Natuurlijke middelen tegen mee-eters, wratten en vlekken

Om de vlekjes te verwijderen die vaak op de handen verschijnen naarmate iemand ouder wordt, kun je aloëveragel aanbrengen. Dit regenereert de huid en vermindert de schade van zonnestraling.
Natuurlijke middelen tegen mee-eters, wratten en vlekken

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Iedereen heeft wel te maken met verschillende huidproblemen zoals wratten, die het gevoel van eigenwaarde en het fysieke uiterlijk beïnvloeden. De meeste van deze problemen zijn niet gerelateerd aan een stoornis of ziekte die het lichaam direct aantast, maar ze zijn nog altijd een vervelend probleem waar de meesten graag vanaf willen.

Vandaag kijken we daarom specifiek naar natuurlijke middelen tegen mee-eters, wratten en donkere vlekken.

Veranderingen in de huid als gevolg van een infectie, een allergische reactie, blootstelling aan de zon of ziekte kunnen ervoor zorgen dat een persoon zich slecht voelt over zichzelf en op zoek is naar manieren om zijn huid te verbeteren. Gelukkig is het ook makkelijk om de problemen die het uiterlijk van de huid negatief beïnvloeden en vroegtijdige veroudering veroorzaken aan te pakken.

Natuurlijke middelen

Veel middelen die je bijvoorbeeld in de winkel kunt vinden kosten een hoop geld, zonder de gewenste resultaten te leveren. Natuurlijke middelen zijn echter een goedkope en gezonde manier om voor de huid te zorgen en gedag te kunnen zeggen tegen vervelende huidproblemen.

Wat zijn enkele natuurlijke middelen tegen mee-eters?

Mee-eters zijn een veelvoorkomend schoonheidsprobleem dat zich voordoet wanneer poriën verstopt raken met olie, vuil en dode huidcellen. Om dit probleem te bestrijden en je huid er fris en schoon uit te laten zien, kun je de volgende middeltjes proberen.

Stoom

Dit middel wordt beschouwd als de goedkoopste oplossing tegen die onaantrekkelijke mee-eters.

Instructies

 • Verwijder make-up en reinig je gezicht grondig. Kook wat water en ga met je gezicht boven het stomende water hangen.
 • Bedek je hoofd met een handdoek, zodat de stoom niet kan ontsnappen.
 • We raden aan dat je enkele druppeltjes etherische tea tree olie aan het water toevoegt voor de beste resultaten.

Exfoliant

Het exfoliëren van de huid verwijdert dode huidcellen en achtergebleven vuil.

Instructies

 • Meng wat suiker en het sap van een middelgrote citroen tot een pasta.
 • Breng dit op het gezicht aan door middel van zachte, ronde bewegingen.
 • Exfolieer altijd voor het slapengaan. Je huid mag namelijk niet direct na deze behandeling worden blootgesteld aan zonlicht.

Hoe kan ik wratten verwijderen met natuurlijke middelen?

Wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV), dat bestaat uit meer dan honderd verschillende typen die het lichaam op verschillende manieren kunnen aantasten.

Hoewel er veel commerciële en professionele technieken bestaan om wratten te verwijderen, zijn ook natuurlijke middelen erg effectief en daarnaast veel goedkoper.

 

Wratten

Appelazijn

Door het hoge zuurgehalte en de antibiotische eigenschappen is appelazijn een effectief middel voor het verwijderen van wratten en het bestrijden van het virus dat ze veroorzaakt.

Instructies

 • Week een watje in appelazijn en leg het op de wrat. Bevestig het watje op de wrat met tape en laat het de hele nacht zitten.
 • Herhaal dit elke nacht voor de beste resultaten.

Knoflook

Knoflook heeft antivirale en antibiotische eigenschappen en is daardoor een van de beste middelen voor het verwijderen van wratten en het bestrijden van het virus dat ze veroorzaakt.

Instructies

 • Pers eerst een teentje knoflook tot je een pasta hebt en breng dit direct aan op het aangedane gebied.
 • Bedek daarna de knoflookpasta met een pleister en herhaal dit twee keer per dag voor een optimaal resultaat.

Hoe kan ik de zichtbaarheid van ouderdomsvlekken verminderen?

Het verstrijken van de tijd en de constante blootstelling aan de zon en vervuiling kunnen ervoor zorgen dat de huid ouderdomsvlekken ontwikkelt en veranderingen ondergaat die de huid er ouder uit laten zien dan deze werkelijk is.

De volgende natuurlijke behandelingen voorzien de huid van belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten die dode huidcellen helpen verwijderen en vroegtijdige veroudering voorkomen.

Ouderdomsvlekken

Aloë vera

Dit middel hydrateert en regenereert de huid, waardoor de schade die veroorzaakt wordt door de blootstelling aan UV-straling en giftige stoffen in de omgeving wordt verminderd.

Instructies

 • Haal de gel uit de aloëverabladeren en breng dit aan op de ouderdomsvlekken die je wenst te verwijderen.
 • Laat de gel dertig minuten inwerken en was het gebied vervolgens met koud water.
 • Herhaal deze behandeling dagelijks.

Sandelhout

Dit ingrediënt staat bekend om zijn krachtige anti-verouderingseigenschappen, die in staat zijn om hyperpigmentatie te verminderen, wat de natuurlijke egaliteit van de huid herstelt.

Instructies

 • Meng eerst twee eetlepels sandelhoutpoeder, twee eetlepels rozenwater, een theelepel glycerine en het sap van een citroen.
 • Breng daarna het mengsel aan op de ouderdomsvlekken, laat het opdrogen en spoel het dan af met water.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.