De 7 beste vruchten om gewrichtspijn te behandelen

Ananas kun je gebruiken om kneuzingen en ontstekingen mee te behandelen. De vrucht is ook erg behulpzaam bij het verlichten van pijn veroorzaakt door een verwonding of operatie.
De 7 beste vruchten om gewrichtspijn te behandelen

Laatste update: 27 december, 2018

Ben jij een van de mensen die last heeft van gewrichtspijn en wil je graag die gewrichtspijn behandelen? De aandoening komt vaker voor dan je zou denken en genereert miljoenen dollars aan kosten voor ontstekingsremmende en pijnverlichtende medicijnen. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat deze medicijnen vele gevaarlijke bijwerkingen kunnen hebben. Waarom zou je dus niet eens een natuurlijk alternatief proberen?

Er bestaan verschillende vruchten die je kunnen helpen ontstekingen in de gewrichten, die voor veel pijn en ongemak zorgen, te behandelen of zelfs te voorkomen.

1. Gewrichtspijn behandelen met kersen

Kersen

Wij houden van kersen! Wanneer het seizoen voor kersen weer is aangebroken, is dit een vrucht die zeker niet zou mogen ontbreken in je dieet. Niet alleen omdat kersen erg voedzaam zijn, maar ook omdat kersen erg goed werken bij het behandelen van gewrichtspijn, ontsteking en stijfheid. Het geheim? Kersen zitten tjokvol antioxidanten.

Kier voor zure of onrijpe kersen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je door gedurende twintig dagen tien tot vijftien kersen toe te voegen aan je dagelijkse dieet, bepaalde pijnstillende eigenschappen kunt stimuleren. Ben je van plan deze vrucht toe te voegen aan je dieet, onthoud dan dat zure of onrijpe kersen het beste zijn.

2. De gezonde ananas

Ananas

We weten dat ananas een rijke bron aan vitamine C en antioxidanten is en dat de vrucht ons kan helpen ons systeem te reinigen en constipatie te behandelen. Maar je raad het nooit. Ananas is ook een uiterst goede toevoeging aan een dieet gericht op het behandelen van gewrichtspijn.

De ananas is een van de beste vruchten om ontstekingen mee te behandelen, doordat hij het lichaam voorziet van bromalaïne.

Deze stof wordt gebruikt om kneuzingen en zwellingen te behandelen en om de pijn bij zwellingen in de gewrichten veroorzaakt door een ongeluk of operatie te verlichten. Bovendien is ananas een simpele en smakelijke traktatie om aan je ontbijt toe te voegen.

3. Het verborgen geheim in granaatappel

Granaatappel

Het is soms misschien even zoeken in de supermarkt of bij de groenteboer, maar als het je lukt om regelmatig granaatappels te bemachtigen, dan doe je hiermee je gezondheid een grote gunst. In het hart van deze decadente, kleurrijke vrucht zit namelijk een bom krachtige antioxidanten verborgen. Je zult het verschil merken wanneer je granaatappel toevoegt aan je dagelijkse dieet, of je nu de zaadjes heel eet of er een sap van drinkt.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat deze vrucht ook kan worden gebruikt om schade aan kraakbeen of botten te voorkomen en dat het regelmatig eten van granaatappel ontstekingspijn kan verminderen. Zoals je ziet is niet alleen de mens, maar ook de natuur erg wijs.

4. Passievrucht

Passievrucht

Wij houden van de ronde, gladde schil van passievrucht, van de geur en de smaak die als een bom in je mond ontploft wanneer je deze heerlijke vrucht doorbijt. Passievrucht is een van de meest exotische traktaties die onder andere pijn verbonden aan ontstoken of beschadigde gewrichten kan verminderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat als je passievrucht gedurende dertig dagen aan je dagelijkse dieet toevoegt, je niet alleen een significante vermindering in het optreden en de mate van pijn en ongemak zult ervaren, maar dat je gewrichten over het algemeen in betere staat zullen zijn.

Koop ze in het seizoen

Passievruchten zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar, maar als je ze ziet liggen bij je favoriete groenteboer, sla dan flink in. Of je er nu sap van maakt of het over je lievelingssalade strooit, passievrucht is het perfecte voorbeeld van de overvloed aan geneesmiddelen gemaakt door Moeder Natuur.

5. Dadels

Dadels

Zoet en betoverend, dadels hebben een structuur waar we van genieten. Dadels zijn rijk aan vitamines, mineralen en vooral polyfenolen. Deze elementen zijn behulpzaam bij de regeneratie van botweefsel en verminderen ontsteking, wat er uiteindelijk toe leidt dat je minder pijn hebt in de gewrichten.

Je zou zes dadels moeten toevoegen aan je dagelijkse dieet. Voeg ze toe aan je ontbijt; meng de dadels samen met wat noten, warme havermout en sojamelk om de dag op een gezonde manier te beginnen. Je lichaam zal je dankbaar zijn omdat het de benodigde energie binnenkrijgt en je algehele gezondheid zal erop vooruit gaan.

6. De altijd goede vijgen

Vijgen

Of je nu gewrichtspijn of zelfs constipatie probeert te behandelen, vijgen zijn altijd een goede keuze! Verse vijgen zitten vol voedingsstoffen. Voedingsdeskundigen raden echter aan gedroogde vijgen te eten, omdat deze meer polyfenolen bevatten.

Deze zoete traktatie kan je helpen ontstekingen te behandelen en kraakbeen sterker te maken.

Je kunt het verschil al merken door slechts vier gedroogde vijgen toe te voegen aan je dagelijkse dieet. Wij raden aan de vijg door midden te snijden en te mengen met wat noten. Daarmee maak je er  een smakelijk tussendoortje van.

7. De geneeskrachtige druif

Druiven

Blauw, rood of groen… er bestaat geen druifsoort waar we niet dol op zijn. Of je ze nu heel op eet of er sap van drinkt, druiven zijn een ware schat voor mensen die er een gezonde en actieve leefstijl op na willen houden.

Probeer ook de pitjes door te slikken. Druivenpitten hebben namelijk genezende eigenschappen. Druivenpitolie wordt al eeuwenlang gebruikt om gewrichtspijn te behandelen.

Het geheim van een lang leven

Heb je ooit weleens nagedacht over wat het geheim is voor een lang leven? Het antwoord is druiven. Voeg druiven toe aan je dagelijkse dieet om niet alleen maar een lang leven te leiden. Maar ook om een leven vol jeugdige energie tegemoet te kunnen zien. Het eten van druiven kan ook de pijn die wordt veroorzaakt door artritis verminderen en botafbraak, jicht en cardiovasculaire aandoeningen voorkomen.

Deze kleine balletjes bevatten meer kracht dan je jezelf ooit had kunnen voorstellen.

Druiven zijn rijk aan kalium, antioxidanten en vitamine B. En wat helemaal mooi is, is dat druiven gemakkelijk verkrijgbaar zijn voor iederen die er gebruik van wenst te maken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.