Deze acht huishoudproducten zullen je van fouten behoeden

In het geval van ongelukken of problemen thuis is het goed om alternatieve toepassingen van huishoudelijke producten te kennen die ons in een aantal situaties kunnen helpen.
Deze acht huishoudproducten zullen je van fouten behoeden

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Soms ontstaan er problemen in ons dagelijks leven en hoewel ze klein zijn, is er wel onmiddellijk aandacht vereist. Het is stressvol om niet te weten hoe je huishoudelijke ongelukjes moet aanpakken zonder bijvoorbeeld dure huishoudproducten of het raadplegen van deskundigen.

Hoewel dit de enige oplossing lijkt te zijn, zijn er zelfgemaakte middelen die kunnen helpen, zonder dat ze veel geld kosten.

Onze voorraadkasten worden misschien langdurig verwaarloosd, maar er zijn een aantal huishoudproducten en voorwerpen die alles makkelijker kunnen maken. Schrijf daarom mee!

1. Zuurstofrijk water voor infecties door oorbellen

Oorknopjes

De meeste vrouwen hebben wel eens infecties en allergische reacties op oorbellen die niet van roestvrij staal of goud gemaakt zijn.

Om jeuk, ontsteking en slechte geuren te vermijden, is het het beste om onmiddellijk eerst een beetje zuurstofrijk water aan te brengen. Dit product beschikt over antiseptische en antibacteriële eigenschappen die het gebied schoonmaken en het probleem vervolgens onder controle houden.

2. Zuiveringszout tegen olievlekken

Olievlekken op kleding kunnen een ramp worden als ze niet onmiddellijk worden aangepakt.

In plaats van agressieve chemische producten te gebruiken, moet je wat zuiveringszout op de vlek sprenkelen om de olieachtige substantie op te zuigen. Dit product maakt de vlekverwijdering makkelijker en voorkomt dat de substantie zich aan het materiaal gaat hechten.

Wrijf er twee minuten zachtjes overheen met een kwast om het effect ervan te optimaliseren.

3. Antibacteriële zeep als deodorant

Zeep

Antibacteriële zeep is een huishoudelijk product dat een goed alternatief is als we geen deodorant bij de hand hebben. Dit product voorkomt dat bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen onder de oksels en daardoor ontstaan er geen vieze geurtjes.

4. Honing voor brandwonden

Bijenhoning is een geweldig huishoudelijk product om oppervlakkige brandwonden te behandelen, zoals die veroorzaakt door de zon of een hittebron in je huis.

Het bevat antibiotische eigenschappen die wonden ontsmetten en helpen om beschadigde huid te herstellen om littekens te voorkomen.

Na het aanbrengen van de honing op het gebied laat je de wond droog en schoon helen.

5. Kamillethee tegen donkere kringen

Theezakjes op Ogen

Kamille is een ontstekingsremmend en ontspannend kruid dat donkere kringen en zwellingen rond de ogen vermindert.

Het toepassen van kamilletheezakjes op de oogleden minimaliseert de donkere kleur en stimuleert de circulatie om een verfrissende en goed uitgeruste uitstraling te herstellen. De effecten zijn nog sterker als je ze in de koelkast legt voordat je ze op de getroffen gebieden aanbrengt.

6. Koude kompressen voor een bloedneus

Een bloedneus is alarmerend, maar geeft slechts in zeldzame gevallen een ernstig probleem aan. In het algemeen worden neusbloedingen veroorzaakt wanneer het slijmvlies van de neus droog en verhard is geraakt, waardoor er scheurtjes ontstaan die leiden tot een bloeding.

Om het probleem binnen een paar minuten op te lossen met niets meer dan huishoudelijke producten, leg je een koud kompres op de brug van de neus en laat je die een paar minuten zitten. Dit middel zorgt ervoor dat de aderen vernauwen en helpt om de bloedstroom te stoppen.

7. Tea tree olie tegen nagelschimmel

Tea Tree Olie

Nagelschimmel is onaantrekkelijk en kan verzwakking en ontsteking van de huid onder de nagel veroorzaken, waardoor de nagel helemaal verloren kan gaan.

De etherische olie van de theeboom is krachtig schimmeldodend en antibacterieel en doodt de wortel van de schimmel als het direct wordt toegepast.

Gebruik echter slechts één of twee druppels om eventuele bijwerkingen te vermijden, of meng zes druppels met water en week je voeten erin.

8. Aardappelen voor oppervlakkige wonden

Aardappelen hebben een krachtige ontstekingsremmende en antivirale invloed die oppervlakkige huidwonden helpt te herstellen. Dankzij deze eigenschappen verminderen ze het gevoel van pijn. Ook stoppen ze de groei van micro-organismen in het getroffen gebied.

Ze moeten direct op de gereinigde wond worden aangebracht en iedere vier uur worden verwisseld voor de beste resultaten. Doorlopend gebruik stimuleert reparatie van de cellen en voorkomt littekens, vlekjes en andere soorten huidafwijkingen.

Huishoudproducten

Zoals je zojuist hebt kunnen lezen, kun je de kleine problemen die we allemaal tegenkomen behandelen met huishoudproducten. Houd dit in gedachten en maak je geen zorgen meer.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.