waarheid is dat je dringend wat gezonde gewoonten moet aanleren zodat je dit effect volledig kan doen verdwijnen.

Daarom willen we je in dit artikel vijf eenvoudige tips geven. Het zijn simpele dingen die iedereen in het dagelijks leven kan toepassen. Ze helpen je om het lichaam actief en opgeladen te houden.

Bekijk nu onze adviezen!

De beste manieren om meer energie te krijgen

1. Rekoefeningen

Rekoefeningen om meer energie te krijgen

Rekoefeningen helpen om de bloedcirculatie te verbeteren. Vooral de oefeningen terwijl je rechtop staat, hebben dit effect. Dat komt omdat op die manier de zuurstof probleemloos door je bloed vervoerd kan worden.

Gewoonlijk negeren we het. Maar de vermoeidheid die we ‘s ochtends voelen, kan veroorzaakt worden door problemen van de bloedsomloop. Dit kan een gevolg zijn van een slechte slaaphouding.

Daarom is het nuttig om rekoefeningen uit te voeren zodra je opstaat. Dat is de eerste stap om je dag vol energie en vitaliteit door te brengen.

Enkele suggesties

 • Rek de armen en de benen gedurende vijftien seconden uit voordat je uit bed stapt.
 • Hef je armen op. Zorg ervoor dat je hierbij de vingers zo veel mogelijk strekt.
 • Doe hetzelfde met je benen en je voeten.
 • Beëindig de oefening door je nek en je rug uit te rekken.

2. Drink een glas water

Dit is een erg eenvoudige methode. Maar wanneer je bij het ontbijt een glas water drinkt, dan helpt dit om je lichaam opnieuw op te laden. Zo zal het gedurende de volledige dag onder optimale omstandigheden kunnen werken.

Dit kostbare vocht hydrateert het lichaam opnieuw na een nacht van vasten. Het stimuleert ook de beweging van de bloedsomloop.

Nog wat suggesties

 • Drink een glas warm water direct nadat je bent opgestaan.
 • Je kan als je dat wilt, een beetje citroensap toevoegen. Zo zorg je ervoor dat het water nog een beetje meer krachtige voordelen biedt.

3. Neem een koude douche

Een koude douche om meer energie te krijgen

Douchen met warm water werkt ontspannend. Het helpt om je stress na een lange werkdag onder controle te houden.

Maar hier is het de bedoeling om meer energie te krijgen voor productievere dag. Dan is het beste wat je kan doen de dag beginnen met een koude douche.

Deze temperatuur helpt om de bloedsomloop door je hele lichaam heen te stimuleren. Tegelijkertijd zal hierdoor het proces van zuurstofvoorziening verbeteren. Het gevolg is dat je hieruit zowel lichamelijk als geestelijk het meest van profiteert.

Suggesties

 • Ben je niet gewend om koud water te gebruiken, dan kan je dit stap voor stap leren. Verlaag de temperatuur steeds weer een beetje totdat je lichaam hieraan gewend is.

4. Eet een gezond ontbijt

We hebben het in vele artikelen al gehad over het belang van het ontbijt. Want het is één van de maaltijden die helpen om het lichaam opnieuw van voedingsstoffen te voorzien. Om elke dag in een optimale conditie te kunnen functioneren heb je deze bestanddelen nodig.

Omdat het de eerste maaltijd van de dag is, is het zo belangrijk. Het voedt de cellen van het lichaam en zorgt dat je energiepeil voldoende hoog is.

Het ontbijt overslaan kan het lichaam uit evenwicht brengen. Beetje bij beetje zal dit veranderingen veroorzaken in de manier waarop je voornaamste lichaamsfuncties werken.

Bovendien zal je lichaam de energiereserves gebruiken die het nog heeft. Daardoor kunnen de cellen en de neuronen aangetast worden.

Suggesties

 • Eet elke dag een kwalitatief goed ontbijt. Belangrijk is dat je binnen een uur nadat je bent opgestaan ontbijt.
 • Zorg er ook voor dat deze maaltijd voedingsmiddelen bevat met veel eiwitten, antioxidanten en vezels.
 • Vermijd om je ontbijt te vervangen door voorverpakte of verwerkte voedingsmiddelen of door eenvoudige koekjes.

5. Luister naar muziek

Muziek luisteren om meer energie te krijgen

Dit is een interessante tip! Geen betere manier om je energie te verhogen dan door te luisteren naar je favoriete muziek!

Vele mensen zien dit over het hoofd maar muziek brengt je in een betere gemoedstoestand. Het doet ook de stress verdwijnen. Het resultaat is dat je meer energie hebt en productiever bent.

Belangrijk is dat de muziek een goed ritme heeft en dat de teksten veel positieve boodschappen bevatten. Want we kunnen niet doen alsof we meer energie hebben als we zitten luisteren hebben naar depressieve muziek en teksten.

Suggesties

 • Zet tijdens je ochtenddouche wat leuke muziek op. Het zal je helpen om wakker te worden.
 • Als het mogelijk is en toegelaten, luister dan op het werk naar muziek met een zacht ritme. Je zal merken dat je je beter kan concentreren.
 • Profiteer van de voordelen van dansen op muziek wanneer je maar kan.

Zoals je merkt, hebben we het over een aantal gewoonten die je kan aanleren. Ze zijn misschien eenvoudig maar belangrijk om het lichaam te voorzien van voldoende lichamelijke en geestelijke energie.

Hoe komt het eigenlijk dat jij ze nog niet uitgevoerd hebt? Pas deze gewoonten dagelijks toe en stel zelf vast hoe je lichaam zich vult met energie! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.