Alcohol, krantenpapier en 8 andere trucs om de ramen schoon te maken

Deze glasreinigingstrucs omvatten het gebruik van goedkope producten die je misschien al in huis hebt. De resultaten zijn verbluffend.
Alcohol, krantenpapier en 8 andere trucs om de ramen schoon te maken

Laatste update: 12 juni, 2023

Het is gemakkelijker om de ramen schoon te maken dan je je kunt voorstellen als je de trucs volgt die we voor je hebben. Ze zijn niet alleen onfeilbaar, maar ook zeer budgetvriendelijk. Zonder twijfel heb je verschillende van de producten die je nodig hebt in huis.

Hoewel het glanzend en zonder vlek achterlaten van je ramen een zodanige titanenklus is dat velen er de voorkeur aan geven een professional te betalen om het te doen, moet gezegd worden dat het allemaal afhangt van de producten die je gebruikt en de techniek die je hanteert.

Maar blijf kalm en raak niet in paniek: je kunt het met onze tips! Neem kennis van de volgende hacks voor het schoonmaken van glas!

Tips voorafgaand aan het schoonmaken van de ramen

Voordat je de trucs om de ramen schoon te maken die we je gaan geven toepast, is het belangrijk om enkele voorafgaande stappen te kennen die het succes van het proces garanderen:

  • Het is noodzakelijk om het stof te verwijderen dat zich op het glas heeft opgehoopt, omdat je ze uiteindelijk kunt bekrassen met vloeibare producten.
  • Leg een 100% katoenen doek klaar om te drogen. Zo voorkom je dat er nieuwe vlekken ontstaan of dat er pluisjes aan het glas blijven kleven. Als je die niet hebt, kun je een oud T-shirt gebruiken.
  • Zorg ervoor dat de kozijnen helemaal schoon zijn. Anders zou je het glas kunnen bevuilen als vloeistoffen in contact komen met dit gebied.
  • Bescherm de muren onder het glas. De producten die we gebruiken kunnen druppelen en vlekken op de verf veroorzaken.

10 trucs om de ramen schoon te maken die je moet weten

Bespaar geld en krijg verbluffende resultaten door de volgende trucs om de ramen schoon te maken toe te passen die we voor je hebben. Deze omvatten het gebruik van zeer goedkope producten, zoals alcohol, azijn en krantenpapier.

We denken dat je misschien ook geïnteresseerd bent om dit artikel te lezen:
Ramen schoonmaken met deze 6 trucs

1. Azijn

Azijn
Azijn is een van de sterproducten als het gaat om het schoonmaken van glas.

Witte azijn is een natuurlijk product met uitstekende eigenschappen dat in veel huishoudelijke schoonmaakprocessen voorkomt. Het heeft het vermogen om opgehoopt vuil te verwijderen, te zorgen voor glans, en een perspectief van transparantie op het glas.

Om het te gebruiken als glasreiniger hoef je slechts een halve liter witte azijn te mengen met vijf liter water. Breng het aan met een verstuiver of direct met een katoenen doek. Spoel af met water, en je zult merken hoe je ramen er glanzend en mooi uitzien!

2. Schoonmaakalcohol

Ongetwijfeld is alcohol een van de producten die je altijd in huis hebt en het is handig voor veel dingen. Je weet echter waarschijnlijk niet dat je het kunt gebruiken om de ramen van je huis schoon te maken. Het resultaat is verbluffend.

Voeg een paar druppels toe aan een met water bevochtigde doek en veeg je ramen schoon. Je krijgt een spiegeleffect dat je met andere producten niet zou verwachten. Door de glans en transparantie die deze vloeistof achterlaat, zullen je ramen er als nieuw uitzien.

3. Warm water en vloeibare zeep

De derde van onze glasreinigingstrucs omvat een mengsel van warm water en vloeibare zeep dat niet kan mislukken. Het eerste wat je moet doen is met een in warm water bevochtigde doek over de ramen gaan om de eerste vetlaag te verwijderen.

Was die doek vervolgens, bevochtig hem in warm water met een beetje vloeibare zeep, en veeg nogmaals krachtig. Als je de vet- en stofvlekken hebt verwijderd, was je de doek opnieuw, en verwijder je met meer schoon water de zeep.

