5 bewegingsvormen die je leven zullen verbeteren

Sommige van deze bewegingsvormen om je leven te verbeteren, zoals traplopen of wandelen zijn helemaal niet inspannend en kunnen gemakkelijk in je dagelijkse routine opgenomen worden zonder grote veranderingen door te hoeven voeren.
5 bewegingsvormen die je leven zullen verbeteren

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Er zijn bewegingsvormen die je leven zullen verbeteren zonder dat je het je zal realiseren. Er is geen noodzaak om naar de sportschool te gaan. Als je echter de behoefte voelt om dit ook te doen is dit uiteraard mooi mee genomen.

In elk geval zullen we het hebben over enkele bewegingsvormen die je leven zullen verbeteren en je welzijn zullen verhogen.

We zijn omringd door zorgen, stress en ongezonde voeding. Beweging is iets waardoor je de neiging hebt om automatisch gezonder te gaan eten. Wanneer we bewegen voelen we ons positiever, gemotiveerder en blijer. Maar hoe kan dit in je dagelijkse routine worden ingebouwd?

Bewegingsvormen die je levenskwaliteit zullen verbeteren

Om beweging te integreren in je dagelijkse gewoontes, net zoals je elke morgen je gezicht wast, is het belangrijk om de bewegingsvormen te kiezen die het beste bij je passen. In dit artikel zullen we enkele van deze bewegingsvormen met je delen, waarvan we hopen dat het je zal helpen.

1. Neem de trap

De trap nemen is één van de beste bewegingsvormen

Traplopen is een vorm van beweging die je zal helpen met het versterken van je benen en bilspieren, terwijl het ook je kracht zal verbeteren. Hoewel er veel mensen in appartementen wonen waar trappen aanwezig zijn, zullen de meesten van ons altijd de lift nemen.

Een bewuste keuze maken om de trap te nemen, of je nu naar boven of naar beneden gaat, zal je in staat stellen dit als gezonde gewoonte te integreren in je dagelijkse gewoontes. Op lange termijn zal dit dan ook tot wijzigingen leiden. Je zal je sterker voelen, leniger en vooral optimistischer.

2. Lopen of joggen in de vrije natuur

Als je er niet van houdt om te joggen of als je nog niet sterk genoeg bent, is lopen een uitstekend alternatief. Het is één van de bewegingsvormen die je leven zullen verbeteren. Zelfs als je je ingeschreven hebt bij de sportschool is het nog steeds ideaal om tijd te maken om bewegen in de natuur in je dagelijkse routine op te nemen.

De reden hiervoor is dat we, wanneer we in de natuur zijn, even afstand kunnen nemen van de stad waar alles zo snel gaat, mensen op de automatische piloot leven en je de stress kunt ruiken in de lucht.

Lopen of joggen gedurende 30 minuten tot een uur per dag is genoeg. Het zal je in staat stellen om je geest vrij te maken, je actiever te voelen, stress kwijt te geraken en zonder twijfel een groter welzijn te bereiken.

3. Buikspieroefeningen doen

Oefeningen voor de buikspieren helpen je gezonder te leven

Ook buikspieroefeningen zijn één van de bewegingsvormen die je leven kunnen verbeteren. Hier is een hele simpele reden voor.

Hoe vaak heb je jezelf erop betrapt als je in bed of op de vloer ligt dat je het moeilijk hebt om op te staan omdat je buikspieren niet sterk genoeg waren? Hoe dikwijls heb je geklaagd over je slappe buik?

Klagen of medelijden met jezelf hebben, of zelfs op dieet gaan, is in geen geval de oplossing. Dit soort oefeningen zullen je buikspieren vormen en versterken waardoor je jezelf veel beter zult voelen. Er zijn veel verschillende oefeningen voor je buikspieren:

  • Crunches
  • De plank
  • Gewone sit ups
  • Russian twists (je handen van links naar rechts bewegen, terwijl je een sit up doet)

Er zijn nog vele andere buikspieroefeningen. Het beste is om voor oefeningen te kiezen waar je het meest van houdt. Dit zal ervoor zorgen dat je het meeste vooruitgang boekt zodat je de voordelen beetje bij beetje zult voelen.

4. Armoefeningen

Armoefeningen is het volgende punt in onze lijst van bewegingsvormen die je levenskwaliteit zullen verbeteren. Dit niet alleen omdat ze een goede vorm van bewegen zijn maar ook omdat ze je er zoveel beter zullen laten uitzien. In tegenstelling tot slappe armen zullen sterke armen ervoor zorgen dat je goed in je vel zit.

Om dit te bereiken kan je je armen stretchen of zelfs enkele gewichten kopen en een reeks oefeningen doen die niet alleen je bovenarmen zullen versterken maar ook de zijkanten en triceps.

5. Doe yoga

Eén van de bewegingsvormen die je zal doen beter voelen is yoga

Yoga is één van de bewegingsvormen die er niet alleen toe zal leiden dat je levenskwaliteit verbetert, maar ook je leven radicaal kan veranderen. Yoga helpt niet alleen met je flexibiliteit maar zal ook je ademhaling verbeteren en je geest tot rust brengen.

In veel yogasessies wordt ook aan meditatie gedaan. Mediteren kan je helpen om bewuster te worden van het hier en nu, om obsessieve gedachten aan te pakken en om je emoties op een gezonde manier onder controle te krijgen. Yoga is zonder twijfel een fantastische keuze.

Welke van deze bewegingsvormen doe je al? Hebben ze een verandering in je leven veroorzaakt? Deze bewegingsvormen zijn er slechts enkele van de vormen die je kan proberen in je gewoontes in te passen om je levenskwaliteit te verbeteren.

Vergeet niet dat oefeningen altijd positief zijn voor je welzijn. Start dan ook met deze in je dagelijkse routine op te nemen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.