Slappe bovenarmen verstevigen

Mooie strakke armen en benen doen ons er goed uitzien, waardoor we ons vaker beter voelen en meer zelfvertrouwen krijgen. Na verloop van tijd, meestal vanaf de leeftijd van dertig, beginnen spieren echter de eerste tekenen van verslapping te vertonen. Slappe bovenarmen zijn een typisch verouderingsverschijnsel, waarvoor dit artikel een aantal verstevigende tips in petto heeft.

De oorzaak van verslappende spieren kan een gebrek aan beweging, het bijkomen in gewicht, zwangerschap, hormonale veranderingen tijdens de menopauze, plots afvallen of ongezonde voedingsgewoontes zijn.

Slappe bovenarmen ontstaan doordat de huid stevigheid verliest. De hoeveelheid collageen en elastine in de huid verminderen, waardoor huid en spieren slapper worden tijdens het verouderingsproces. De delen van het lichaam die hierdoor het meest aangestast worden, zijn de buikstreek, het middel, billen, dijen en bovenarmen.

Hoe maak je korte metten met die slappe huid en wat kan je doen om die slappe bovenarmen te verstevigen? Gelukkig zijn er heel wat methodes die kunnen helpen om die vervelende slappe huid tegen te gaan en die makkelijk thuis toe te passen zijn, van natuurlijke middeltjes die zorgen voor een strakkere en heldere huid tot oefeningen die je kan doen om de spieren opnieuw mooi strak te krijgen en je armen er goed te doen uitzien!

Natuurlijke middeltjes om slappe bovenarmen te verstevigen

  • Appel: Mix een half glas appelsap met een half glas cantaloupemeloen. Masseer met dit mengsel de verslappende huid en pas deze remedie twee maal per week toe. De cantaloupe bevat hoge doses vitamine A, die de celvernieuwing van de opperhuid stimuleren.
  • Cantaloupe: Was en schil de meloen en snijdt de vrucht in kleine stukjes. Mix de pulp met het sap van een middelgrote citroen in de blender. Dep katoenen gaasjes in dit mengsel en breng deze aan op de huid van de bovenarmen.

Verstevigend masker

Vermeng een eetlepel honing en een eetlepel olijfolie met het geel van een ei tot een egale pasta. Breng deze pasta aan op de slappe bovenarmen en dit laat een kwartiertje inwerken. Nadien goed naspoelen met koud water.

Oefeningen om slappe bovenarmen opnieuw stevig te maken

Regelmatig oefeningen uitvoeren stimuleert de groei van de spiermassa, waardoor de huid strakker wordt en eveneens beter voorzien wordt van zuurstof. Vergeet eveneens niet je dagelijkse twee liter water te drinken om de huid gehydrateerd en soepel te houden.

Oefeningen om de spieren in de bovenarmen strakker te maken

Voer deze oefeningen uit na een warming up. Beweeg hiervoor zachtjes de schouders in cirkelvormige bewegingen van voor naar achter, zonder hierbij gewichten of halters te gebruiken. Verander na enkele minuutjes van richting.

Even belangrijk als de opwarming is het stretchen van de spieren na inspanning om spierpijn en letsel te voorkomen. Stretchen vóór en na spierversterkende oefeningen gebeurt het beste traag, terwijl je ondertussen diep in- en uitademt. Herhaal deze stretch minstens vijf maal aan elke kant.

Stretchen

Spierversterkende oefeningen

Voor elke oefening kan je drie sets uitvoeren van telkens acht herhalingen.

  • Plaats beide knieën op de grond. De benen zijn lichtjes gebogen en de handpalmen rusten stevig op de grond. De handpalmen staan op schouderbreedte en de armen zijn gestrekt. Maak geen kromming in de rug. Buig beide armen, zodat je zachtjes naar beneden beweegt en kom dan opnieuw langzaam omhoog.

Push-ups

  • Sta recht met je linkervoet iets meer naar voren dan je rechtervoet. Buig het bovenlichaam lichtjes naar voor en steun met je linkerhand op een bank of tafeltje. Strek je rechterhand, met een haltertje, richting vloer. Buig vervolgens je rechter voorarm, zodat je onder- en bovenarm parallel lopen. Strek je arm naar achteren en herhaal deze beweging. Verwissel de halter van arm en de benen van positie.

Armen Strekken

  • Deze oefening kan je al staand of zittend op de knieën uitvoeren. Let echter op dat je altijd de rug goed gestrekt houdt. Als je recht staat, houd dan de voeten lichtjes gespreid. Start de oefening met de arm gestrekt omhoog, met een haltertje in de hand. De handpalm wijst naar voren. Buig vervolgens de elleboog naar het achterhoofd toe tot je een hoek van 90 graden vormt en herhaal deze beweging zoals in de instructies.

Bovenarmen Trainen

Voedingsmiddelen die helpen de huid te verstevigen

Wist je dat zalm de huid uitstekend gehydrateerd houdt? Ook rode vruchten en citrusvruchten zoals citroen, aardbeien en bramen zijn rijk aan vitamine C. Dat geeft een elastische huid, omdat het voor het weefselherstel en synthetiseren van collageen zorgt.

Ook hazelnoten, kastanjes, amandelen, kikkererwten, erwten en linzen stimuleren de aanmaak van collageen en elastine, waardoor het verslappen van de bovenarmen kan worden tegengegaan of verminderd. Verder zorgt het regelmatig eten van wit vlees, zoals kalfsvlees en kip, er net als vis ook voor dat de huid minder snel veroudert en zijn elasticiteit verliest.