8 cosmetische tips tegen hangende oogleden

Zowel de wimpers als de wenkbrauwen spelen een onmisbare rol als het gaat om de ogen er opener uit te laten zien. Bepaalde cosmetische tips, zoals slimme toepassing van make-up, kunnen helpen om een expressiever uiterlijk te creëren.
8 cosmetische tips tegen hangende oogleden

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Hangende oogleden worden veroorzaakt door vermindering van de elasticiteit en stevigheid van de huid gedurende de jaren. Gelukkig hoef je je niet neer te leggen bij het verlies van schoonheid in je gezicht door deze kwaal. Sommige cosmetische tips tegen hangende oogleden kunnen je uiterlijk verbeteren, waardoor je er geweldig uit zal zien.

Hoewel dit een natuurlijke en genetische aandoening is, zoeken mensen die hier last van hebben naar manieren om het te verbloemen, omdat het wordt beschouwd als onesthetisch.

Op dit moment zijn er meerdere chirurgische procedures die dit kunnen corrigeren, vooral als het je zicht belemmert. Maar dit zijn vrij dure opties en niet iedereen heeft toegang tot deze behandelingen. Daarom blijven onze tips tegen hangende oogleden een goed alternatief.

Vandaag willen we acht van de beste cosmetische trucs met je delen. Laten we eens kijken!

Probeer deze tips tegen hangende oogleden

1. Gebruik een primer

Primer op de Ogen

Gebruik een kleine hoeveelheid primer op je ogen. Dat kan immers voorkomen dat er schaduwen op je oogleden en wenkbrauwen vallen die je ogen donkerder kunnen doen lijken. Het is een soort basis die aangebracht wordt voordat er andere producten worden aangebracht die voor dit doel zijn gemaakt.

Je kunt een primer vinden in diverse tonen en kleuren, waardoor je kunt kiezen welke versie er het beste bij je past. Sommige merken hebben bovendien zelfs de keuze uit poeder en vloeibaar.

2. Kies waterbestendige eyeliner en mascara

Mensen die last hebben van dit uiterlijke probleem hebben vaak moeilijkheden met het aanbrengen van producten als eyeliner en mascara.

Als je producten gebruikt die niet waterbestendig zijn, heb je de kans dat de make-up uit gaat lopen iedere keer dat je knippert of je oog beweegt. Dat is waarom je waterbestendige make-up moet gebruiken en je goed moet concentreren als je het aanbrengt.

3. Kies voor bruine tinten op je oogleden

Bruine Oogschaduw

Wrijf een kleine hoeveelheid matte bruine oogschaduw op je bovenste ooglid. Gebruik dan een lichtere kleur boven het ooglid tot waar het ooglid begint. Volg de boog van je oog en wrijf het uit om scherpe lijnen te voorkomen en de kleuren te mengen.

4. Markeer de lijn van je bovenste wimpers

Dit is een van de interessantste make-up tips tegen hangende oogleden.

Gebruik waterbestendige eyeliner om een lijn te tekenen op je bovenste ooglid, zo dicht bij de oogbol als je kunt. Dit zal meer gedefinieerde, groter uitziende ogen creëren die de hangende oogleden verbergen.

Je kunt dit doen bij zowel de bovenste als onderste wimpers, maar breng het niet aan op het binnenste dele van je oogleden.

5. Probeer de “cat eye”-look

Eyeliner

De “cat eye”-stijl is niet alleen voor jongeren. Als je het gebruikt in de ooghoek, zal je een elegante en onderscheidende look creëren.

Soms is het moeilijk om een goede “cat eye” op hangende oogleden aan te brengen, maar als je blijft proberen, zal het makkelijker worden.

6. Gebruik veel mascara op je wimpers

Dikke, volle en krullende wimpers spelen een belangrijke rol bij het creëren van een jonge, expressieve look. Door verschillende lagen mascara aan te brengen, zonder klonten, zal je grote ogen creëren door opvallende wimpers.

Probeer bovendien je te richten op de uiteinden van je wimpers, waardoor ze krullen en er gedurfd uitzien.

7. Gebruik valse wimpers

Nepwimpers

Als de natuur je niet heeft gezegend met lange, dikke wimpers, probeer dan valse wimpers te gebruiken die je make-up aanvullen. Houd in gedachten dat je wel wimpers moet kiezen die bij je gezicht passen, want als ze te groot zijn, ziet het eruit als een verkleedpartij. Je kunt ze daarnaast aanbrengen op je gehele ooglid of vanaf het midden tot de buitenste rand.

8. Cosmetische tips voor je wenkbrauwen

Hoewel ze boven je wimpers zitten, kunnen wenkbrauwen je helpen bij het aanbrengen van de perfecte make-up.

Maak een hogere hoek om je look te verhogen. Als je wenkbrauwen niet erg vol zijn, vul ze dan in met het juiste product voor je wenkbrauwen. Als je de huid net onder je wenkbrauwen een beetje lichter maakt, kunnen je ogen er immers opener uitzien.

Denk eraan dat de beste manier om de perfecte make-up die past bij jouw gezicht te creëren gewoon experimenteren is. Probeer verschillende soorten make-up en gebruik altijd veilige producten van hoge kwaliteit.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.