50 beroemde citaten van Arnold Schwarzenegger om je te inspireren tijdens je training

Ontdek de krachtige citaten van Arnold Schwarzenegger om je lichaamsbeweging te stimuleren. Ze zijn allemaal een oproep tot actie.
50 beroemde citaten van Arnold Schwarzenegger om je te inspireren tijdens je training

Geschreven door Editorial Team

Laatste update: 30 juni, 2023

Stel je voor dat je in de sportschool bent, omringd door glimmende apparaten en gemotiveerde mensen die klaar staan om alles te geven. Wat is een betere manier om inspiratie op te doen dan het lezen van een aantal beroemde citaten van Arnold Schwarzenegger?

Deze Amerikaanse bodybuilder, acteur, filantroop en politicus is een popcultuuricoon geworden sinds zijn opkomst in de jaren tachtig. Daarnaast hebben zijn zeven Mr. Olympiatitels hem verankerd als een waar icoon.

Als je het gevoel hebt dat luiheid terrein wint en je fitnessdoelen buiten bereik lijken, lees dan verder! In dit artikel delen we een aantal beroemde citaten van Arnold Schwarzenegger die je onfeilbare bondgenoten zullen worden om je te motiveren.

Spieren en wilskracht smeden met deze beroemde citaten van Arnold Schwarzenegger

De voormalige gouverneur van Californië heeft herhaaldelijk benadrukt hoe belangrijk het is dat iedereen het recht heeft om te sporten en sterker te worden. Met zijn woorden weerspiegelt Schwarzenegger een mentaliteit die gericht is op succes, vooral op het gebied van fitness.

Zijn citaten zijn een constante herinnering dat de weg naar persoonlijke transformatie discipline, vastberadenheid en een niet aflatende passie vereist. Hier is een compilatie om je te helpen je training een boost te geven.

Quotes om je lichaam en geest te versterken

 1. “Bodybuilding is net als elke andere sport. Om succesvol te zijn, moet je 100% toegewijd zijn aan je training, dieet en mentale focus.”
 2. “Training geeft ons een uitlaatklep voor opgekropte energieën die ontstaan door stress en versterkt daarom de geest, net zoals lichaamsbeweging het lichaam conditioneert.”
 3. “Elke training moet intens zijn, waarbij je je grenzen opzoekt.”
 4. “Ik ben verslaafd aan lichaamsbeweging en moet elke dag iets doen.”
 5. “Je kunt resultaten hebben of excuses. Niet allebei.”
 6. “Het is heel simpel; als het trilt, is het vet.”
 7. “Als je je grenzen niet vindt, verwacht dan niet dat je beter wordt.”
 8. “Elke dag hoor ik iemand zeggen: ‘Ik ben dik. Ik moet 20 kilo afvallen, maar het lukt me niet. Ik heb het gevoel dat ik nooit beter ga worden.’ Ik zou mezelf haten als ik zo’n houding had, als ik zo zwak was.”
 9. “Er zijn geen sluiproutes: het is allemaal herhaling, herhaling en herhaling.”
 10. “Het geheim zit in een driedelige formule die ik in de sportschool heb geleerd: zelfvertrouwen, een positieve mentale instelling en eerlijk hard werken. Veel mensen zijn zich bewust van deze principes, maar slechts weinigen kunnen ze in de praktijk brengen.”
 11. “Ik doe dezelfde oefeningen als 50 jaar geleden en ze werken nog steeds. Ik eet hetzelfde voedsel als 50 jaar geleden en het werkt nog steeds.”
 12. “Wat ik doe is wat ik wil doen. Het kan me niet schelen wat iemand anders denkt. Als de rest het er niet mee eens is en zegt dat ik mijn tijd niet moet verspillen, zal ik nog steeds een bodybuilder zijn. Ik vind het geweldig.”
 13. “Je voelt je geweldig als je traint. Het is geweldig als je je sterk voelt.”

