Breng positieve energie in je huis

Geloof het of niet, maar zonlicht en verse lucht zijn onmisbare elementen als je een ruimte wil zuiveren en je huis wil laten volstromen met positieve energie.

De afgelopen jaren is het thema spirituele energie steeds populairder geworden en terwijl vele mensen nog steeds sceptisch staan tegenover dit onderwerp, raken steeds meer mensen ervan overtuigd dat positieve energie alom tegenwoordig is en net zo belangrijk is in het leven als emoties.

Steeds meer aanvaarden we het idee dat we in elke kamer en hoek van een huis verschillende soorten energie kunnen gewaarworden en dat die energie ook invloed uitoefent op de mensen die in het huis wonen. Je hebt het vast zelf wel opgemerkt dat er na een ruzie, discussie of nare opmerking een gespannen gevoel in de lucht blijft hangen, dat pas verdwijnt als je weer positieve energie in de kamer brengt.

Het is zeker mogelijk om je huis te vullen met positieve energie nadat je een periode van stress of problemen doorgemaakt hebt. Wat je hiervoor nodig hebt is een open geest en een positieve houding tegenover die aanbevelingen die je hier verder in dit artikel kan ontdekken.

Lees ook meer over ecologisch huishouden in het artikel Manieren om thuis waterstofperoxide te gebruiken

Wat kan je doen om je huis te laten volstromen met positieve energie?

Laat een ruzie, een negatieve houding of heftige emoties je leven en je woonruimte niet beheersen. Maak er echter een gewoonte van de ruimtes waarin je een groot deel van de dag doorbrengt te doordringen met een positieve en aangename sfeer.

Belangrijke plaatsen in huis

Luchten

Wil je van je huis een prettige leefomgeving maken, start dan met het schoonmaken van alle deuren en ramen in het huis. Dit zijn de plekken waar negatieve energie doorheen stroomt en die we eveneens kunnen gebruiken om opnieuw positiviteit in het huis binnen te laten stromen.

Hoe krijg je dit voor elkaar?

 • Maak een mengsel klaar van water, witte azijn, citroensap, witte kwarts en mirre. Alvorens je aan de slag gaat met dit mengsel, laat je het één nachtje doordringen met het licht en de energie die de maan uitstraalt.
 • Giet deze energetisch geladen vloeistof in een verstuiver en breng het aan op ramen en deuren. Daarna goed droogwrijven met een katoenen, witte doek.
 • Heb je nog wat vloeistof over, dan kan die eveneens gebruikt worden om andere delen in het huis schoon te maken. Berg nadien de witte kwarts op een afgesloten plek op.

Algemene schoonmaak

Wist je dat het opstapelen van stof, vuiltjes en rommel ook het vasthouden van negatieve energie in de hand werkt? 

Reserveer één of twee dagen per week die je besteedt aan het schoonmaken van je huis en zorg ervoor dat geen enkele kamer of hoekje overgeslagen wordt. Niet alles hoeft elke keer grondig gereinigd te worden, maar je kan elke poetsdag een andere kamer onder handen nemen.

Hoe kan je een kamer grondig reinigen?

 • Schuif alle meubels, spulletjes en apparaten opzij, zodat je er zeker van bent dat elk plekje wordt schoongemaakt. Geef ook kleine spulletjes een schoonmaakbeurt en ga op zoek naar een aantal leuke opbergsystemen om alles netjes op te bergen.
 • Wissel regelmatig het beddengoed en gebruik natuurlijke luchtverfrissers om de lucht te reinigen.

Luchtcirculatie

Zonlicht en verse lucht zijn onmisbare elementen als je een ruimte wil zuiveren en je huis wil laten volstromen met positieve energie. 

In een huis dat afgesloten is van de buitenwereld worden vieze luchtjes, stof en andere negatieve elementen opgestapeld die een positieve atmosfeer én onze gezondheid kunnen beïnvloeden.

Hoe haal je verse lucht en de zon in huis?

Open elke ochtend ramen en deuren en laat zo veel mogelijk verse lucht en zonlicht binnenstromen.

Vers fruit in huis

Vers Fruit

Vers fruit is heerlijk en gezond en hoort thuis in elk dieet om je lichaam en geest in optimale conditie te houden. Dit is iets wat we allemaal al lang weten. Maar heb je ook al gehoord dat fruit in staat is positieve energie aan te trekken en negativiteit uit je leven te bannen?

Hoe ga je negativiteit te lijf met vers fruit?

Leg fruit in een mand of schaal centraal in de eetruimte, zodat je jezelf zo vaak als je wenst kan verwennen met een gezonde snack.

Haal meer groen in huis

Er bestaan ontelbaar veel huiskamerplanten die je woning een groene en natuurlijke sfeer kunnen geven. Je kan er elke kamer prachtig mee decoreren door ze in mooie potten te plaatsen. Je zal bovendien meteen werken dat ze positieve energie uitstralen en het huis een frisse en natuurlijke sfeer meegeven.

Welke huiskamerplanten gebruik je het beste?

Geef je kamers een positieve boost met:

 • Basilicum
 • Jasmijn
 • Kamperfoelie
 • Miniatuurroos
 • Orchidee
 • Munt
 • Bamboe
 • Rozemarijn
 • Chrysant

Schilderen en renoveren

Geef je woning af en toe een volledig nieuwe look om van nare, negatieve energieën af te raken. 

Hoe ga je hiermee aan de slag?

 • Ga voor een ander kleurtje op de muur.
 • Verander de uitstraling van een kamer door de meubels een andere plaats te geven.
 • Verfris de ruimtes in je huis door andere gordijnen op te hangen en af en toe nieuwe, leuke spulletjes te kopen.

Wierook en aromatherapie

Wierook

Een heerlijk aroma heelt en verfrist je omgeving en zorgt voor ontspanning op momenten dat je met angsten of stress te maken hebt.

Wierook en aromatherapie worden al eeuwen gebruikt om positieve energie aan te trekken en korte metten te maken met negativiteit rondom je heen.

Hoe ga je te werk met aromatherapie?

 • Er is een enorme keuze wierook voorhanden in elke kruiden- en natuurwinkel. Kies een geur die je aanspreekt en die je een goed gevoel geeft en gebruik die om elke kamer in je woning een aangename atmosfeer te geven.
 • Hou je niet van wierook, dan kan je ook etherische olie gebruiken om je kamers een lekker geurtje bezorgen door de olie aan waterverdampers toe te voegen.