5 tips om in vorm te blijven, zelfs als je weinig tijd hebt

Om in vorm te blijven, is het uiteraard absoluut essentieel om consequent te zijn, een gezonde levensstijl te hebben en op je voeding te letten. Maar deze 5 tips kunnen je daarbij helpen. Onthoud dat je gezondheid heel belangrijk is!
5 tips om in vorm te blijven, zelfs als je weinig tijd hebt

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Je wilt graag in vorm zijn en blijven. Daarom heb je een gezonde levensstijl ontwikkeld en wil je bewegen om je spieren sterk en mooi te houden, maar je hebt gewoonweg niet altijd de tijd om te trainen. Neem eens een kijkje naar de onderstaande tips om in vorm te blijven.

De stress en hectiek van het dagelijks leven. De lange en vermoeiende uren op het werk. En dan nog alles wat je in en rond het huis moet doen als je thuiskomt… Meestal zorgt dit ervoor dat je geen tijd of energie meer over hebt om te trainen.

We weten hoe moeilijk het is om de tijd te nemen om goed voor je lichaam te zorgen. In dit artikel geven we je 5 tips om in vorm te blijven, die je kunnen helpen om genoeg te bewegen.

5 tips om in vorm te blijven

1. Denk aan de voordelen voor je gezondheid en je lichaam

Gezondheidsvoordelen beweging

Voordat je ook maar denkt aan tips om in vorm te blijven, is het belangrijk jezelf eraan te herinneren waarom je moet bewegen, zelfs al heb je weinig tijd. Ben je een paar kilo aangekomen en zitten je broeken net even iets strakker? Heb je problemen met je gewrichten of je spieren? Of heb je gewoon een beetje beweging nodig om je beter te voelen?

Wat de reden ook is, we gaan je helpen. Het enige wat je nodig hebt, is wat inspanning en doorzettingsvermogen. Bewegen zal je helpen om al deze problemen te bestrijden. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid en je zelfvertrouwen. Waar wacht je nog op? Doe je gympen aan en ga aan de slag!

2. Ga fietsen

Fietsen is een van de beste manieren om je lichaam in vorm te krijgen. Je bovenbeenspieren, je bilspieren en je kuiten zullen er ongetwijfeld fantastisch uit gaan zien. Bovendien kan het helpen om af te vallen als je een paar pondjes te veel meezeult. En het allerbeste is nog dat het zal gebeuren zonder dat je er erg in hebt.

Je kunt iedere dag naar je werk fietsen of je kunt de kinderen met de fiets van school halen. En je kunt natuurlijk de boodschappen op de fiets doen. Het is een gezonde, actieve en leuke manier om je te verplaatsen. Je kan je lichaam helpen om in vorm te blijven, zonder dat je het gevoel hebt dat je tijd gebruikt die je ook voor andere dingen zou kunnen gebruiken.

3. Download een app

Ga fietsen

Het is geen geldig excuus als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan. En al helemaal niet als je denkt dat je daar geen tijd voor hebt. Er zijn vele apps beschikbaar die je kunnen helpen om in beweging te komen. Ze brengen je lichaam in vorm terwijl je gewoon lekker thuis bent.

Er zijn apps voor fitness, yoga en pilates. Ze helpen je om in beweging te komen, zelfs al heb je maar 7 minuten de tijd. Ze geven allemaal gedetailleerde instructies over hoe je de oefeningen uit moet voeren. Bovendien heb je geen apparaten en dergelijke nodig om te beginnen.

Je kunt specifieke gebieden van je lichaam kiezen die je wilt trainen. Ook kan je zelf bepalen welke intensiteit de trainingen moeten hebben. De app houdt ook je vooruitgang bij. Het is net of je zelf je persoonlijke trainer bent.

4. Raak verslaafd aan hardlopen

Hardlopen is in de afgelopen decennia zeer populair geworden. Dit is geen toeval. Hardlopen biedt oneindig veel gezondheidsvoordelen. Het kan helpen je cardiovasculaire systeem te versterken. Ook kan het voor de aanmaak van endorfines zorgen. Deze hormonen zorgen ervoor dat je je fantastisch voelt.

Bovendien is het een leuke training om buiten in de frisse lucht te doen. En het allerbeste is wel dat het niet veel tijd vraagt. Twee of drie keer per week een paar minuten hardlopen is genoeg om te helpen je lichaam in vorm te houden.

5. Gebruik voedingssupplementen

Buikspieroefeningen

Het kan verstandig zijn om gebruik te maken van voedingssupplementen, zeker als je steeds meer van je lichaam vraagt. Vanir heeft een supplement op de markt gebracht dat je kan helpen om in vorm te blijven en je actieve levensstijl te ondersteunen.

Er is ook een heel scala van producten dat ontwikkeld is voor atleten en mensen met spier- en gewrichtsproblemen. Een daarvan is Vanir Fit, dat je de voedingsstoffen kan leveren die je nodig hebt om meer kracht te krijgen en je spiermassa op te bouwen.

Dit product valt op omdat er geen suikers aan zijn toegevoegd. Daarnaast bevat het geen vet en weinig calorieën, is het glutenvrij en heeft het een verfrissende vruchtensmaak. Het bevat veel aminozuren, zoals bijvoorbeeld arginine. Dit kan je helpen om sterker te worden en om te herstellen na de trainingen.

Het is een uitstekend geschikt product voor mensen die hun spieren willen oppeppen door training en bovendien voor hun lichaam willen zorgen om beter te kunnen presteren. Ook is het zeer geschikt voor mensen die spiermassa hebben verloren, bijvoorbeeld na een blessure.

Om in vorm te blijven, is het uiteraard absoluut essentieel om consequent te zijn, een gezonde levensstijl te hebben en op je voeding te letten. Maar deze 5 tips om in vorm te blijven kunnen je daarbij helpen. Onthoud dat je gezondheid heel belangrijk is!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Issurin, V. (2011). Entrenamiento Deportivo Periodización en bloques. In Entrenamiento Deportivo Periodización en bloques.
  • Cofré-Bolados, C., Sánchez-Aguilera, P., Zafra-Santos, E., & Espinoza-Salinas, A. (2016). Entrenamiento aeróbico de alta intensidad: Historia y fisiología clínica del ejercicio. Revista de La Universidad Industrial de Santander. Salud. https://doi.org/10.18273/revsal.v48n3-2016001
  • Lapitan, M. (2009). OMS | Entrenamiento muscular del piso pélvico para la prevención y el tratamiento de la incontinencia urinaria y fecal en embarazadas y puérperas.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.