Behandel droge ellebogen en voeten in een week

Je kunt van je dagelijkse douche gebruikmaken door tijdens het douchen de aangedane delen van je huid te exfoliëren met een scrubhandschoen en vervolgens in te smeren met een vochtinbrengende crème.
Behandel droge ellebogen en voeten in een week

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Uitdroging van de huid als gevolg van blootstelling aan de zon of vervuilende stoffen in je omgeving is onvermijdelijk. Je kunt je droge ellebogen en voeten echter verzachten door de huid te behandelen met natuurlijke producten en een paar eenvoudige stappen voor een goede huidverzorging op te volgen.

De huid op delen van je lichaam als je voeten en ellebogen wordt vaak sneller droog. Dit komt doordat deze lichaamsdelen het lichaam op veel manieren moeten ondersteunen en vaak in aanraking komen met allerlei verschillende oppervlakten.

Leer daarom hoe je droge ellebogen en voeten in één week kunt genezen.

Het probleem met deze delen van je huid is dat ze moeilijker te behandelen zijn. De huid kan namelijk met de tijd steeds ruwer en harder worden en uiteindelijk kunnen er barsten ontstaan.

Het gevolg hiervan is dat de huid op deze plekken opmerkelijk droog wordt. Dit kan zowel je gezondheid als je uitstraling beïnvloeden.

Het hoeft helemaal geen moeilijke taak te zijn om dit probleem op te lossen, vooral niet als je alle natuurlijke ingrediënten in huis hebt om de huid te ondersteunen en de gezondheid en de uitstraling van je huid te herstellen.

In dit artikel delen we daarom een complete behandeling gebaseerd op natuurlijke ingrediënten die je zal helpen dit probleem in slechts één week tijd droge ellebogen en voeten aan te pakken.

Wil je meer weten?
Lees dan: Droge huid natuurlijk behandelen

Tips om droge ellebogen en voeten te voorkomen

Dagelijkse reiniging

Douchen om je huid te reinigen

Dit lijkt misschien vrij voor de hand liggend, maar het is van belang om aan te geven dat het dagelijks reinigen van de huid belangrijk is om een droge huid goed te behandelen. 

Door de huid schoon te maken met water en zeep, zal je huid op deze delen van je lichaam zachter worden, waardoor het makkelijker zal zijn om dode huidcellen te verwijderen.

We raden aan om tijdens dit proces een klein borsteltje of een scrub-handschoen te gebruiken.

Vochtinbrengende crème

Na het douchen moet je de huid insmeren met een vochtinbrengende crème om de huid te hydrateren en te voorzien van de voeding die deze nodig heeft om goed te kunnen herstellen.

Crèmes gemaakt met honing, aloëvera of appel kunnen dankzij de antioxidante en regeneratieve eigenschappen die ze hebben helpen om deze delen van het lichaam te verbeteren.

Drink meer water

Er bestaat niets beters dat het dagelijks drinken van voldoende water om de huid van binnen en van buiten goed te hydrateren. Water speelt een zeer belangrijke rol voor het regenereren van lichaamscellen en vermindert een droge huid veroorzaakt door uitdroging.

Vochtinbrengende oliën

Olijfolie tegen droge ellebogen

Probeer je ellebogen en voeten elke avond voor het slapengaan eens in te smeren met een beetje olijfolie of kokosolie, zodat de hydraterende eigenschappen van deze oliën gedurende de nacht hun werk kunnen doen.

Honing

Ook honing is een geweldige moisturizer om een droge huid te verlichten. De antioxidante en herstellende eigenschappen van honing kunnen helpen om de elasticiteit van de huid te behouden en zorgen ervoor dat dit een goed middel is om een harde huid en eelt te voorkomen.

Behandeling voor droge ellebogen en voeten

Als het niet lukt om de droge huid volledig te behandelen met de middelen die we hierboven hebben besproken, dan kan het helpen om een herstellende behandeling te bereiden om het genezingsproces te versnellen.

Deze behandeling bestaat uit een combinatie van natuurlijke yoghurt en avocado. Dit zijn beide populaire ingrediënten dankzij hun vermogen om de huid op natuurlijke wijze te hydrateren en verzachten.

Avocado tegen een droge huid

Het is de bedoeling dat je dit middel slechts één keer per week gebruikt. Wanneer je de behandeling combineert met de bovenstaande tips, dan zul je vast en zeker al snel verbetering zien.

Ingrediënten

 • 1/2 kop natuurlijke yoghurt
 • 1 rijpe avocado

Instructies

 • Snijd de avocado doormidden.
 • Verwijder het vruchtvlees en gebruik vervolgens een vork om het vruchtvlees te prakken.
 • Meng de avocadopasta met de yoghurt tot een homogene crème.

Aanbrengen

 • Voordat je de crème op de huid aanbrengt, kun je de huid het beste eerst schoonmaken en exfoliëren, als dit mogelijk is.
 • Wanneer de huid goed schoon is, breng je met ronde bewegingen een gelijkmatige laag van de avocadocrème aan.
 • Laat de crème 45 minuten op de huid zitten, zodat de bestanddelen genoeg tijd hebben om hun werk te doen.
 • Rond de behandeling af door de huid schoon te spoelen met warm water en vervolgens in te smeren met een vochtinbrengende crème.

Vergeet niet om hierna dit artikel te lezen:
Hoe je je huid kunt exfoliëren en stralend kunt houden

Wanneer moet je een arts raadplegen

Een droge huid op verschillende delen van het lichaam wordt een probleem om je zorgen over te maken wanneer niets in staat lijkt te zijn om de huid te behandelen.

De huid op je voeten en ellebogen wordt regelmatig droog en dit is volledig normaal als de huid wordt blootgesteld aan klimaatsveranderingen en dergelijke.

Wanneer de huid op deze delen echter hard begint te worden en er barsten beginnen te ontstaan, dan is dit moeilijker te behandelen en vereist dit probleem vaak medische aandacht om te voorkomen dat er een infectie of een ernstig probleem ontstaat.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Habif, Thomas P., et al. Enfermedades de la piel: diagnóstico y tratamiento. Elsevier España, 2006.
 • Ledesma, Marcela Lemus. “Natural Elements: cosmética natural y saludable.” Revista Vinculando (2015).
 • Rodrigues, L. M., and P. C. Pinto. “Análisis de la influencia del grado de hidratación de la epidermis en el comportamiento biomecánico de la piel in vivo.” Ars pharmaceutica 45.1 (2004): 59-71.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.