4 zelfgemaakte gezichtsmaskers tegen acne

Een masker gemaakt met biergist is perfect voor elke soort huid. Dankzij de ingrediënten van het masker wordt je gezicht strakker, helpt het om giftige stoffen te verwijderen en een overtollige hoeveelheid vet te verminderen.
4 zelfgemaakte gezichtsmaskers tegen acne
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 18 oktober, 2018

In dit artikel gaan we je laten zien hoe je gemakkelijk 4 fantastische gezichtsmaskers tegen acne thuis kan maken met natuurlijke ingrediënten. Vergeet die chemische producten die veel te agressief voor je gevoelige huid zijn op de lange termijn. Ontdek in plaats daarvan de enorme voordelen van deze natuurlijke ingrediënten!

Een huid die gevoelig is voor acne heeft speciale aandacht nodig om een overtollige hoeveelheid vet, dode huidcellen en gifstoffen die opbouwen op de huid te verwijderen. Dit houdt in dat personen die last hebben van acne speciale producten moeten gebruiken om hun huid te zuiveren en desinfecteren.

Hoe werken deze gezichtsmaskers tegen acne?

Je zou één keer per week natuurlijke gezichtsmaskers tegen acne aan moeten brengen. Als je een erg vette huid hebt, dan kan je ze zelfs twee keer per week gebruiken.

  • Was je gezicht goed en exfolieer zachtjes met een beetje zout of suiker. Masseer je huid in ronde bewegingen. Focus op de extra vettige gebieden. Probeer daarnaast plekken waar je momenteel uitbraken van acne hebt niet te beschadigen.
  • Was je gezicht met water en droog het vervolgens goed af.
  • Breng het masker aan. Vermijd echter gebieden rond de ogen. Laat het daarna ongeveer twintig minuten trekken.
  • Was en droog je gezicht weer af. Breng onmiddellijk een hydraterende vetvrije lotion aan. Je kan bijvoorbeeld jojobaolie of kokosolie gebruiken. Alhoewel deze lotions een vettige textuur hebben, bevatten ze veel minder vet dan andere opties.
  • Breng een klein beetje natuurlijke aloë vera aan als je een erg vette huid hebt.

Aloë vera en citroen

Aloë vera is erg bekend vanwege de hydraterende en genezende eigenschappen. Het wordt vaak verkocht als een gel in drogisterijen en winkels met gezonde voedingsmiddelen. We raden echter  aan om een kleine aloëveraplant in je huis te zetten. Zo kun je dit product in de meest natuurlijke vorm verkrijgen door een blad af te snijden.

Schil het blad en haal de gel aan de binnenkant eruit. Was vervolgens de gelatine erg goed om alle stoffen die je huid kunnen irriteren te verwijderen.

Gezichtsmaskers tegen acne als deze bevatten ook citroen. Dat is geweldig voor je huid en ook voor het verwijderen van een overtollige hoeveelheid vet.

Hoe maak je het?

  • Meng de natuurlijke aloëveragel met citroensap. Je kan ook een beetje citroenschil gebruiken als de citroen biologisch is.
  • Klop deze twee ingrediënten samen en voeg meer citroensap of aloë vera toe, totdat je de juiste consistentie voor een masker hebt.
Citroenschil

Groene klei

Klei is een geweldige remedie die al eeuwen gebruikt wordt om giftige stoffen in onze organen te verwijderen, terwijl het ons tegelijkertijd duizenden mineralen biedt. Je kan het gebruiken als onderdeel van zowel je gezondheids- en schoonheidsroutines of zelfs om van pijn of zwellingen af te komen.

In de oudheid brachten mensen de modder rechtstreeks aan, maar vandaag de dag raden we aan om het in een kruidenwinkel of drogisterij te kopen.

Klei is uitstekend voor het bestrijden van acne, omdat het helpt om de zwelling te verminderen en de schadelijke stoffen te verwijderen die acne veroorzaken.

Hoe maak je het?

  • Meng gepoederde groene klei met lauw water. Voeg elke keer een klein beetje water toe totdat je een mengsel krijgt dat smeerbaar is, maar niet te waterig.
  • Gebruik materialen die gemaakt zijn van glas, hout of keramiek en vermijd plastic of metaal.
Kleimasker

Yoghurt en tea tree olie

Dit masker is perfect voor een middelmatige tot vettige huid met acne, dankzij de twee ingrediënten die het bevat.

Yoghurt hydrateert de huid zonder het vettig te maken, wat inhoud dat het een middelmatige huid niet uitdroogt en verfrissend voor de huid is wanneer het buiten warm is.

Daarnaast is tea tree olie de laatste tientallen jaren sterk aanbevolen als een manier om verschillende soorten infecties te bestrijden.

De samenstelling van dit masker is vijftien druppels essentiële tea tree olie op één bakje met natuurlijke yoghurt (zonder suiker, zoetstoffen of kleurstoffen).

Biergist en eiwit

Dit interessante masker combineert de deugden van twee producten die geweldig zijn voor alle huidtypes en dan vooral degene die vaak vettig zijn.

Biergist helpt ons om giftige stoffen die ophopen op de huid te elimineren en is rijk aan mineralen zoals silicium, dat cruciaal is om je huid er jong en stevig uit te laten zien.

Eiwitten maken je huid daarnaast steviger, terwijl tegelijkertijd een overtollige hoeveelheid vet wordt verwijdert.

Hoe maak je het?

  • Meng beide ingrediënten totdat je de gewenste textuur bereikt.

In dit geval zullen we geen eigeel gebruiken, maar het is een geweldig ingrediënt voor maskers voor een droge huid.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.