In 7 dagen je uitstraling verbeteren met deze oliën

Regelmatig gebruik van bepaalde plantaardige oliën kan ons helpen om op natuurlijke wijze voor onze gezondheid te zorgen, zonder ons te hoeven wenden tot mogelijk schadelijke chemicaliën.
In 7 dagen je uitstraling verbeteren met deze oliën
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Wil je je uitstraling verbeteren? Dan kun je dit doen door deze tips op te volgen. Met behulp van deze oliën zul je er namelijk binnen no time stralender uitzien.

Als je op zoek bent naar iets dat een drastisch effect heeft dan kun je eens proberen om deze oliën minstens één keer per week te gebruiken.

Je kunt ze ook toevoegen aan je dagelijkse crèmes, conditioners en verschillende serums. Sommige oliën kunnen ook oraal worden ingenomen.

1. Sesamolie voor je tanden

Als je witte, gezonde tanden wilt, dan kun je dit bereiken door sesamolie te gebruiken. Sesamolie bestaat uit verschillende soorten vitaminezuren en spoorelementen.

 • Daarom zal het spoelen van je tanden met sesamolie ervoor zorgen dat je een stralende, witte glimlach krijgt.
 • Ook helpt het de weefsels in je tandvlees, mond en tong sneller te regenereren

2. Hibiscusolie om de haargroei te versnellen

Je uitstraling verbeteren met hibiscusolie

Voor mensen met dun en fijn haar is hibiscusolie een geweldige optie. Dankzij de hoeveelheid vitamine C die deze olie bevat, is het in staat om het collageengehalte in het haar te verhogen. En zo kun je je uitstraling verbeteren.

 • Ook bevat het aminozuren die helpen om je haarwortels te voeden en te versterken.
 • Deze stof is in staat om je haarfollikels nieuw leven in te blazen en de functie ervan te herstellen.

Deze olie zal er zonder twijfel voor zorgen dat je haar meer body en volume krijgt.

3. Wonderolie voor je wenkbrauwen en wimpers

Wonderolie is perfect voor je wenkbrauwen en wimpers. Het continue gebruik ervan is zeer gunstig. Het is de perfecte olie om de stofwisseling in je lichaam te herstellen.

Bovendien helpt het stearine- en linolzuur dat het bevat om vocht vast te houden. Hierdoor wordt je haar beschermd tegen haaruitval, maar ook tegen uitdroging, hitte en de zon. 

4. Je uitstraling verbeteren met lijnzaadolie

Je uitstraling verbeteren met lijnzaadolie

Als je op zoek bent naar een plan om je lichaam te zuiveren dan is lijnzaadolie voor jou de beste optie. Deze olie wordt beschouwd als de beste remedie voor het bestrijden van een teveel aan schadelijke stoffen in het lichaam.

Lijnzaadolie is in staat om het lichaam te voorzien van vetzuren, vitamines en kalium, waardoor het gebruik ervan bijna onmisbaar wordt. Bovendien helpt het om het lichaam te reinigen.

 • Als je deze olie een week lang dagelijks consumeert, dan zul je sowieso verbetering merken in je stofwisseling.
 • Aarzel dan ook niet om het als extra ingrediënt in je dieet op te nemen.

5. Je uitstraling verbeteren met tea tree olie

Tea tree olie is een van de best mogelijke oplossingen voor het bestrijden van acne. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende, antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen.

 • Ook is deze olie ideaal als je wondjes zo snel mogelijk wilt genezen.
 • Het is normaal om het op te nemen in je routine om acne te behandelen. Daarnaast is het ook goed om een vette, problematische huid te verzorgen.

6. Olijfolie voor zachte voeten

Je uitstraling verbeteren met olijfolie

Als je gladde voeten wilt, dan kun je deze krijgen door gebruik te maken van olijfolie. Olijfolie is geweldig voor je huid, zowel je gezichtshuid als de huid op de rest van je lichaam. Maar dat niet alleen, het is ook zeer goed voor je haar en nagels.

Als je graag goed voor jezelf wilt zorgen, dan kun je olijfolie op twee verschillende manieren gebruiken. Je kunt het combineren met je favoriete cosmetische product of het in zijn natuurlijke vorm gebruiken.

7. Je uitstraling verbeteren met amandelolie

Amandelolie is een geweldige optie voor je nagels en nagelriemen.

Het is een type olie dat dagelijks kan worden gebruikt om je huid te voeden en regenereren. Bovendien heeft amandelolie schimmelwerende en genezende eigenschappen.

8. Je uitstraling verbeteren met avocado-olie

Je uitstraling verbeteren met avocado-olie

Avocado-olie helpt om schade veroorzaakt door vrije radicalen tegen te gaan.

Het zal ervoor zorgen dat je huid beter gevoed en zachter wordt. Dit voordeel is te danken aan het hoge gehalte aan fytosterolen en vitamine E, D en A dat deze olie bevat.

Dit alles maakt avocado-olie het ideale ingrediënt om een droge huid te verzorgen en vroegtijdige veroudering in het gezicht te voorkomen.

9. Natuurlijke goudsbloemolie om littekens te behandelen

Goudsbloemolie is geweldig voor het behandelen van littekens op je huid. Om te beginnen is goudsbloem rijk aan fytosterolen, saponinen en bèta-keratines, die deze olie antiseptische en helende eigenschappen geven.

Daarnaast draagt het bij aan de synthese van glycoproteïnen en collageen, waardoor de huid kan genezen zonder sporen na te laten. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Hsu, E., & Parthasarathy, S. (2017). Anti-inflammatory and Antioxidant Effects of Sesame Oil on Atherosclerosis: A Descriptive Literature Review. Cureus, 9(7), e1438. https://doi.org/10.7759/cureus.1438
  Shanbhag, V. K. L. (2017). Oil pulling for maintaining oral hygiene – A review. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(1), 106–109. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2016.05.004
  Carretero, M. E., & Ortega, T. (2016). Propiedades terapeuticas del Hibisco, (aproximadamente 200), 9.
  Basch, E., Bent, S., Collins, J., Dacey, C., Hammerness, P., Harrison, M., … Weissner, W. (2007). Flax and flaxseed oil (Linum usitatissimum): a review by the Natural Standard Research Collaboration. Journal of the Society for Integrative Oncology, 5(3), 92–105.
  Crawford, G. H., Sciacca, J. R., & James, W. D. (2004). Tea tree oil: cutaneous effects of the extracted oil of Melaleuca alternifolia. Dermatitis : Contact, Atopic, Occupational, Drug, 15(2), 59–66.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.