20 creatieve ideeën om je schoenen te sorteren

9 november 2018
Kies welke optie voor het organiseren van je schoenen het beste aansluit op je behoeften, of combineer verschillende ideeën om een op maat gemaakt en praktisch schoenenrek te creëren.

Zoals vaak gebeurt met veel huishoudelijke spullen, kan het sorteren van schoenen heel moeilijk zijn. Zeker als je geen plek hebt die enkel voor schoenen is vrijgemaakt.

Hoewel we vaak een grote hoeveelheid schoenen hebben, die bij verschillende kledingstukken passen, besluiten we zelden om ze een goede plek te geven om ze op te bergen. 

Een hoop mensen hebben ze uiteindelijk op veel verschillende plekken in het huis liggen, of ze hebben ze in dozen gepropt, zonder te realiseren dat dit zorgt voor snellere slijtage.

Het probleem is dat sommige mensen kasten nodig hebben om ze op te bergen en zelden denken we na over creatieve ideeën voor het opbergen van schoenen op een efficiënte manier.

Aangezien je vast wilt leren hoe je ze perfect georganiseerd kunt houden, gaan we hieronder 20 interessante ideeën met je delen om dit voor elkaar te krijgen. Welk idee spreekt jou aan?

1. Plank met verschillende vakken om je schoenen te sorterenSchoenen Sorteren

Deze houten plank met afscheidingen heeft verschillende toepassingen. Een interessante manier om de compartimenten te gebruiken, is namelijk om schoenen te sorteren en op te bergen.

Lees ook: 5 tips om te voorkomen dat je nieuwe schoenen pijn gaan doen

2. DeurplankSchoenen aan de Deur

Door verscheidene metalen stokken te gebruiken, kan je een deurplank maken om je schoenen op een makkelijke manier te sorteren, terwijl ze mooi opgeborgen worden.

3. Transparante dozen met tape

Als je veel transparante dozen hebt, gebruik ze dan om je schoenen te sorteren. Ze vervangen de originele dozen en je kunt er een foto opplakken om het makkelijker te maken om elk paar schoenen te herkennen.

4. Houten plankSchoenenrek

Een mooie houten plank kan overal in je kamer worden neergezet om schoenen op te bergen op verschillende niveaus.

5. Gerecyclede blikkenSandalen in Blikken

Grote blikken kunnen worden gebruikt om een sorteerder voor leuke sandalen en platte schoenen te maken. Kies de grootste blikken uit en zet ze op een plek waar je je schoenen kunt sorteren.

6. Kledingopbergers

Kledingopbergers worden verkocht in verscheidene winkels en zijn handig om schoenen en andere spullen die moeilijk op te bergen zijn te sorteren.

Je kunt ze ophangen aan je deur of op elke plek waar je geen kast hebt. Het zal je dan een hoop ruimte besparen!

7. Gekleurde plankenPumps op Planken

Een leuke gekleurde plank laat je kamer er leuk uitzien en geeft hem een persoonlijke look. Sorteer je schoenen op stijl en houd ze in het zicht om ze te gebruiken.

8. Op een ladderSchoenen op een Ladder

Een oude ladder kan worden omgevormd tot een perfecte plank om je meest speciale schoenen op te bergen. Verf hem vervolgens hoe jij het wilt en je krijgt een gave, authentieke look voor je kamer.

9. Hakken op plankenHakschoenen aan Randen Ophangen

De hakken van hoge schoenen kunnen worden gebruikt als haken om je schoenen aan planken en gelijksoortige artikelen op te hangen.

10. Speciaal kastjeSchoenenopberger

Je kunt in winkels kastjes vinden met verdelers die je helpen om je schoenen op een comfortabele en praktische manier op te bergen.

Misschien ook interessant om te lezen: Vijftien ideeën om taken in huis makkelijker te maken

11. Gerecyclede pvc-buizenPvc-buizen

Grote stukken pvc-buizen die overblijven op een bouwplaats kunnen worden gebruikt om een zeer alternatieve schoenenkast te maken.

Je kunt ze dan verven of ze in hun originele kleur behouden.

12. Grote kastSchoenenkast

Als je te veel schoenen hebt om te tellen, moet je misschien overwegen om een grote, houten kast te bouwen.

Als dat zo is, zorg er dan voor dat je schoenen schoon zijn, zodat er geen modder of wat voor vuil dan ook ophoopt in de kast.

13. Hangers voor laarzenLaarzenhangers

Het gebruiken van een paar hangers kan je helpen om je hoge laarzen te organiseren, zonder hun originele vorm geweld aan te doen. Dit kan helpen om kleine ruimtes te benutten, terwijl ze goed gesorteerd zijn.

14. Houten rekHouten Schoenenrek

Het gebruik van een houten rek zoals op de foto is geweldig om schoenen zoals rubberen laarzen te sorteren.

15. Rieten mandSchoenen in Rieten Mand

Normaal gesproken zou je deze rieten mand misschien niet gebruiken, maar je kunt hem gebruiken om sandalen of slippers in op te bergen.

16. Verticale standaardSchoenenstandaard

Een mooie verticale standaard geeft je kamer een elegante look en houdt tegelijkertijd ook je schoenen in het zicht.

17. SchoenenkastSchoenenkast

Schoenenkasten zijn een goede optie voor mensen die schoenen hebben van verschillende kleuren en modellen.

18. Schoenenrek in visvormSchoenenrek

Deze interessante schoenenhouder zal je schoenen sorteren en houdt ze dus perfect op hun plaats.

19. SportschoenenopbergerSchoenen in Lade

Een dressoir met een groot aantal vakken kan worden gebruikt om bijvoorbeeld je gympen en andere soorten sportschoenen op te bergen.

20. Gerecyclede fruitkistenFruitkisten

Haal houten fruitkisten en leuk ze op om er mooie schoenendozen van te maken, zoals je hier ziet. Als je een echt 3D-effect wilt, haal dan verschillende formaten kisten.

Vond je onze ideeën leuk? We hopen dus dat ze je helpen om je schoenen efficiënter te sorteren!