6 oefeningen voor een platte buik

In dit artikel delen we stapsgewijs een aantal oefeningen die bedoeld zijn om je buikspieren sterker te maken, je taille definiëren en doelgericht vet verbranden.
6 oefeningen voor een platte buik
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Een platte buik krijgen is helaas geen gemakkelijke opgave en dus ook niet iets dat je van de ene op de andere dag voor elkaar kunt krijgen. Deze oefeningen voor een platte buik zullen het bereiken van dit doel echter wel een stuk eenvoudiger maken. 

Begin er vandaag nog mee, wees consistent en je zult binnen no time verschil zien.

6 effectieve oefeningen voor een platte buik

1. Knie naar de borst

De eerste van deze oefeningen voor een platte buik versterkt je buikspieren, verbetert je spijsvertering en helpt je ook om vet te verbranden.

Hoe je deze oefening doet:

 • Ga op een stoel zitten met je rug recht en leun niet tegen de leuning van de stoel.
 • Zet vervolgens je voeten heupbreedte uit elkaar voor je neer, terwijl je je rug nog altijd recht houdt. Til dan je rechterknie op. Het idee is dat je probeert om met je knie je borst aan te raken. Houd je buik in tijdens het uitvoeren van deze beweging.
 • Leg nu je handen op je been om je onderbuik te rekken. Doe in totaal twintig tot dertig herhalingen, waarbij je voortdurend afwisselt tussen beide benen.

2. Beide knieën omhoog

Een van de oefeningen voor een platte buik

Deze oefening stelt je in staat om je buikspieren efficiënter te trainen. Het enige dat je hoeft te doen, is de volgende stappen te volgen.

Hoe je deze oefening doet:

 • Ga op een stoel zitten met je benen tegen elkaar aan.
 • Houd je rug recht, gedurende de hele oefening. Trek vervolgens je knieën op naar je borst en zorg ervoor dat je je buikspieren aanspant.
 • Laat je benen dan weer zakken naar de beginpositie zonder ze de grond aan te laten raken. Doe in totaal ongeveer tien tot twintig herhalingen.

3. Zijwaarts de knieën omhoog

Deze oefening helpt je om je taille slanker te maken. Dit is namelijk een zeer intense oefening voor je buikspieren, waardoor je in staat zult zijn om opgehoopt vet in dit gebied te elimineren.

Hoe je deze oefening doet:

 • Ga om te beginnen op een stoel zitten met je rug recht. Druk je handen stevig tegen het zitgedeelte van de stoel aan.
 • Leun vervolgens een beetje opzij en til je andere heup van de stoel. Houd je knieën tegen elkaar aan en trek ze dan op naar je borst. Laat je benen daarna weer zakken naar de beginpositie. Leun vervolgens naar de andere kant en herhaal dezelfde oefening.
 • Doe aan elke kant tien tot twintig herhalingen van deze oefening.

4. Naar de grond reiken

Voor deze vierde oefening is het de bedoeling dat je niet omhoog maar omlaag reikt, naar de grond. Deze oefening helpt je om opgehoopt vet op je heupen en taille te verbranden.

Hoe je deze oefening doet:

 • Zet je voeten stevig op de grond. Strek vervolgens je armen op schouderhoogte uit naar opzij.
 • Eenmaal in deze positie draai je je bovenlichaam naar rechts, leun je voorover en probeer je met je rechterhand je linkervoet aan te raken. Als je dit eenmaal voor elkaar hebt gekregen, houd je deze houding een paar seconden vast.
 • Daarna ga je weer rechtop zitten en doe je hetzelfde aan de andere kant, waarbij je dus met je linkerhand je rechtervoet aanraakt.
 • Herhaal deze oefening aan beide kanten twintig tot dertig keer keer, wissel voortdurend af voor een volledige workout.

5. Stoelheffen

De vijfde van deze oefeningen voor een platte buik zal het ontzettend makkelijk voor je maken om snel vet te verbranden en de spieren in je onderbuik, rug en schouders te definiëren. Voor een nog beter effect, kun je deze oefening ook doen op een stoel met armleuningen.

Hoe je deze oefening doet:

 • Ga allereerst op een stoel zitten en laat je handen steunen op de armleuningen. Til vervolgens je lichaam omhoog, duw je heupen uit de stoel en je voeten van de vloer terwijl je je knieën naar je borst brengt.
 • Houd deze houding vijftien tot twintig seconden vast, laat jezelf vervolgens weer zakken en rust uit. Herhaal deze reeks vier keer.

6. Knie naar elleboog

Een van de oefeningen voor een platte buik

Deze oefening is geweldig om een slanke taille te behouden en de schuine buikspieren te trainen, evenals de onderbuik. Vergeet niet dat het bij deze oefening de bedoeling is dat je knie de tegenovergestelde elleboog aanraakt, terwijl je je lichaam enigszins draait.

Hoe je deze oefening doet:

 • Ga op een stoel zitten met je rug recht, zonder met je rug de stoel aan te raken. Plaats je handen achter je hoofd.
 • Trek nu je rechterknie naar je borst terwijl je je linkerelleboog naar je knie toe trekt, zodat ze elkaar raken. Keer terug naar de beginpositie en herhaal dezelfde beweging vijftien keer.
 • Wissel van kant en voer nog vijftien herhalingen uit. In totaal moet je vier sets van deze oefening uitvoeren. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.