De beste planten voor je badkamer

De badkamer is een geweldige plek om met verschillende soorten planten te decoreren. Je kunt van dit decoratieve element profiteren om een andere en gezondere omgeving te creëren. Ontdek in dit artikel de beste planten voor je badkamer.
De beste planten voor je badkamer

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

Met een beetje creativiteit kun je je badkamer renoveren en het tegelijkertijd een moderne en frisse uitstraling geven. In dit opzicht kan het plaatsen van de beste planten een groot verschil maken in het interieur van de badkamer. Het optimaal benutten van dit decoratieve element zal in grote mate afhangen van de soorten planten die je gebruikt.

De beste planten voor je badkamer

Hieronder zullen we dus een aantal goede ideeën met je delen om je badkamer een natuurlijk groen tintje met de beste planten voor je badkamer te geven:

1. Bamboe

Bamboe tussen twee wasbakken

Deze plant groeit goed in vochtige omgevingen en zonder direct zonlicht. De badkamer kan er dus een goede plek voor zijn. Bamboe is een van de beste planten om in je badkamer te plaatsen. Deze plant groeit heel goed in vochtige en slecht verlichte ruimtes.

Het is bovendien een perfecte plant om in kleine ruimtes te plaatsen, omdat hij dun en langwerpig is. Het kan er dus voor zorgen dat ruimtes groter lijken. Deze plant trekt bovendien volgens feng shui goede energie aan. Om er goed voor te zorgen, is het belangrijk om het water regelmatig te verversen.

2. Drakenklimop

Dit is weer een perfecte plant voor kleine, vochtige ruimtes. Naast het feit dat hij mooi is, is hij heel gemakkelijk te onderhouden, omdat er geen pot voor nodig is. Je kunt hem in de meeste soorten bakken plaatsen. Wat het water betreft, moet je het regelmatig vervangen.

De drakenklimop houdt niet van direct zonlicht. Hij moet echter wat indirect licht krijgen, omdat het snel zal verdorren als dat niet het geval is. Het is een uitstekend decoratief element.

3. Aloëvera

Aloëvera is een van de mooiste en meest praktische planten om in je badkamer te plaatsen. Hoewel het de perfecte manier is om je badkamer een ‘vintage’ stijl te geven, is het ook waar dat hij veel zonlicht nodig heeft.

Behalve dat het esthetisch mooi is, heeft hij ook verschillende heilzame eigenschappen. In dit opzicht kun je de gel van de bladeren gebruiken om brandwonden te verlichten of haarmaskers te maken, naast andere schoonheidsroutine-elementen.

Misschien ook interessant om te lezen:
9 tips voor het verzorgen van kamerplanten

4. Orchideeën

Orchideeën in een badkamer

Orchideeën geven kleur en vitaliteit aan je badkamer. De Orchidee is zonder twijfel een van de mooiste bloemen van allemaal. Het is daarom een geweldig idee om elk deel van je huis ermee te decoreren. Je voegt hierdoor veel kleur en leven aan je badkamer toe.

Vergeet echter niet dat het belangrijk is om het type orchidee te kopen dat het beste bij vochtige gebieden past, zoals Vandas, Cattleyas of Dendrobium-orchideeën.

Je moet goed voor deze plant zorgen, zodat hij niet verdort. In dit opzicht moet je de orchidee tussen de ene keer water geven en de volgende goed laten drogen. Je moet hem daarom tot dat moment direct zonlicht laten krijgen.

5. Philodendron

Philodendrons zijn ook perfect voor vochtige omgevingen die geen direct zonlicht ontvangen. Deze plant is bovendien heel gemakkelijk te verzorgen, omdat je je alleen zorgen hoeft te maken over regelmatig water geven.

Daarnaast is deze plant heel  feng shui. Ze zeggen dat het in elke ruimte waar je hem plaatst de stroom van positieve energie bevordert.

6. Lepelplant

Deze prachtige witte bloem kan heel goed groeien zonder veel aandacht of verzorging. Nogmaals, je hoeft je alleen over regelmatig water geven zorgen te maken. Esthetisch gezien is het een zeer mooie plant die badkamers van zowel kleur als onderscheid voorziet. Ook deze plant is erg feng shui

Misschien ook interessant om te lezen:
Insecten van kamerplanten elimineren met azijn

7. Begonia

Begonia's in een badkamer

Deze plant geeft ruimtes kleur en vitaliteit. Je kunt het als aanvulling op de decoratie van je badkamer gebruiken. Begonia’s worden als een van de beste planten beschouwd om in een badkamer te plaatsen. Een van de belangrijkste redenen is dat deze plant schaduw en vocht nodig heeft om te groeien.

Een ander voordeel van een begonia is dat ze verkrijgbaar zijn in een grote verscheidenheid aan levendige kleuren. Het is daarom een perfecte plant om ruimtes mee te decoreren en tot leven te wekken (Spaanse link).

8. Klimop

Klimop is een andere uitstekende keuze om je badkamer te decoreren en frisheid te geven. Aangezien deze plant kleine, groene bladeren heeft, is hij zeer gemakkelijk te verzorgen, heeft geen direct zonlicht nodig en mag hij slechts twee keer per week worden bewaterd.

Zelfs in de winter hoef je een klimop maar één keer per week water te geven. Het is een hele mooie plant en het fijnste is dat de klimop heel gemakkelijk te verzorgen is.

9. Azalea

De azalea is een prachtige plant die veel mensen gebruiken om verschillende omgevingen en ruimtes, vooral tuinen, te decoreren. Deze plant kan echter ook heel goed in badkamers groeien, mits hij veel natuurlijk licht krijgt. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat hij niet verwelkt.

Wat de verzorging betreft, heeft deze plant regelmatig en overvloedig water nodig, vooral als hij bloeit. Het is dus een goede optie om hem in huis te hebben. Deze negen planten zijn perfect voor het inrichten van verschillende ruimtes in je huis, inclusief je badkamer.

Ze zijn niet alleen mooi, ze kunnen ook in vochtige omgevingen groeien. Op dezelfde manier hebben de meeste dus geen direct zonlicht nodig, wat betekent dat ze heel gemakkelijk te verzorgen zijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.