5 ochtendgewoontes voor iedere dag

Wanneer je begint te profiteren van deze ochtendgewoontes voor iedere dag, zullen je dagen gegarandeerd beter worden.
5 ochtendgewoontes voor iedere dag
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Je ochtendgewoontes zijn belangrijker dan je zou denken. Ze zetten de toon en het ritme voor de rest van je dag. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met wat je aan het begin van elke dag doet en een paar goede ochtendgewoontes voor iedere dag te ontwikkelen.

Wanneer je wakker wordt, moet je je lichaam activeren zodat het in staat is om alle taken op je takenlijst uit te voeren. Hoewel je misschien denkt dat je dag pas begint wanneer je die eerste slok koffie neemt, begint deze eigenlijk al in bed.

Ja, die eerste ochtendgewoonte die je kracht en energie voor de dag kan geven, voer je uit in bed. Wanneer je jezelf uitrekt voordat je opstaat, vertel je je lichaam in feite om actief te worden. Dit vermindert de spierspanning en dat dove gevoel.

Laten we eens kijken naar de vijf beste ochtendgewoontes voor iedere dag die je zullen helpen om je dagen op de juiste manier van start te laten gaan. Je zult merken dat ze zowel opwekkend als zeer goed voor je gezondheid zijn.

De beste ochtendgewoontes voor iedere dag

1. Geef jezelf een oormassage

Vrouw met oorpijn

Je oren bevatten een groot aantal zenuwuiteinden die verbonden zijn met de rest van je lichaam. Dit is de reden waarom een ​​oormassage een van de beste ochtendgewoontes voor iedere dag is.

Een eenvoudige oormassage wanneer je wakker wordt, kan je lichaam helpen om zich voor te bereiden op de activiteiten van de dag. Als je het redelijk snel doet, zal het je bloedsomloop versnellen en je helpen wakker te worden.

2. Drink een glas warm water met citroen

Een van die ochtendgewoontes die je lichaam voorziet van energie is hydratatie. Nadat je enkele uren niets hebt gedronken of gegeten, moet je je lichaam hydrateren om zijn functies opnieuw te starten.

Een manier om dit op de juiste wijze te doen, is om die kop koffie om te ruilen voor een glas warm water met citroen. Dit zal de functie van je spijsvertering verbeteren. Maar het is ook goed voor je lever en darmen, doordat het bijdraagt aan de darmflora.

Een ander voordeel van een glas warm water met citroen is dat het gifstoffen verwijdert en je immuunsysteem versterkt, waardoor je algehele gezondheid erop vooruitgaat.

Het enige wat je hoeft te doen, is het sap van een kwart tot een halve citroen te mengen met een glas warm water en dit elke dag tussen de twintig en dertig minuten voor het ontbijt op te drinken.

3. Maak je tong schoon

Schone tong

Iedereen leerde toen hij nog klein was dat het belangrijk is om je tanden twee tot drie keer per dag te poetsen om een ​​goede mondgezondheid te behouden. Dit is een andere deel van de ochtendgewoontes die je lichaam op gang brengen.

Wanneer je ‘s ochtends je tanden poetst, is het echter belangrijk om je tong niet te vergeten.

Waarom?

Dit orgaan verzamelt ‘s nachts namelijk veel bacteriën die onaangename geuren kunnen veroorzaken. Naast het veroorzaken van tandplak kan dit ook leiden tot tandbederf en een verscheidenheid aan tandvleesaandoeningen.

4. Consumeer een eetlepel honing

Honing heeft veel heilzame eigenschappen. Een daarvan is dat het je geheugen stimuleert, dankzij de vitamines en mineralen die het bevat. En waarschijnlijk weet je al dat honing goed is voor het verlichten van de symptomen van verkoudheid, hoest of zelfs allergieën.

Om je geheugen te stimuleren, is er niets beter dan elke ochtend een eetlepel honing te consumeren. Probeer dit ongeveer tien tot vijftien minuten voor het ontbijt te doen.

Het is ook belangrijk dat je kiest voor honing die vers en natuurlijk is. Als het te zoet is voor je, kun je het mengen met wat warm water of melk. Het effect zal hetzelfde zijn. Veel mensen kiezen ervoor om hun eerste kop koffie zoet te maken met een eetlepel honing.

5. Gebruik een mondspoeling met waterstofperoxide

Waterstofperoxide

Naast het poetsen van je tanden en tong, is er nog iets wat je kunt doen voor je mongezondheid. Je kunt namelijk dagelijks je mond spoelen met een oplossing van waterstofperoxide.

Voeg gewoon vijf tot zeven druppels waterstofperoxide toe aan een kopje water en spoel hier elke ochtend je mond mee. Dit zal niet alleen je tanden witter maken, maar ook een slechte adem elimineren en bepaalde tandvleesaandoeningen voorkomen of verzorgen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.