Broccolismoothie om gewicht te verliezen

Broccoli is één van de beste voedingsmiddelen die je kunt vinden, omdat het krachtige voedingsstoffen bevat die goed voor je zijn.
Broccolismoothie om gewicht te verliezen
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 27 oktober, 2022

Ben jij één van die mensen die niet echt van de smaak van broccoli houdt? Probeer dan eens deze broccolismoothie om gewicht te verliezen. Het is een geweldige manier om te profiteren van al de goede kwaliteiten van broccoli zonder dat je het proeft.

Lees verder om meer te weten te komen over de eigenschappen van de andere ingrediënten in deze smoothie. We weten zeker dat je het geweldig lekker zult vinden.

Recept voor een broccolismoothie om gewicht te verliezen

Een broccolismoothie

Ingrediënten

 • 250 ml kokoswater
 • 1 banaan, bij voorkeur bevroren
 • 85 g broccoli, in stukjes gesneden, zonder de stengel
 • 3 g gemalen kaneel
 • 25 g biologische honing

Bereiding

 • Doe alle ingrediënten samen in een blender en verwerk dit tot het een soepel en romig geheel is.
 • Drink deze broccolismoothie om gewicht te verliezen meteen op, zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

De voordelen van broccoli

Broccoli is rijk aan vezels, vitamines en mineralen en bevat weinig calorieën en vetten. Door regelmatig een portie van deze groene groente aan je dieet toe te voegen, kom je aan je dagelijkse voedingsbehoeften en zul je tegelijkertijd afvallen.

Broccoli bevat veel vezels, waardoor deze broccolismoothie ervoor zorgtdat je je snel vol voelt. Daardoor zul je minder gaat eten en meer vet verbranden.

Broccoli bevat ook veel vitamine A, C, K en calcium, wat de volgende voordelen heeft:

 • Bestrijdt bepaalde vormen van kanker, bijvoorbeeld in de dikke darm.
 • Werkt bloeddrukverlagend.
 • Voorkomt hartaandoeningen.

Eén kopje broccoli bevat een dubbele hoeveelheid aan vitamine C en K dat het lichaam elke dag nodig heeft. Plus, broccoli bevat heel weinig calorieën, slechts 40 per kopje.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat broccoli een heel hoog watergehalte heeft. Dit betekent dat het volume aan je maaltijden toevoegt zonder dat het lege calorieën bevat.

Deze smoothie verbergt de sterke smaak van broccoli. Dit komt door de smaak van de andere ingrediënten, waardoor het gemakkelijker te drinken is.

De voordelen van kokoswater

kokoswater

Eén van de andere ingrediënten in deze broccolismoothe om gewicht te verliezen is kokoswater. Dit is een drankje dat  perfect is voor gewichtsverlies en hydratatie. Eén kopje kokoswater bevat 46 calorieën en bevat essentiële voedingsstoffen.

Kokoswater helpt je om spieren op te bouwen, cholesterol in het bloed te verminderen en je metabolisme te verhogen. Dit alles resulteert in minder vetophoping in het lichaam.

 • Vet dat al in het lichaam is opgeslagen, wordt gebruikt als energiebron, wat helpt als je alleen spieren wilt zien.
 • Kokos bevat ook antioxidanten die helpen bij het verwijderen van reactieve zuurstofcomponenten, vaak afgekort tot ROS. Ze zijn de hoofdoorzaak van veel ziekten, aandoeningen en veroudering. Kokoswater helpt om dit te verminderen terwijl de insulinegevoeligheid verbetert.

De voordelen van banaan

Bananen bevatten veel vezels, kalium, koolhydraten, vitamine C en belangrijke mineralen. Hoewel ze veel koolhydraten bevatten, heeft dit recept een gemiddelde glycemische index. Het zal dus geen plotselinge pieken in je bloedsuikerspiegel veroorzaken.

Door je bloedsuikerspiegel en metabole snelheid onder controle te houden, zal het lichaam meer vet verbranden om energie te krijgen.

Een middelgrote banaan bevat:

 • 92 calorieën
 • 27 g koolhydraten
 • 3 g vezels
 • 14 g natuurlijke suiker
 • Essentiële micronutriënten

De banaan in deze broccolismoothie zorgt onder andere voor meer textuur. Het bevat voldoende vocht om goed te mengen met de andere ingrediënten zonder dat het te waterig wordt.

De voordelen van kaneel

kaneelstokjes

Kaneel helpt de bloedsuikerspiegel reguleren en verhoogt het insulinegehalte van het lichaam. Aangezien hoge bloedsuikerspiegels een verhoogde vetophoping in het lichaam kunnen veroorzaken, kan kaneel dit voorkomen zodat je afvalt.

Het beïnvloedt ook hoe suiker wordt gemetaboliseerd door het lichaam en voorkomt dat het wordt omgezet in vet. Bovendien vertraagt kaneel het tempo van voedingsmiddelen die van de maag naar de darmen gaan.

Als gevolg hiervan zul je je meer verzadigd voelen na het nuttigen ervan. Kaneel kan het lichaam mogelijk helpen om koolhydraten efficiënter te verwerken, wat ook weer helpt om af te vallen.

In deze broccolismoothie voegt de kaneel aroma en smaak toe. Je zult merken dat je geen ander fruit of zoetstoffen hoeft toe te voegen om een smaakvolle resultaat te krijgen.

Zoals je kunt zien, is deze broccolismoothie perfect om gewicht te verliezen. Het is tevens zeer voedzaam, vezelrijk en vetarm. Probeer het ook eens!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.