8 tips om zonder enige inspanning dagelijks te ontgiften

De beste manier om je lichaam te ontgiften, is traag en met simpele acties. Je kan zo vermijden dat je last krijgt van de effecten, die het gevolg zijn van heel strenge reinigingen. Die kunnen ervoor zorgen dat je geen energie meer hebt.
8 tips om zonder enige inspanning dagelijks te ontgiften
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 22 oktober, 2017

Wil je je lichaam reinigen en de gifstoffen verwijderen? Zou je graag je gezondheid verbeteren en het ideale gewicht bereiken? Volg dan deze tips om dagelijks te ontgiften. Gebruik deze methoden in plaats van te proberen om je lichaam te ontgiften met technieken die te agressief zijn of slechts op korte termijn werken.

In dit artikel stellen we je 8 tips voor: je kan je lichaam elke dag ontgiften op een eenvoudige en natuurlijke manier en zonder enige inspanning.

Ontgift je lichaam elke dag

Ontgiften met citroenwater

We hebben het al vermeld. Het is veel doeltreffender om geleidelijk aan kleine maar goede gewoonten aan te leren, die je dagelijks uitvoert. Dit zal je helpen om beetje bij beetje je lichaam te reinigen. Je hoeft jezelf niet aan een streng dieet te onderwerpen, dat je alleen maar een slecht gevoel geeft en je energie doet wegvloeien.

We stellen je hier enkele simpele tips voor. Je kan ze de hele dag door gebruiken. Het zal je de mogelijkheid bieden om de giftige bestanddelen te verwijderen die zich in het lichaam opstapelen. Dit zal je helpen om je beter je voelen. Je gemoedstoestand zal beter zijn en je zult meer energie hebben. Bovendien zal je in staat zijn om op een evenwichtige manier gewicht te verliezen.

1. Neem water met citroen op een nuchtere maag

Water drinken

Start de dag met het drinken van één of twee koppen water met het sap van een halve citroen. Doe dit elke morgen minstens een half uur voordat je aan je ontbijt begint en op een nuchtere maag.

Deze eenvoudige gewoonte zal je verteringssysteem op gang brengen. Het bevordert de werking van de lever en de darmen en reinigt het lichaam van de gifstoffen die het de dag ervoor heeft opgenomen. Bovendien activeert het je metabolisme.

Als je last hebt van constipatie, drink dan warm water. Dat zal gezonde darmbewegingen vergemakkelijken.

2. Olijfolie op een nuchtere maag

Deze behandeling is minder bekend. Sommige mensen vinden het moeilijk om deze aanpak te gebruiken omwille van de textuur van de olie. Toch is het een alternatief voor of een aanvulling op het drinken van citroenwater.

Neem een eetlepel extra vierge olijfolie op een nuchtere maag. Dat zal je helpen om de werking van de lever en de galblaas te activeren. Alle energie in het spijsverteringssysteem draait rond de vertering van dit gezonde vet.

Het helpt ook om constipatie te bestrijden.

3. Azijn en zuiveringszout

Meng een kop water met een eetlepel appelazijn en zuiveringszout. Het resultaat is een uitstekend drankje om het lichaam te herstellen en te zuiveren.

Het is belangrijk dat je het op een nuchtere maag drinkt. Om van de voordelen te genieten moet je het minstens een half uur voor je iets anders eet, opdrinken.

De zuurheid van de azijn wordt in evenwicht gehouden door de alkaliteit van het zuiveringszout. Dit drankje is een geweldige behandeling voor de zuurtegraad in het lichaam.

4. Drink twee liter water per dag

Dit is de gemakkelijkste en bekendste manier om je lichaam te zuiveren: verhoog de hoeveelheid water die je drinkt tot twee liter per dag.

De meeste mensen drinken minder dan één liter water per dag. Het gevolg is dat het lichaam uitdroogt en dat het niet in staat is om zijn reinigende functies uit te voeren.

Eigenlijk moet je na de maaltijd altijd water drinken. Dat is nodig om gifstoffen te verwijderen. Als je water niet lekker vindt, voeg er dan wat citroensap, stevia of verse kruiden aan toe.

5. Neem je avondmaaltijd vroeg

Dit is een eenvoudige gewoonte, maar het kan je levenskwaliteit volledig veranderen. Wat je tijdens je avondmaal eet, tast rechtstreeks de lever aan.

Tijdens de ochtenduren heeft de lever zich vernieuwd. Zo kan dit orgaan beter functioneren en zorgen voor een vlotte reiniging van de bloedsomloop. Maar als je te laat eet of als je te veel eet, dan zal de lever niet in staat zijn zich te vernieuwen, omdat hij bezig is je voeding te verteren.

Neem altijd je avondmaaltijd drie uur voordat je gaat slapen. Kies alleen voor voedingsmiddelen die gemakkelijk te verteren zijn.

6. Gebruik kurkuma en cayennepeper om je eten te kruiden

Kurkuma

Het is een goed idee om er een gewoonte van te maken je maaltijden te kruiden. Dit zal niet alleen de smaak van je eten verbeteren, maar kruiden hebben ook geneeskrachtige eigenschappen.

In dit geval raden we aan om kurkuma te gebruiken. Dit kruid bevordert de werking van de lever. Gebruik ook cayennepeper, want dit reinigt de bloedsomloop.

7. Groene smoothies

Groene smoothies zijn erg in de mode. Dat komt omdat ze gezond en lekker zijn. Wanneer je fruit en groene bladgroenten samenvoegt, heb je een drankje dat zuiverend, afslankend en revitaliserend werkt.

Dit zijn een aantal rauwe groenten die je hiervoor kan gebruiken: spinazie, selderij, bieten, radijsbladeren, rucola enzovoort.

8. Chiazaden

Chiazaden helpen om de darmen te reinigen en de gifstoffen te verwijderen. Ze houden ook constipatie en andere interne aandoeningen onder controle.

Laat ze één nacht weken. Gebruik ‘s morgens zowel het water als de zaden en verwerk het in sappen of smoothies.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.