8 schoonheidstoepassingen voor baking soda

15 november 2018
Baking soda kan helpen je tanden witter te maken, maar het mag niet overdreven gebruikt worden, omdat het erg bijtend is en je je tandglazuur zou kunnen beschadigen.

Veel mensen denken echter dat het nodig is om veel geld uit te geven aan dure cosmetica en schoonheidsproducten om mooi te blijven. Gelukkig zijn er ook manieren om mooi te blijven met natuurlijke producten, zoals deze schoonheidstoepassingen voor baking soda.

We willen allemaal wel mooi en stralend blijven om onszelf goed te voelen en opdat men zich op straat af en toe eens zou omdraaien om ons te bekijken.

Mensen realiseren zich niet dat ze alles al hebben voor de beste schoonheidsbehandeling voor hun haar, huid en zelfs tanden. Een van de beste producten wordt in bijna elk huis terug gevonden: natriumbicarbonaat of baking soda.

We weten al dat dit product vele toepassingen heeft, zowel in de keuken als voor onze gezondheid, maar hieronder tonen we je dat het ook tal van schoonheidstoepassingen heeft.

Een van de grootste voordelen van baking soda is dat het zo goedkoop is. Daarbij kan het in nagenoeg elke winkel teruggevonden worden. Wil jij onze acht beste schoonheidstoepassingen voor baking soda weten? Blijf dan lezen!

Lees ook:
12 manieren om zuiveringszout als schoonmaakmiddel te gebruiken

Acht schoonheidstoepassingen voor baking soda

Peeling

Schoonheidsexperts raden aan je huid regelmatig een peeling te geven om dode cellen te verwijderen, evenals vuil dat zich van dag tot dag opstapelt op je huid. Baking soda is je beste vriend wanneer het aankomt op peelings.

Zo doe je het:

 • Meng één deel waker met drie delen baking soda.
 • Masseer het zachtjes in cirkelvormige bewegingen in je huid.
 • Spoel vervolgens met warm water en gebruik daarna een vochtinbrengende crème.

Diepe reiniging van het haar

Baking soda in het haar

In ons haar worden dagelijks oliën en andere vuiligheden verzameld, waardoor ons haar er vet uitziet en ook zo aanvoelt. Een van de beste schoonheidstoepassingen voor baking soda voor dit probleem is een mengsel van baking soda en shampoo.

Zo ga je te werk:

 • Meng een theelepel baking soda door je shampoo.
 • Masseer dit in je haar met zachte bewegingen.
 • Laat het vervolgens tien minuten inwerken, waarna je het afspoelt.

Je haar zal schoon zijn en fris aanvoelen!

Knieën en ellebogen

De knieën en ellebogen zijn twee regio’s op het lichaam die erg onderhevig zijn aan uitdroging.

Om deze delen van het lichaam te hydrateren, voeg je gewoon een beetje baking soda toe aan je vochtinbrengende crème en masseer je hiermee op de droge en verharde plaatsen van je lichaam.

Zijdezachte handen

Handcrème met baking soda

Voor gezonde handen en nagels kan je een pasta maken met een beetje water en wat baking soda. Masseer dit over je handen en nagels. Ze zullen erg zacht worden en ze zullen vrij zijn van vuiligheid en dode cellen.

Wittere tanden

Baking soda is een effectieve en volledig natuurlijke witmaker. Het wordt zelfs in bepaalde commerciële tandpasta’s gebruikt dankzij zijn blekende eigenschappen.

 • Om je tanden natuurlijk witter te maken, meng je een beetje baking soda met wat water en een snuifje zout. Gebruik de pasta die je hierdoor vormt om je tanden mee te poetsen.
 • Een andere toepassing is baking soda als mondspoeling te gebruiken. Dit zal een slecht geurende adem tegen gaan.

Gebruik dit middel niet te vaak om je glazuur niet te beschadigen.

Natuurlijke deodorant

Baking soda in pot

Baking soda is het ideale ingrediënt om slechte geurtjes te verwijderen, waardoor het ook perfect is om slechte geurtjes die door transpiratie veroorzaakt worden weg te werken.

 • Je kan het als een pasta onder de oksels aanbrengen of kies ervoor om een halve kop baking soda toe te voegen aan je bad.
 • Je kan het bovendien ook gebruiken om vlekken te verwijderen die ontstaan zijn door het gebruik van commerciële deodorants en anti-transpiranten.

Acnebehandeling

Baking soda is ook erg effectief als behandeling tegen die vervelende puistjes en mee-eters, maar ook om overmatige productie van olie door je huid tegen te gaan.

 • Meng gewoon een beetje baking soda met citroensap en breng dit aan op de aangedane regio.
 • Het is echter wel belangrijk deze remedie ’s nachts toe te passen, omdat het zonlicht bruine vlekken op je huid zou kunnen achterlaten.

Misschien ook interessant:
4 gezichtsmaskers met zuiveringszout voor het verwijderen van mee-eters

Ontspan en verzacht vermoeide voeten

Vermoeide voeten

Onze voeten hebben bijzondere aandacht nodig om te ontspannen na een lange dag werken en om je voeten vrij te huiden van dode huidcellen. Baking soda zal je helpen om je voeten mooi en gezond te houden.

Voeg gewoon drie eetlepels baking soda toe aan een bassin met warm water en laat je voeten erin weken.