Ben jij een oude ziel? 10 manieren om hier achter te komen

13 december 2018
Volgens de Taoïsten is een oude ziel die na vijf reïncarnaties aan de laatste fase van zijn reis op aarde bezig is. Deze oude zielen moeten hun kennis overbrengen aan degenen om hen heen.

Je hebt waarschijnlijk de term “oude ziel” al wel eens eerder gehoord. Toch is het niet zo gebruikelijk om te praten over een oude ziel. Deze term is immers voornamelijk bekend onder degenen die geïnteresseerd zijn in de spirituele wereld.

Is dit van toepassing op jou? Wil je weten of jij een oude ziel bent? Lees verder en ontdek meer over dit interessante onderwerp.

Wat is een oude ziel?

Oude ziel en spiratualiteit

Volgens Taoïsten gaan oude zielen vijf levens in het verleden terug. Ze hebben veel ervaringen verzameld die vervolgens worden overgebracht naar het huidige leven.

Men denkt dat deze persoon na deze vijf reïncarnaties aangekomen is bij zijn of haar laatste leven op aarde.

Volgens deskundigen en geleerden van de geestelijke conditie zijn de lichamen van mensen gemaakt van botten en spieren. Ze hebben echter ook een ziel, een geest en energie.

Als een oude ziel tijdens zijn laatste fase op aarde is, ontstaat er een behoefte om deze kennis met anderen te delen.

Dit gebeurt omdat de reis op aarde nu voorbij is en de zielen zich voorbereiden om deel uit te gaan maken van het universum en een astraal niveau zullen bereiken.

Zonder het te weten, heb je waarschijnlijk al tal van oude zielen ontmoet zonder je zelfs bewust te zijn van hun aanwezigheid.

Tegelijkertijd kun je er zelf een zijn, zonder dat je het zelf weet.

Wil je meer weten?
7 tekenen dat je een vrije geest bent

1. Een oude ziel is onthecht

Oude zielen zijn niet op zoek naar materieel of seksueel plezier. Deze mensen zijn op dit moment tevreden met hun leven. Ze zijn niet afhankelijk van externe situaties om gelukkig te zijn.

Het is makkelijk te zien waarom ze niet naar beroemdheid of erkenning zoeken. Voor hen heeft niets waarde in het kosmische niveau.

2. Tevredenheid komt vanuit jezelf

Als je een oude ziel bent, hecht je weinig waarde aan het verdienen van geld om sociale status te hebben of de economische ladder te beklimmen.

Je gaat in tegen wat anderen gelukkig maakt, omdat je tevreden bent met wat je doet.

Oude zielen zoeken naar innerlijke rust. Hierdoor is het niet ongebruikelijk dat ze de tegenovergestelde richting in gaan van wat de samenleving ons voorschrijft.

3. Je bent een anker of ondersteuning voor anderen

Een oude ziel en contacten

Als je een oude ziel bent, is het heel gebruikelijk dat mensen zonder duidelijke kennisgeving naar je toe komen om hun persoonlijke problemen te vertellen.

Dit gebeurt omdat degenen die naar je toe komen, een persoon zien die ze vertrouwen. Je bent iemand met wie ze kunnen praten omdat je hen inspireert.

4. Een oude ziel is uniek en anders dan anderen

Een oude ziel heeft een andere manier om dingen te zien dan anderen. Ze kunnen bijvoorbeeld andere gewoontes hebben. Ook hebben ze veel tijd nodig om met de innerlijke zelf te communiceren.

Ze genieten ervan om alleen te zijn, en tijd doorbrengen met de natuur. Het zijn mensen die volwassener zijn dan hun chronologische leeftijd.

5. Artistieke vaardigheden

In het algemeen zijn oude zielen mensen die zich inzetten voor kunst, cultuur en de geesteswetenschappen. Zij hebben de neiging deel te nemen aan artistieke activiteiten die hen in staat stellen hun kosmische energie te ontwikkelen.

Ze bereiken een hoger niveau van bewustzijn door muziek, waardoor ze de nodige ontspanning kunnen vinden om hun innerlijke zelf te ontdekken. Door middel van literatuur verzenden ze berichten. Door te schilderen uiten ze de menselijke connectie.

6. Je hebt chronologische vragen

Het is waarschijnlijk dat je een vreemde affiniteit heeft voor kleding, muziek, gewoontes en de tradities uit een ander tijdperk.

Oude zielen voelen dat ze in een andere tijd hebben geleefd dan ze nu doen.

7. Je bent een volwassen persoon

Is het moeilijk voor je om met mensen van je eigen leeftijd te communiceren en vrienden te maken? Voel je dat je niets interessants hebt om met hen over te praten?

Kijken ze je vreemd aan omdat je manier van waarnemen en analyseren niet bij hun past?

Dit is een probleem als je een oude ziel bent.

8. Een van je favoriete activiteiten is analyseren

Oude ziel kijkt anders

Oude zielen zijn voortdurend aan het denken. Ze analyseren altijd de redenen, oorzaken en de manier waarop dingen werken. Ieder klein detail is de moeite waard om te bewonderen, omdat ze het gevoel hebben dat alles deel uitmaakt van een groter plan.

Als je een oude ziel bent, wil je waarschijnlijk altijd meer weten en maar heel zelden accepteer je een simpel antwoord.

9. Empathie is een van je belangrijkste kenmerken

Een ander kenmerk is dat je naar anderen luistert zonder te beoordelen of te bekritiseren.

Je kunt jezelf in de schoenen van anderen verplaatsen om hen te helpen en te begrijpen wat er aan de hand is.

Dit is iets dat aangeboren is. Het kan niet worden aangeleerd.

Bekijk dit artikel:
Vijf aspecten die nodig zijn voor een respectvolle relatie

10. Je kijkt meteen door een persoon heen

Het hebben van een oude ziel betekent dat je makkelijk kunt ontcijferen hoe iemand is. Je instincten hebben het zelden mis. Hierdoor weet je heel snel hoe oprecht of betrouwbaar een persoon is.

Je kunt beslissingen nemen op basis van ‘gevoelens’ die je laten weten of je de goede kant op gaat of niet. Je maakt hier zelden een fout in.