Nagelschimmel bestrijden op natuurlijke wijze
De resulterende infectie door schimmels die in de nagels groeien staat bekend als onychomycose. Nagelschimmel bestrijden met natuurlijke ingrediënten kan een oplossing zijn.
Het wordt veroorzaakt door de activiteit van dermatofyten, gisten of schimmels. Deze micro-organismen groeien goed in warme, vochtige omgevingen. Men noemt het ook wel tinea unguium en het is een veel voorkomende aandoening die naar schatting tussen de 3 en 4 procent van de wereldbevolking treft.
Het beïnvloedt de nagels van zowel de handen als de voeten, hoewel het bij de voeten vaker voorkomt, vooral bij mannen. De nagels worden geel en dik. Het is daarom absoluut noodzakelijk om veel aandacht te besteden aan de conditie van je nagels en om de behandeling bij de eerste tekenen van een schimmelinfectie te beginnen.
Hieronder zullen we een volledig natuurlijke oplossing laten zien, die gebruik maakt van slechts drie ingrediënten om nagelschimmel te bestrijden en de nagel te sparen.
Probeer het vandaag nog!
Natuurlijke behandeling om nagelschimmel te bestrijden
Deze natuurlijke schimmelbestrijder gebruik je lokaal. Het bevat een antimycoticum dat de micro-organismen die de infectie veroorzaken in de nagel helpt te vernietigen.
De behandeling duurt in de meeste gevallen minimaal twee maanden, maar kan worden voortgezet tot 8-12 maanden om de schimmel volledig uit te roeien en de nagel terug te laten groeien.
Vanaf het begin moet je weten dat geduld de sleutel is als het gaat om deze middelen. Het zal namelijk niet onmiddellijk effect hebben en het vereist een continue toepassing.
Dit product maak je met ingrediënten zoals waterstofperoxide, 90% ethylalcohol en witte azijn. Deze drie ingrediënten staan bekend om hun natuurlijke schimmeldodende en antiseptische eigenschappen die verschillende vormen van letsel en huidaandoeningen kunnen behandelen.
De voordelen van waterstofperoxide
- Waterstofperoxide gebruikt men om wonden te desinfecteren vanwege de krachtige antibacteriële werking.
- Het heeft nog een zuurstofatoom meer dan water. Het is verkrijgbaar in de meeste apotheken als een 3%-oplossing.
- Het is een milieuvriendelijk ontsmettingsmiddel dat oxideert om ziekteverwekkers te doden.
- Gebruik op teennagels vernietigt de gisten en dermatofyten die infecties veroorzaken.
De voordelen van 90% alcohol
- Ethylalcohol wordt gedistilleerd voor medische doeleinden en is te vinden in bijna iedere EHBO-set. Het is een desinfecterend middel dat kan worden gebruikt op huidwonden.
- Het is bewezen effectief tegen de meeste bacteriën en schimmels, maar niet tegen bacteriële sporen.
- Het wordt cosmetisch gebruikt bij manicures en pedicures om nagelschimmel te bestrijden en de gebruikte instrumenten te desinfecteren.
Voordelen van witte azijn
- De zure stoffen in witte azijn worden al gebruikt sinds de oudheid bij de behandeling van schimmelinfecties van de huid. Het is een goed antiseptisch en antischimmelmiddel, dat in staat is om een schimmelnagel te behandelen.
- Het aanbrengen ervan vermindert jeuk en het geel worden, evenals de vorming van eelt die je voeten er lelijk uit laat zien.
Hoe bereid ik deze behandeling om nagelschimmel te bestrijden?
Nu we alles weten over wat er in dit middel zit, is de volgende stap om het te bereiden, zodat we de behandeling kunnen beginnen.
Ingrediënten
- 5 eetlepels 90% ethylalcohol
- 5 eetlepels waterstofperoxide
- 2 eetlepels witte azijn
Instrumenten
- Een glazen pot
Aanwijzingen
- Meng eerst de alcohol en waterstofperoxide in de glazen pot.
- Voeg vervolgens de witte azijn toe en roer alles door elkaar.
- Dek het af en bewaar het daarna op een koele, droge plaats.
- Was de getroffen nagel en droog hem voorzichtig met een handdoek.
- Breng vervolgens een beetje van de oplossing op de nagel aan met behulp van een watje.
- Als de nagel heel dik is, vijl dan voorzichtig het oppervlak en breng vervolgens de oplossing aan.
- Gebruik dit twee keer per dag.
Voor het beste resultaat ontsmet je je schoenen, sokken en alles dat in contact met de geïnfecteerde nagel(s) is gekomen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Larruskain Garmendia, J., Idígoras Viedma, P., & Mendiola Arza, J. (2008). Onicomicosis: diagnóstico y tratamiento. Información Terapéutica Del Sistema Nacional de Salud. https://doi.org/10.1016/j.riam.2010.01.007
- Carrillo, L. (2003). Hongos. In Microbiología Agricola. https://doi.org/10.1007/sl0551-008-9963-l
- Pérez Suárez, B. (2011). El lenguaje de las uñas. Más Dermatología. https://doi.org/10.5538/1887-5181.2011.15.4