4. Reiniger mengen met azijn

Je kunt verschillende glasreinigers op de markt vinden, maar we raden aan om drie delen witte azijn toe te voegen om de werking te versterken. Je kunt ook een paar druppels citroen toevoegen om de glans van de ramen te verbeteren.

Maak dit mengsel in een spuitfles, breng het aan op je ramen en wrijf het in met verfrommeld krantenpapier om vlekken en vuil te verwijderen. Droog af met meer gerecycled krantenpapier en je bent klaar.

5. Traditionele vlekkenverwijderaar

Vlekkenverwijderaar is een product dat in de winkel wordt verkocht en, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal bedoeld is om vlekken van glas en oppervlakken te verwijderen. Het wordt geleverd in een spuitfles voor eenvoudig aanbrengen. Het is zeer effectief in het verwijderen van opgehoopt vuil en vlekken.

Wat je moet doen is het product op het raam aanbrengen nadat je het hebt schoongemaakt om wat stof te verwijderen, en dan wrijven met een zachte spons die geen krassen maakt op het oppervlak. Gebruik een vochtige doek om het product te verwijderen en een volledig droge om de doeltreffendheid ervan te observeren.

6. Drogen met koffiefilters of krantenpapier

Hoewel we aanraden 100% katoenen doeken te gebruiken, zijn koffiefilters en krantenpapier een duurzamer alternatief voor deze taak.

Filters zijn gemaakt van een zeer zachte papiersoort waarmee je de ramen kunt schoonmaken zonder ze te bekrassen en die een zeer mooie glanzende afwerking achterlaat. Aan de andere kant maakt oud krantenpapier ook geen krassen op het glas en voorkomt het dat vuil gemakkelijk blijft plakken.

7. Gebruik de van boven naar beneden techniek

Nadat je een van de aanbevolen producten hebt gekozen om je ramen schoon te maken, raden we je aan de van boven naar beneden techniek toe te passen om deze te reinigen.

Deze bestaat uit het beginnen met schoonmaken van boven naar beneden. Zo voorkom je dat er druppels vuil ontstaan op het deel dat je al klaar hebt gelaten. Bovendien is het belangrijk dat er na het drogen geen pluisjes achterblijven die op vlekken lijken.

Vind je dit artikel leuk? Misschien wil je ook dit artikel lezen:
Hoe helpt schoonmaken bij het verminderen van stress?

8. Vermijd koste wat kost het verschijnen van bubbels

Ramen schoonmaken
Als je een van de trucs van glasreiniging in de praktijk gaat brengen waarbij zeep wordt gebruikt, moet je een heel kleine hoeveelheid gebruiken.

Deze tip geldt vooral voor gevallen waarin je een mengsel hebt gekozen waarin zeep is verwerkt. Schuim laat meestal vlekken achter en dat willen we niet op ons glas zien, toch? Het is dus aan te raden om een heel klein beetje van dit product te gebruiken. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je heel goed afspoelt.

9. Reinig binnenglas horizontaal en buitenglas verticaal

In de negende van de trucs om de ramen schoon te maken vertellen we je over een techniek om de resultaten te verbeteren. Het gaat erom om het binnenglas met horizontale bewegingen en het buitenglas met verticale bewegingen te reinigen.

De reden om dit te doen is heel eenvoudig: als er na het proces vlekken of strepen zijn, weet je met meer zekerheid welke kant gepolijst moet worden.

10. Wees consequent met glasreiniging

We sluiten deze lijst met trucs voor glasreiniging af met een zeer nuttige tip. Een constant onderhoud van je ramen zal ervoor zorgen dat je er minder tijd aan hoeft te besteden en dat de producten efficiënter werken, omdat ze niet laag na laag vuil hoeven te bestrijden.

Nadat je de diepste reiniging hebt uitgevoerd, moet je elke keer dat je de algemene schoonmaak in je huis of kantoor doet, tijd uittrekken voor het onderhoud.

Welke van deze trucs om de ramen schoon te maken ga jij proberen?

We hebben 10 trucs om de ramen schoon te maken met je gedeeld die zowel budgetvriendelijk als milieuvriendelijk zijn. Probeer diegene die je het gemakkelijkst kunt toepassen en merk hoe simpel het is om de ramen weer helder, transparant en vitaal te krijgen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.