4 Feng shui-decoratietips voor huurwoningen

Feng shui streeft naar harmonie en evenwicht. Met deze eenvoudige feng shui-decoratietips creëer je gezellige en vitale ruimtes!
4 Feng shui-decoratietips voor huurwoningen

Laatste update: 07 maart, 2021

Als je een tweede huis hebt en er het beste van wilt maken, kun je het verhuren door deze feng shui-decoratietips op te volgen. Deze oude kunst biedt een decoratieve en organisatorische stijl die ideaal is voor het wonen.

In dit artikel, ontdek verbazingwekkende feng shui-decoratietips. Hiermee leer je hoe je kamers kunt inrichten om orde en rust uit te stralen en hoe je welzijn kunt uitstralen in je huurwoning.

Feng shui-decoratietips voor een geweldige eerste indruk

Wanneer je een plaats, huishouden of ruimte voor de eerste keer bezoekt, heb je meteen een eerste indruk ervan. Soms, zonder zelfs te weten waarom, kan een gebouw deprimerend lijken, terwijl een cafetaria romantisch is. Het ene plein kan rustig lijken terwijl een ander je onzeker laat voelen.

In werkelijkheid wekken plaatsen emoties op en roepen ze herinneringen op. Daarom zul je in je dagelijks leven, wanneer je maar kunt, waarschijnlijk onbewust kiezen voor die plaatsen die je een beter gevoel geven.

Als je dus een woning wilt huren, moet je proberen positieve reacties, zoals vreugde, rust en welzijn op te wekken. Om dit te bereiken, kun je je toevlucht nemen tot deze feng shui-decoratietips. Dit oude Chinese filosofische systeem streeft boven alles naar harmonie in een woning.

Feng shui-decoratietips

1. Minder is meer

Een grijze bank in een witte woonkamer

Een van de grote fouten die mensen maken bij het inrichten van een huurwoning is om te overdrijven. Decoreren gaat niet over het verzamelen van veel spullen om deze vervolgens allemaal op te hangen aan de muren. Als je niet duidelijk bent over het concept dat je wilt creëren, is het het beste om te onthouden dat minder meer is.

Om een kamer gezellig te maken, moet je geen overbodige voorwerpen plaatsen, zodat de kamer een gevoel van rust en kalmte uitstraalt. Het is dus het beste om decoratieve voorwerpen op een zeer selectieve manier te gebruiken, in plaats van je woning te vullen alsof het een antiekbazaar is.

Als je iets niet mooi vindt voor je eigen huis, bedenk dan dat het er misschien ook niet goed uitziet in het huis van je huurders. Wees daarom niet bang om weg te doen wat niets bijdraagt.

2. Gebruik goed gekozen kleuren

Een van de andere belangrijke aspecten die een geschikte feng shui-inrichting bepalen, is het kleurenpalet dat je kiest. Een juiste kleurkeuze in een kamer kan deze veranderen in een idyllische ruimte.

Gebruik hiervoor pastels en neutrale kleuren. Vermijd bovendien glanzende of halfglanzende verven, kies in plaats daarvan voor matte verf. Vergeet niet dat de kleuren bij het kiezen meestal donkerder uitvallen dan op de stalen.

Besteed veel aandacht aan deze details, ook al is het niet het huis waar je gaat wonen. Op deze manier wordt het makkelijker voor je om een familie te vinden die verliefd wordt op je huis en het wil huren.

Misschien ook interessant:
Vier fijne feng shui-tips voor je huis

3. Licht is je beste decorateur

Een woonkamer met een witte bank en witte stoelen

Hoewel het erg ingewikkeld en duur is om je huis te voorzien van nieuwe inkomende lichtpunten, moet je niet aarzelen om het te doen als het binnen je bereik ligt. Een licht huis is een hit, waar je ook kijkt.

Licht zorgt voor vitaliteit, energie en vreugde. Bovendien verandert het de uitstraling van een kamer aanzienlijk. Een woning met natuurlijk licht heeft een hogere prijs. Eigenlijk maakt natuurlijk licht het exclusief en zeer gewild.

Feng shui beveelt direct contact met natuurlijke ruimtes aan. Probeer altijd om natuurlijke ruimtes te integreren in de ruimte. Niet alle huizen hebben een tuin of een gebied met bomen. Daarom is het een goede optie om te decoreren met planten.

Het gebruik van kamerplanten of florale ornamenten kan een kamer enorm veranderen. Omdat je hebt gekozen voor zachte kleuren, zullen de planten en bloemen de ruimte een kleurrijk en levendig accent geven.

Kortom, deze tips zijn de sleutels die je nodig hebt om te beginnen met het uitvoeren van feng shui-decoratietips in de woning die je wilt huren en zelfs in je eigen huis! Niet alleen zul je in staat zijn om een positieve indruk te maken, maar je zult ook daadwerkelijk een gezondere woning bieden. Wellicht ook interessant voor jou

Feng shui om harmonie in je huis te brengen
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Feng shui om harmonie in je huis te brengen

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord over feng shui en hoe het kan helpen de balans in je huis te verbeteren. We bespreken de belangrijkste punt...
De inhoud van deze publicatie dient uitsluitend ter informatie. Op geen enkel moment kan deze dienen om de diagnoses, behandelingen of aanbevelingen van een professional te vergemakkelijken of te vervangen. Raadpleeg bij twijfel je vertrouwde specialist en vraag zijn/haar goedkeuring voordat je met een procedure of behandeling begint.