Deze beroemde citaten van Arnold Schwarzenegger benadrukken het belang van totale toewijding aan training, dieet en welzijn. Ze benadrukken ook dat lichaamsbeweging niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook voor de geest, omdat het een uitlaatklep biedt voor stress.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
De trainingsroutine van Maria Pedraza om een slank figuur te behouden

Arnold Schwarzenegger kan je vertellen hoe je de beste spieren krijgt

Vrouw in de sportschool

“De laatste drie tot vier herhalingen zijn wat de spier doet groeien. Dit pijngebied scheidt de kampioen van iemand die geen kampioen is. Dat is wat de meeste mensen missen: het lef hebben om door te gaan en gewoon zeggen dat ze er wel doorheen komen.”

 1. “Het uithoudingsvermogen waarmee je fysiek vecht in de sportschool en het uithoudingsvermogen waarmee je vecht in het leven kan alleen maar een sterk karakter opbouwen.”
 2. “De enige manier om kampioen te worden is door deze gedwongen herhalingen, martelingen en pijn te ondergaan.”
 3. “Kracht komt niet van winnen. Je strijd ontwikkelt je sterke punten. Als je ondanks de kansen doorgaat en besluit niet op te geven, dan is dat kracht.”
 4. “Ik heb iets geleerd van al die sets en reps toen ik dacht dat ik geen grammetje meer kon tillen. Wat ik heb geleerd is dat we altijd sterker zijn dan we denken.”
 5. “Ik heb een rush als het bloed door mijn spieren stroomt. Ze worden echt strak van het bloed. Alsof de huid elk moment kan ontploffen. Het is alsof iemand lucht in mijn spieren stopt. Ze ontploffen. Het is fantastisch.”
 6. “Zelfvertrouwen komt van winnen, maar kracht komt van vechten.”
 7. “Een bodybuilder weet dat als hij zijn spieren oppompt, dat groei betekent. Spieren groeien. Dus hij weet dat als hij goed pompt, hij vooruitgang boekt. En dat geeft hem voldoening.”
 8. “Ik gebruik mijn spieren gewoon als gespreksstof.”
 9. “Ik hou van het gevoel in mijn spieren, ik hou van de competitie en ik hou van wat het me brengt.”
 10. “Op een bepaalde manier zie je een spier niet als een deel van jezelf. Je ziet het als een ding. Je ziet het als een ding en je zegt, nou, dit moet een beetje langer, de biceps moet langer, of de triceps moet dikker hier in het ellebooggebied. En je kijkt ernaar en het ziet er niet eens uit alsof het van jou is. Als een beeldhouwwerk.”
 11. “Ik kan mijn gevoelens verbergen onder mijn spieren.”
 12. “Mijn enige regel is in beweging blijven, pompen en cardio tegelijkertijd. Rust zo min mogelijk. Na een uur voel je je fantastisch en je spieren weten niet wat hen overkomt.”

Sporten kan een essentieel onderdeel van iemands leven worden. Het is niet alleen een verplichting om gezond te blijven of een strak figuur te krijgen, maar ook een bron van voldoening (Engelse link).

Door je comfort te overwinnen en uit je comfortzone te stappen, kun je je fitnessdoelen bereiken en de deur naar welzijn openen.

Quotes van Arnold Schwarzenegger om je vastberadenheid aan te wakkeren

 1. “Ik hoor nooit de zin ‘je kunt het niet’; ik luister altijd naar mijn innerlijke zelf die zegt: ‘ja, je kunt het wel!”
 2. “Als je visie krachtig genoeg is, valt al het andere op zijn plaats: hoe je je leven leeft, je wor-kouts, welke vrienden je kiest om mee om te gaan, hoe je eet, wat je doet voor je plezier.”
 3. “Visie is doel, en als je doel duidelijk is, zijn je levenskeuzes dat ook.”
 4. “Visie creëert geloof en geloof creëert wilskracht. Met geloof is er geen angst, geen twijfel, alleen absoluut vertrouwen.”
 5. “Je kunt niet moe worden als je geeft om wat je doet. Dat is de sleutel.”
 6. “De geest is de grens. Zolang de geest zich kan voorstellen dat je iets kunt, kun je het doen, zolang je er maar echt 100 procent in gelooft.”
 7. “Iemand, je weet niet waar, is slimmer dan jij en werkt hard om steeds harder zijn best te doen.”
 8. “Wat me het meest gelukkig maakt, is dat ik me kan richten op een visie van waar ik in de toekomst wil zijn.”
 9. “Met kracht en vastberadenheid kun je alles doen wat je wilt in het leven, zolang je maar in jezelf gelooft, want als jij het niet doet, doet niemand anders het.”
 10. “Mijn instinct was om te winnen, om iedereen die meedeed uit te schakelen, om mijn vijand te vernietigen en zonder enige aarzeling verder te gaan.”
 11. “Je kunt niet eeuwig falen. Als je het tien keer probeert, heb je bij de elfde poging meer kans om het te halen dan wanneer je het helemaal niet probeert.”
 12. “Niets mocht me afleiden van het doel. Geen baan, geen relatie, niets.”

