Ananas-selderijsmoothie om af te vallen, heerlijk!

Zowel ananas als selderij hebben diuretische eigenschappen en ontstekingsremmende eigenschappen, en als je ze combineert helpt het je om af te vallen terwijl je ook gezond blijft.
Ananas-selderijsmoothie om af te vallen, heerlijk!
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 07 februari, 2019

Deze ananas-selderijsmoothie is makkelijk te maken en zal je zeker verzadigd laten voelen. De simpele combinatie van deze twee ingrediënten kan helpen om makkelijker gewicht te verliezen.

Verder hebben ze beide ook reinigende en geneeskrachtige eigenschappen. Bovenal moet je eraan denken dat je door deze ananas-selderijsmoothie zelf niet afvalt, maar dat het een aanvulling is op een gezonde levenswijze die het proces vergemakkelijkt.

Het is belangrijk dat je een gezond, gevarieerd en gebalanceerd voedingspatroon hebt, waarbij je ook beweegt. Dus, ben je er klaar voor om het vandaag nog te proberen? We zullen je vertellen hoe je het bereidt en wat het voor je kan doen.

Een ananas-selderijsmoothie is goed voor je figuur

Soms is het makkelijk om overrompeld te raken door de informatie over allerlei wonderdiëten die je beloven dat ze je op een magische manier helpen af te vallen. Daarom is het belangrijk om de volgende punten in gedachten te houden:

 • Iedereen heeft een ander lichaam met bijzondere behoeften en een eigen metabolisme. Dit betekent dat je moet weten wat de meest gezonde en geschikte manieren zijn om gewicht te verliezen volgens jouw eigen behoeften.
 • Gewichtsverlies moet nooit het resultaat zijn van uithongering. Je moet goed eten om je lichaam geestelijk en lichamelijk gezond te houden, het natuurlijke ritme van je lichaam respecteren en voldoende beweging krijgen.
 • Je moet gemotiveerd zijn om af te vallen. Het is een goed idee om een programma te volgen met vrienden. De steun van de mensen om je heen zal gegarandeerd helpen.

De ananas-selderijsmoothie die we vandaag met je willen delen is hoe dan ook een geweldige manier om je dag te beginnen. Bovendien is het ook een goede optie voor de lunch.

Je zult wel consequent moeten zijn. Als je deze smoothie 15 tot 20 dagen drinkt, zul je resultaat gaan zien.

Smoothie met ananas en selderij

Ananas en gewichtsverlies

Ananas is een van de populairste vruchten onder mensen die gewicht willen verliezen. Dat komt ook omdat mensen vaak tevergeefs hun verlangen naar iets zoets proberen te stillen tijdens hun dieet.

 • De smaak, zowel zoet als zuur, past goed bij bijna alles. Ananas is de koningin van de smoothies, natuurlijke sappen en salades. Voedingsdeskundigen raden ook aan om het te combineren met andere gezonde, verzadigende voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld spinazie, walnoten en zalm.
 • Ananas bevat een spijsverteringsenzym met de naam bromelaïne. Dit helpt bij het verteren van eiwitten en het omzetten hiervan in aminozuren.
 • Het grootste voordeel van ananas ontstaat als je het op een lege maag eet, waardoor het ontstekingsremmende effect in werking treedt.
 • Het hoge gehalte aan water, vitamine C, antioxidanten en mineralen in ananas, in combinatie met de bromelaïne, maakt het makkelijker om het opgeslagen vet in het lichaam af te breken en te verwijderen.

Selderij, het beste diuretische en ontstekingsremmende voedsel

Laat jij selderij in je tuin groeien? Dan heb je een geweldige bron voor je gezondheid. Volgens het tijdschrift Medical News Today is selderij een van de gezondste groenten voor je hart en bevordering van gewichtsverlies.

 • Selderij zit vol met fytonutriënten en antioxidanten. Deze dragen allen bij aan de spijsvertering, het reinigen van het lichaam en de opname van de voedingsstoffen.
 • Sommige mensen kiezen voor selderij als een snack tussen de maaltijden door om hun honger te stillen. Het controleert ook de bloeddruk en zorgt voor een goede hoeveelheid vezels.
 • Net zoals het geval is bij ananas, kun je het beste van selderij genieten door het te combineren met andere voedingsmiddelen. Het is heerlijk gemengd met ananas, maar ook als een smoothie met appels en komkommer. Lekker!
 • Selderij is ook een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen als het gaat om smoothies. Het is heel verfrissend en heeft een speciale smaak. Deze zal ervoor zorgen dat je je dag met veel energie, vitamines en mineralen begint.

Het recept voor een ananas-selderijsmoothie

Selderij voor de ananas-selderijsmoothie

Ingrediënten

 • 400 ml water
 • 300 gram verse ananas
 • 1 selderijstronk
 • Het sap van een halve citroen
 • 25 gram honing

Bereiding

 • Van deze ingrediënten kun je twee smoothies maken. De eerste moet je ‘s ochtends drinken op een lege maag en de tweede tijdens de lunch.
 • Probeer biologische ananas en selderij te vinden. Zo kun je er zekerder van te zijn dat je het maximum aan voordelen uit beide vruchten haalt.
 • De eerste stap is het snijden van de ananas en de selderij. Pers dan het sap uit een halve citroen. Makkelijk, toch?
 • Vervolgens doe je alle hierboven genoemde ingrediënten in de blender of keukenmachine. Laat het een paar seconden mengen totdat je een glad, gelijkmatig sap krijgt.

Nu ben je klaar. Geniet van je eerste drankje in de ochtend! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.