8 voedingsmiddelen voor een zuivere huid

13 november 2018
Ananas heeft vele werkende eigenschappen en is ontstekingsremmend dankzij het eiwit bromelaïne. Daarnaast is het ook vochtafdrijvend, wat helpt tegen het vasthouden van vocht.

Er zijn vele remedies, therapieën en supplementen voor een zuivere huid, om onzuiverheden zoals mee-eters en acne te verhelpen. Als je dit op een gezonde manier wilt oplossen, is de beste strategie het eten van voedsel dat het lichaam helpt dit soort afvalstoffen te verdrijven.

Ontdek welk voedsel jouw huid kan zuiveren door het aan je dagelijkse dieet toe te voegen.

Met de tips in dit artikel voeg je gemakkelijk voedsel met een heilzame werking toe aan jouw dagelijkse dieet, waardoor je je huid van binnenuit kunt helpen reinigen.

Biergist

Dit product staat bovenaan de lijst van huidverzorgingsremedies. Het is een uitstekend reinigingsmiddel dat ervoor kan zorgen dat onzuiverheden zoals eczeem, psoriasis, striae etc. verminderen.

Je kunt tot 6 gram per dag, verdeeld in drie doses, innemen. Als je niet zo van bitter houdt, zijn er ook andere smaken. Het kan ook gemakkelijk toegevoegd worden aan sap, smoothies, soep en groentespreads. Biergist geeft ook een heerlijke geroosterde smaak aan hartige gerechten.

Kersen

Wie houdt er nou niet van dit overheerlijke zomerse fruit, dat de eigenschap zou hebben om het bloed te zuiveren van afvalstoffen en de huid natuurlijk te reinigen? Ook het hoge vitaminegehalte bevordert de gezondheid van de huid.

Eet ze vers of voeg ze toe aan koekjes, taarten en cakes.

Kersen kunnen je helpen een zuivere huid te krijgen

Appels voor een zuivere huid

De koning van het fruit mag in dit artikel zeker niet ontbreken. Appels hebben zoveel gezonde eigenschappen, dat ze eigenlijk een eigen artikel verdienen. Het is een reinigende fruitsoort die gifstoffen helpt af te voeren, de leverfunctie zou bevorderen en de bacteriën helpt bestrijden die poriën verstoppen.

Je kunt ze rauw eten, toevoegen aan salades, sappen, smoothies, toetjes en er zelfs appelmoes van maken.

Als je een organische appel schilt, gebruik dan de binnenkant van de schil om je huid schoon te maken. Deze klassieke remedie werd al gebruikt door onze grootmoeders om een zuivere huid te behouden en op een natuurlijke manier te reinigen.

Meer weten?
Zeven redenen waarom je een groene appel op een lege maag moet eten

Citroen

Geen schoonmaakritueel is compleet zonder citroen, vooral als je een olieachtige huid hebt. Vanwege zijn reinigende en ontsmettende eigenschappen wordt hij zelfs toegevoegd aan veel huidverzorgingsmiddelen.

Drink warm water met citroen op een nuchtere maag en tussen maaltijden door om te profiteren van de voordelen.

Je kunt ook een aantal druppels citroensap aan je masker en dagelijkse reiniger toevoegen als je een gemengde of vette huid hebt.

Paardenbloem

Deze wilde plant met zijn gele bloemen vind je in velden en tuinen en is een van de beste zuiverende, natuurlijke middelen die er bestaat. De paardenbloem werkt direct in op zowel de lever als de nieren, wat het natuurlijke reinigingssysteem van het lichaam helpt te ondersteunen. Zo hoeft je lichaam de afvalstoffen niet door de poriën uit te drijven.

Je kunt er thee van maken of het toevoegen aan verse salades of andere gerechten. Als je ze je buiten gaat plukken, vermijd dan wel gebieden in de buurt van wegen en vervuiling.

Paardenbloem om te helpen een zuivere huid te krijgen

Ananas

Deze tropische vrucht is niet alleen goed voor de spijsvertering en het verwerken van vocht, maar helpt ook tegen ontstekingen dankzij het eiwit bromelaïne. Om deze reden raden we aan het te gebruiken voor huidontstekingsproblemen zoals eczeem, psoriasis, netelroos etc.

Eet ananas vers of maak er overheerlijk sap van. Je kunt de plakken ook bakken en besprenkelen met wat kaneel en gember.

Lees ook:
Je lichaam ontgiften met ananas

Vlierbessen

Deze struik met paars fruit en witte bloemen staat bekend om zijn helende capaciteiten en kan littekens en donkere vlekken voor elk huidtype helpen te verminderen. Het zou ontstekingsremmende, ontsmettende, antibacteriële en verstevigende eigenschappen hebben, om er maar een paar te noemen.

Van de vruchten kun je een heerlijke jam maken en de bloemen worden gebruikt voor frisdranken, limonade en siroop.

Kunnen vlierbessen je helpen om een zuivere huid te krijgen

Ook meloen kan je helpen een zuivere huid te krijgen

Deze heerlijke vrucht bevat genoeg water en vezels, die zeer belangrijk kan zijn bij de behandeling van acne. Meloen helpt ook het verminderen van littekens die ontstaan bij ernstige acne.

Het is belangrijk dat je de meloen niet eet in combinatie met ander voedsel, omdat dit kan zorgen voor een slechte spijsvertering.