Schwarzenegger heeft het belang benadrukt van het stellen van duidelijke doelen in het leven en in de sportschool, want zonder die doelen is triomf moeilijk te behalen.

Doorzettingsvermogen, vastberadenheid en zelfvertrouwen zijn sleutelelementen voor het bereiken van succes en een betere lichaamsbouw. Deze kwaliteiten zijn essentieel om je te drijven om de uitdagingen en obstakels die je onderweg tegenkomt te overwinnen.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
De beste work-out routine voor thuis

Quotes van Arnold Schwarzenegger om je motivatie aan te wakkeren

Je hersenen trainen met lichamelijke oefeningen
 1. “Luister niet naar negatieve mensen, voel je niet gekwetst omdat iemand je uitlacht.”
 2. “Je kunt niet altijd winnen, maar wees niet bang om de beslissing te nemen om dat wel te doen.”
 3. “We hebben allemaal een grote innerlijke kracht. Kracht is geloof in jezelf.”
 4. “Besteed geen aandacht aan degenen die zeggen dat iets niet kan.”
 5. “Vertrouw op jezelf, ongeacht wat anderen denken.”
 6. “Wees nooit bang om te falen.”

Opnieuw benadrukken de beroemde citaten van Arnold Schwarzenegger het belang van het behouden van een positieve houding en doorzetten, zelfs in de context van de sportschool. In deze omgeving is het gebruikelijk om obstakels tegen te komen en momenten van ontmoediging te ervaren.

Hard werken en inspanning: de weg naar succes

 1. “Voor iedereen heeft de dag 24 uur. Dus slaap er 6 en haal het beste uit de resterende 18 uur.”
 2. “Als je de juiste dingen blijft doen, komt het succes vanzelf.”
 3. “Er is absoluut geen andere manier om te slagen in het leven dan door constante inspanning.”
 4. “Telkens als je verslapt in je dingen zal er ergens iemand anders zijn die het veel beter doet dan jij.”
 5. “Er bestaat geen magische pil. Het draait allemaal om hard werken. Daarom stoort het me als ik mensen hoor zeggen dat ze geen 45 minuten of een uur per dag hebben om ergens beter in te worden.”
 6. “Doe elke dag iets. Ga niet op de bank zitten en aardappelen eten.”

In de context van fitnesstraining krijgen deze zinnen nog meer relevantie. Ze herinneren je eraan dat succes in de sportschool niet snel of gemakkelijk komt. Het vereist constante inzet en de wil om door te gaan.

Arnold Schwarzenegger’s krachtige nalatenschap

Kortom, de beroemde citaten van Arnold Schwarzenegger zijn inspirerend voor het overwinnen van beperkingen en het bereiken van doelen. fitness en persoonlijke doelen. Door deze lessen te omarmen, vind je de motivatie die je nodig hebt om aan je beste zelf te werken en uitdagingen moedig aan te gaan.

Dit personage herinnert ons eraan dat ware kracht zowel in de geest als in het lichaam zit. Als je naar de sportschool gaat, moedigen we je aan om een paar van deze citaten te lezen – het is tijd om beter in vorm te komen en je grenzen te verleggen!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • An, H. Y., Chen, W., Wang, C. W., Yang, H. F., Huang, W. T., & Fan, S. Y. (2020). The Relationships between Physical Activity and Life Satisfaction and Happiness among Young, Middle-Aged, and Older Adults. International journal of environmental research and public health, 17(13), 4817. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7369812/

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.