Eet deze 6 fruitsoorten om cellulitis te helpen verminderen

Bananen kunnen, dankzij hun kalium, vochtretentie helpen voorkomen en ontstekingen verminderen. Ze helpen ook nieuwe cellulitis te voorkomen.
Eet deze 6 fruitsoorten om cellulitis te helpen verminderen
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 23 augustus, 2022

Cellulitis is een schoonheidsprobleem dat wordt veroorzaakt door de ophoping van vet onder de huid. Het is een netwerk van kleine vetknobbeltjes die kuiltjes vormen. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om cellulitis te helpen verminderen.

Cellulitis heeft de neiging om te ontstaan op de billen en benen, hoewel het ook kan verschijnen op de buik en het bovenlichaam.

Vrouwen worden vaker getroffen: 90% van de vrouwen heeft tot op zekere hoogte last van dit probleem.

De hoofdoorzaak is overgewicht, maar het kan iedereen overkomen omdat ontstekingen en hormonale onbalans ook een rol spelen.

Gelukkig zijn er, naast lokale behandelingen, bepaalde eenvoudige eetgewoonten die je kunt toepassen om cellulitis te verminderen.

Een goede eetgewoonte is het regelmatig eten van bepaalde fruitsoorten die voedingsstoffen bevatten die een groot verschil kunnen maken.

Wil je weten welke?

1. Meloen om cellulitis te helpen verminderen

Eet deze 6 fruitsoorten om cellulitis te helpen verminderen: meloen

Meloenen bestaan voor 90% uit water en ze hebben daardoor een vochtafdrijvend effect. Dit effect helpt dan ook om cellulitis te verminderen.

Samen met de vitaminen en mineralen ondersteunt dit effect een gezond lymfatisch systeem. Het verwijdert afvalstoffen en verbetert bovendien de bloedsomloop.

Het eten van meloen vermindert onder andere de opname van vet in je darmen. Hierdoor stelt het je lichaam beter in staat om dit vet in energie om te zetten.

 • Eet 2 of 3 keer per dag een stuk meloen.
 • Voeg bovendien meloen toe aan je smoothies en salades.

2. Aardbei

Aardbeien zitten vol antioxidanten en belangrijke mineralen die helpen om je lichaam te ontgiften.

Regelmatige consumptie verwijdert gifstoffen uit je bloedstroom en daarnaast vermindert het ontstekingen.

Je kunt het eten om cellulitis te helpen verminderen, omdat antioxidanten helpen om vetophopingen te voorkomen.

 • Eet 2 of 3 keer per dag een handvol aardbeien.
 • Maak bijvoorbeeld vers aardbeiensap en drink dit elke dag.
 • Voeg ook aardbeien toe aan je salades en desserts.

3. Peer

Eet deze 6 fruitsoorten om cellulitis te helpen verminderen: peer

Het eten van peren als onderdeel van een gezond dieet is een geweldige manier om cellulitis te verminderen.

Deze zoete vrucht bevat jodium, een voedingsstof die je schildklieren helpt om beter te werken. Hierdoor worden stofwisselingsproblemen voorkomen.

Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker zal zijn om een ​​gezond gewicht te behouden en ontstekingen te voorkomen. Verder bevatten ze vezels en antioxidanten die de afvoer van afvalstoffen ondersteunen.

 • Eet tot 3 peren per dag.
 • Drink daarnaast ‘s ochtends een glas perensap gedurende minimaal 2 weken.

4. Banaan

Bananen zijn een belangrijke bron van kalium. Dit is een essentieel mineraal dat vochtretentie vermindert.

De voedingsstof regelt de natriumspiegels en belemmert het de vorming van nieuwe cellulitis, omdat het ontstekingsremmend is.

Bovendien helpen de vitamines in bananen om je bloedsomloop te verbeteren. Verder zorgt banaan voor een betere zuurstofopname om cellulitus te helpen verminderen.

 • Eet elke dag een banaan.
 • Voeg ook bananen toe aan je smoothies, salades en desserts.

5. Ananas

Ananas

Het is geen toeval dat ananas een van de beste producten tegen cellulitis is.

Ananas bevat onder andere een enzym dat bromelaïne wordt genoemd. Het heeft ontstekingsremmende en vochtafdrijvende eigenschappen en bevat daarnaast antioxidanten.

Dat alles, samen met vitamine C die ananas bevat, zorgt ervoor dat vetophopingen onder de huid afnemen. Daardoor wordt de cellulitis flink verminderd.

Zowel het fruit als het sap stimuleren de afvoer van opgehoopte vloeistoffen en zijn goed voor je bloedsomloop.

 • Consumeer elke dag een kopje (340 g) ananas.
 • Drink halverwege de ochtend een glas ananassap.
 • Voeg daarnaast ananas toe aan je smoothies en salades.

6. Grapefruit

Ten slotte hebben grapefruits opmerkelijke voordelen voor je metabolisme en spijsvertering. En dat in ruil voor maar heel weinig calorieën.

Ook worden ze gekenmerkt door grote hoeveelheden vitamine C en mineralen. Hierdoor verminderen ze de vorming van vetafzettingen in het onderhuidse weefsel.

Vers grapefruitsap helpt bij het regelen van de pH van het bloed. Het verbetert daarnaast de zuurstofvoorziening en de bloedsomloop.

Ze worden ook aanbevolen voor het verlagen van je cholesterol en het voorkomen van diabetes.

 • Eet 2 tot 3 grapefruits per dag.
 • Neem ook voor elke maaltijd een glas grapefruitsap.

Probeer je cellulitis te bestrijden? Naast het eten van de hierboven genoemde vruchten, is het ook belangrijk een dieet te volgen waarbij je vet en calorieën met mate consumeert.

Sport regelmatig en eet de hierboven genoemde fruitsoorten om cellulitis te helpen verminderen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ioannou, I., & Ghoul, M. (2013). Prevention of enzymatic browning in fruits and vegetables. European Scientific Journal. https://doi.org/doi:10.1021/bk-1989-0405.ch003r10.1021/bk-1989-0405.ch003
 • Barkai-Golan, R. (2001). Postharvest Diseases of Fruits and Vegetables. Postharvest Diseases of Fruits and Vegetables. https://doi.org/10.1016/B978-044450584-2/50009-5
 • Akter, M. S., Oh, S., Eun, J. B., & Ahmed, M. (2011). Nutritional compositions and health promoting phytochemicals of camu-camu (myrciaria dubia) fruit: A review. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.03.045
 • Devalaraja, S., Jain, S., & Yadav, H. (2011). Exotic fruits as therapeutic complements for diabetes, obesity and metabolic syndrome. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.04.008

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.