Natuurlijke detox met blauwe bessen en yoghurt

16 november 2018
Schadelijke gifstoffen kunnen zich ophopen. Een goede manier om je lichaam te reinigen is door te ontgiften met een drank met blauwe bessen en yoghurt!

Schadelijke gifstoffen uit voeding, medicijnen en de lucht kunnen zich ophopen in het lichaam. Een effectieve manier om je lichaam te reinigen van deze gifstoffen is door te ontgiften. Lees in dit artikel hoe je dit kunt doen met behulp van een wel heel erg lekker detoxdrankje met blauwe bessen en yoghurt!

De voordelen van ontgiften met blauwe bessen en yoghurt

Dankzij hun hoge gehalte aan goede eigenschappen zijn blauwe bessen supergezond en geweldige natuurlijke ontgifters. De krachtige besjes zitten namelijk vol polyfenolen en flavanoïden, die het lichaam kunnen helpen beschermen tegen schadelijke invloeden en vrije radicalen kunnen helpen bestrijden.

Het regelmatig eten van deze superbessen is essentieel voor het versterken van het immuunsysteem, lijkt te helpen om het risico op het krijgen van kanker te verlagen en kan allerlei infecties helpen voorkomen.

Ook yoghurt is een natuurlijk middel dat uitstekend gebruikt kan worden voor het ontgiften van je lichaam. De vele antibacteriële eigenschappen die yoghurt bevat, kunnen het lichaam namelijk goed helpen zich te ontdoen van gifstoffen die zich met name in de maag opstapelen.

Yoghurt is ook behulpzaam bij het heropbouwen en reguleren van de flora in darmen en urinewegen.

Lees ook:
Je lichaam ontgiften doe je zo!

Hoe volg je dit detoxdieet?

Ontgiften is een belangrijk proces en daarom is het gunstig om één dag in de week uit te kiezen waarop je je volledig concentreert op deze taak, zonder enige vorm van interruptie. Op deze manier kun je je lichaam werkelijk op de juiste wijze helpen zich te ontdoen van opgestapelde gifstoffen.

Vermijd op je detoxdagje producten zoals cafeïne, suiker, snelle koolhydraten en dierlijke producten en eet vooral veel groenten en fruitsoorten die rijk zijn aan antioxidanten. Nuttig hiernaast natuurlijk de ontgiftende yoghurt met blauwe bessen.

Misschien ook interessant om te lezen:
Verrassende tips met suiker

Hoe maak je deze ontgifter met blauwe bessen en yoghurt?

blauwe-bessen

Het is makkelijk. Al wat je nodig hebt voor dit natuurlijke drankje is:

  • 2 ½ kopjes yoghurt
  • 1 kopje melk
  • ½ kopje blauwe bessen
  • IJsklontjes

Bereiding

  • Doe eerst de melk, yoghurt en blauwe bessen in een blender.
  • Mix vervolgens de ingrediënten een paar seconden op de hoogste stand.
  • Voeg dan het ijs toe.
  • Mix het geheel daarna nog enkele minuten op de hoogste stand.

Geniet van dit heerlijk natuurlijke detoxdrankje met yoghurt en blauwe bessen en drink het herhaaldelijk.