5 tips om te voorkomen dat je nieuwe schoenen pijn gaan doen

Heb je alleen nieuwe schoenen gekocht, zodat je er last van kan hebben? We zullen onderzoeken hoe we dit probleem op kunnen lossen met eenvoudige trucs om thuis uit te proberen.
5 tips om te voorkomen dat je nieuwe schoenen pijn gaan doen

Laatste update: 14 juli, 2018

Het kopen van schoenen is iets wat iedereen graag doet. Na de eerste paar weken beginnen je voeten echter pijn en ongemak te voelen. Volg de onderstaande tips om te voorkomen dat je nieuwe schoenen pijn gaan doen.

Mensen gebruiken vaak hun oudere schoenen in plaats van hun nieuwe schoenen, omdat ze pijn, blaren en ongemakken veroorzaken. Het is helemaal geen fijn gevoel als je weet dat je niet kunt genieten van iets dat je onlangs hebt gekocht. Je zou niet moeten lijden tijdens je werk of sociale gelegenheden.

Om een ​​einde te maken aan dit waardeloze probleem, kun je de volgende tips gebruiken om te voorkomen dat je pijn krijgt door je schoenen. Probeer ze uit en kijk welke het beste voor je werkt. De wereld wacht op jou en die fantastische schoenen!

Vijf trucs om te voorkomen dat je nieuwe schoenen pijn gaan doen

Grote blaar op voet
Hardheid is de belangrijkste oorzaak dat nieuwe schoenen pijn gaan doen. Na verloop van tijd beginnen de schoenen in te lopen en zich aan te passen aan de vorm van je voeten. Neem ondertussen de volgende voorzorgsmaatregelen.

1. Gebruik een verband

Ja, het lijkt een snelle oplossing die iedereen zou kunnen bedenken. Maar dat betekent nog niet dat het nutteloos is. Het is heel effectief om een ​​verband of pleister op je hiel te plakken, want dat is de plek waar nieuwe schoenen meestal uiteindelijk pijn gaan doen.

Gebruik een verband dat groot genoeg is om het hele gebied dat contact met de schoen heeft te bedekken. Anders zal het los gaan laten en heb je slechts een paar minuten bescherming.

2. Dikke sokken en een haardroger

Dit is een hele gemakkelijke en handige truc. Doe thuis je schoenen aan met je dikste sokken om de hele ruimte in je schoen op te vullen. Blaas vervolgens de warme lucht op de plaatsen waar de schoenen het strakst aanvoelen. Door de warme lucht zullen de schoenen zachter worden en iets uitrekken. Herhaal dit indien nodig een aantal keer.

3. Talkpoeder

Busje talkpoeder met een herenschoen
Dit is een andere snelle oplossing die goed werkt. Door talkpoeder op het gebied aan te brengen waar je pijn hebt, vermindert het de wrijving en voorkomt het de vorming van een blaar. Met een deodorant-stick kan het ook lukken.

4. Siliconenstrips

Bij schoenenwinkels of -winkels voor orthopedische hulpmiddelen kun je siliconenstrips kopen die aan de hiel van je schoenen blijven plakken. Op deze manier kun je de wrijving tegen het harde oppervlak verzachten. Dit voorkomt ook dat je nieuwe schoenen pijn gaan doen.

5. De truc met een zak warm water

Deze laatste tip is een beetje controversieel, omdat velen betwijfelen of het werkt. Toch zijn er mensen die erbij zweren. Stop een zak heet water in je schoenen. Natuurlijk moet je er absoluut zeker van zijn dat het niet zal gaan lekken.

Laat de schoenen vervolgens een nacht in de vriezer staan. Het water zal uitzetten in de schoen en groter worden als het bevriest. Als gevolg hiervan zullen je schoenen, elke keer dat je dit doet, zich iets verder uitrekken.

Een truc die nog makkelijker, maar net zo effectief is, is je schoenen te gebruiken totdat ze geleidelijk ingelopen zijn.  Gebruik ze een paar uur per dag thuis of op het werk als je een extra paar schoenen mee kunt nemen. Op deze manier voorkom je blessures en voel je je comfortabeler tijdens langdurig gebruik.

Een andere oplossing is om een ​​schoenmaker een leest in je schoenen te laten zetten om ze uit te rekken. Je kunt ook wat pads plaatsen op het gebied dat contact maakt met je huid en zo voorkomen dat je weer schuurplekken krijgt.

Goede schoenen kiezen

Het is onnodig om te zeggen dat een goed paar schoenen moeten passen. Er moet minstens één centimeter ruimte zijn tussen je grote teen en de punt van je schoen.

Kies ook schoenen van goede kwaliteit, omdat ze niet zo veel pijn veroorzaken door hun goede voering en opvulling. Het is zelfs beter als je schoenen een zeer zachte binnenzool hebben die de belasting over de gehele voet verdeelt.

Ten slotte is dit laatste deel het belangrijkste. Als je niet overtuigd bent van de kwaliteit van de schoenen of als je merkt dat iets pijn kan veroorzaken, koop ze dan niet.  Je zult vast en zeker wel andere schoenen vinden, waardoor je jezelf de pijn bespaard van het eerste gebruik. Dat zou al genoeg reden moeten zijn om je er van te overtuigen om je tijd te nemen om je volgende paar schoenen te vinden. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.