Cholesterolverlagende smoothie van meloen en banaan

Deze smoothie van meloen en banaan heeft eigenschappen die kunnen helpen om slecht cholesterol te verlagen en de bloedsomloop te verbeteren. Door er ook nog een beetje kaneel aan toe te voegen, zal de smoothie ook behulpzaam zijn om een te hoog triclyceridengehalte te verlagen.

Deze heerlijke smoothie van banaan en meloen zal helpen om je cholesterolgehalte in balans te houden, waardoor ook je algehele gezondheid en gevoel van welzijn erop vooruit zullen gaan.

Natuurlijke fruitsmoothies zijn een geweldige optie om je cholesterolgehalte te verlagen. Alle voedingsmiddelen die rijk zijn aan caroteen, vitamine C, antioxidanten, zink en vezels zijn hier ongetwijfeld heel goed voor.

Als je deze smoothie combineert met een gezond en gebalanceerd dieet en daarnaast een actief leven leidt en voldoende aan lichaamsbeweging doet, dan zullen de resultaten van je volgende bloedonderzoek hoe dan ook beter zijn.

Klaar om deze heerlijke smoothie eens te proberen?

Meloen is cholesterolverlagend

Meloen

Het maakt niet uit welke soort meloen je kiest: ze zijn allemaal rijk aan fytonutriënten, water en vezels, voedingsstoffen die perfect zijn om slecht cholesterol, ook wel LDL, tegen te gaan.

 • Vitamine C is een krachtige antioxidant die kan helpen om de gezondheid van het hart te verbeteren. De vitamine is goed voor lichaamsweefsel, houdt de aderen en slagaderen flexibel en gaat de opeenstapeling van plaque tegen.
 • Meloen bevat ook bèta-caroteen, een natuurlijke soort antioxidant die de cellulaire stofwisseling verbetert en versnelt.
 • Dankzij het magnesium- en vezelgehalte heeft meloen ook een laxerende werking die ervoor zorgt dat het lichaam minder vet opslaat.
 • Tot slot is meloen ook rijk aan kalium. Kalium is erg belangrijk voor de gezondheid van het hart. Door voldoende kalium binnen te krijgen zal je bloeddruk omlaag gaan en voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium beter verwerkt worden.

In deze natuurlijke smoothie combineren we meloen met banaan. Als bananen voor jou vrij moeilijk verteerbaar zijn, dan kun je dit ingrediënt ook vervangen door druiven of een appel.

Door ook nog een beetje kaneel over deze smoothie te strooien, krijg je nog een geweldig ingrediënt binnen om je cholesterolgehalte te verlagen.

De cholesterolverlagende eigenschappen van banaan

Banaan

Sommige mensen twijfelen of bananen nu juist goed of slecht zijn voor hun cholesterolgehalte. Net als met de meeste voedingsmiddelen, gaat het er ook bij banaan om dat je de vrucht op de juiste manier in je dieet opneemt, zonder er te veel of te weinig van te eten.

Door simpelweg één banaan per dag eten kan je algehele gezond al enorm verbeteren. Deze vrucht voorziet je lichaam namelijk niet alleen van energie, maar is ook een geweldig ingrediënt om rijke cholesterolverlagende smoothies te maken.

 • Bananen zijn vetarm.
 • De banaan is een van de beste vruchten om voldoende vezels binnen te krijgen. Vezels zijn hoogstnoodzakelijk voor een gezond en gebalanceerd dieet. De voedingsstof kan helpen om gifstoffen te elimineren en de stoelgang te bevorderen. Hierdoor zal ook het LDL-gehalte, of het gehalte slecht cholesterol, in je bloed weer normaal worden.
 • Bovendien zijn bananen rijk aan antioxidanten en mineralen als zink en selenium. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk om de cholesterolsynthese in de lever te optimaliseren en het cholesterolgehalte in balans te brengen.
 • Vergeet uiteraard ook dit gegeven niet: bananen verbeteren de bloedsomloop en voorkomen het ontstaan van bloedpropjes die de slagaderen kunnen verstoppen.

Hoe je deze smoothie van meloen en banaan maakt

Cholesterolverlagende Smoothie

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 2 koppen meloen (welke soort je wil) (150 gram)
 • 1 glas water (200 ml)
 • 1 theelepel gemalen kaneel (5 gram)

Instructies

Deze smoothie van meloen en banaan kan al binnen vijf minuten gemaakt zijn. Het enige dat je hoeft te doen is de juiste ingrediënten inslaan.

Het is belangrijk dat de meloen en de banaan niet te rijp zijn. Wanneer deze vruchten te rijp zijn, bevatten ze namelijk erg veel suiker, wat juist negatief kan zijn en er zelfs voor kan zorgen dat de vruchten moeilijk verteerbaar worden.

 • Probeer er dus voor te zorgen dat beide vruchten precies rijp genoeg zijn. In het geval van de meloen kun je zelf kiezen welke soort je het lekkerst vindt of gewoon de meloen kiezen die op dat moment in het seizoen is. Hoe natuurlijker, hoe beter.
 • Snijd allereerst de meloen doormidden. Verwijder de pitjes en snijd de meloen in stukjes.
 • Pel de banaan en snijd deze in drie stukken.
 • Doe de banaan en de meloen dan samen in de blender. Mix de ingrediënten een paar minuten. Voeg dan een glas water toe om de smoothie minder dik te maken.
 • Zodra de smoothie klaar is, giet je hem over in je favoriete glas en strooi je er een beetje kaneel overheen. Onthoud dat deze specerij niet alleen hartstikke lekker is, maar ook geweldig is om het cholesterol- en triglyceridengehalte te verlagen.

Maak deze heerlijke cholesterolverlagende smoothie van meloen en banaan twee keer per week en maak altijd gebruik van de meloen die op dat moment in het seizoen is. Deze smoothie zal helpen om je cholesterolgehalte in balans te houden en er zo voor zorgen dat ook je leefkwaliteit en gezondheid een stuk beter worden.

Deze smoothie is het dus meer dan waard!

Categorieën: Recepten Tags:
Bekijk Ook