10 planten die positieve energie aantrekken

Een aloë vera-plant die groeit, trekt geluk aan. Verwelkt de plant echter, dan betekent dit dat er sprake is van slechte energie.
10 planten die positieve energie aantrekken

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Planten maken al lange tijd deel uit van de decoratie in ruimtes zoals huizen, kantoren, bedrijven, enzovoorts. Men gelooft niet alleen dat planten ervoor zorgen dat deze ruimtes een frisse en natuurlijke uitstraling krijgen. Velen denken ook dat dankzij planten, positieve energie in deze ruimtes beter doorstroomt.

Dat niet alleen; bovendien zou negatieve energie ook actief worden uitgedreven.

Planten voor positieve energie

Volgens deskundigen op dit gebied zijn sommige planten in vergelijking tot andere planten beter in staat positieve energie te stimuleren en ons elke dag een gevoel van welzijn te geven.

Om dit te kunnen doen moeten deze planten natuurlijk wel in leven zijn. Dit houdt in dat ze in een pot met aarde zitten en dat er goed voor ze wordt gezorgd. Hieronder de 10 planten die het beste in staat zijn positieve energie aan te trekken.

1. Cactus

Cactussen zijn erg mooi en zijn een bijzondere decoratieve toevoeging aan kantoorruimtes en huizen. Deze plantsoort heeft wel speciale zorg nodig om hem goed te onderhouden.

Men zegt dat cactussen in staat zijn afgunst, indringers, kwade personen en hypocrieten af te weren. Ook zouden ze slechte elektromagnetische energie van huishoudelijke apparaten kunnen absorberen.

2. Pepermunt

Pepermunt voor positieve energie

Naast het hebben van vele voordelen voor de gezondheid, wordt pepermunt al eeuwen gebruikt voor alternatieve doeleinden. Zo zou het ook gebruikt worden mensen tegen hekserij te en de afgunst van anderen te verweren.

Pepermunt is in ieder geval goed voor je algemene gevoel van welzijn. Sommigen geloven daarbij dat pepermuntplanten de economische welvaart van de eigenaar zou bevorderen.

3. Bamboe

Bamboe is de laatste tijd erg populair geworden als decoratie in huizen en wordt gebruikt om woonkamers een verfijnde uitstraling te geven. Daarnaast wordt deze plant ook steeds populairder als plant om positieve energie mee aan te trekken.

Gezegd wordt dat bamboe zuiverheid, helderheid en levensenergie kan bieden. Een bamboeplant in je huis geeft je een gevoel van troost en rust en helpt afgunst weg te jagen.

4. Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn staat bekend als een plant voor koppeltjes, omdat het voordelen brengt in relaties. Niet alleen daar, maar ook op spiritueel vlak zou het een goede invloed zijn.

Aanbevolen wordt om een jasmijnplantje in de slaapkamer en/of in andere ruimtes te hebben staan waar je als koppel vaak samen tijd doorbrengt. De jasmijnplant trekt namelijk positieve energie aan. Dat zal je relatie natuurlijk sterker maken en de romantiek doen oplaaien.

5. Rozemarijn

Rozemarijn is een plant die al sinds de oudheid in culturen wordt gebruikt vanwege de vele voordelen voor onze gezondheid. Onder de gelovigen bestaat deze plant erom bekend  oprechte liefde en geluk aan te trekken.

Men raadt ook aan om een paar takjes rozemarijn op te vouwen in een aantal zakdoekjes en deze op meerdere plekken in je huis te plaatsen. Dit zou loyaliteit in de mensen om je heen inspireren.

6. Munt

Munt

Munt is een plant met veel genezende eigenschappen waar we op elk moment gebruik van kunnen maken. Als je deze plant in je huis neerzet, zal dit niet alleen behulpzaam zijn voor je algehele gezondheid, maar bevordert ook positieve vibraties in elke ruimte.

Gezegd wordt dat munt slechte vibraties tegengaat en slapeloosheid helpt bestrijden. Ook kan munt de communicatie in huis verbeteren.

7. Tijm

Tijm is een plant die als sinds de oudheid wordt gebruikt om de lucht te zuiveren van slechte vibraties. Deze plant wordt gezien als zuiverende plant omdat hij negatieve energie tegengaat.

Ook voorkomt hij nachtmerries en bevordert hij een gevoel van eigenwaarde. Door thuis een tijm plantje te hebben, blijven je huis en inwoners hiervan beschermd.

8. Chrysant

Deze planten staan bekend om hun schoonheid en om hun vermogen een gevoel van welzijn in huis te brengen. De plant bevordert blijdschap en een goed humeur.

Het wordt dus aangeraden om een chrysant te plaatsen in ruimtes waar veel spanning heerst. Chrysanten worden in verband gebracht met een leven van ontspanning.

9. Eucalyptus

Eucalyptus

Deze plant heeft het vermogen negatieve vibraties van afgunstige of kwaadaardige individuen af te weren. Ook trekt deze plant welvaart aan en wordt daarom aangeraden voor bedrijven of kantoren. Daarnaast helpt eucalyptus ervoor te zorgen dat je beter slaapt en kan het een ruimte bevrijden van bedrukkende energieën.

10. Aloë vera

Aloë vera zou één van de krachtigste planten tegen negatieve vibraties zijn. Daarom wordt het vaak gebruikt bij rituelen om ongeluk of afgunst tegen te gaan. Aloë vera kan in elke ruimte waar je hem plaatst welvaart en positieve energie aantrekken.

Veel mensen geloven dat een aloë vera-plant die goed groeit en vitaal is, geluk aantrekt. Wanneer de plant verwelkt, zou dit komen doordat hij in principe is uitgeput. Hij heeft dan alle mensen in zijn buurt beschermd door de negatieve energieën rondom hen te absorberen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Ávila-Sosa R, Navarro-Cruz A, Vera-López O, et al. Romero (Rosmarinus officinalis L.): una revisión de sus usos no culinarios. Ciencia y Mar. 2011; XV(43): 23-36.
  • Barrionuevo V, Planchuelo A, Fuentes E. Evaluación de plantas nativas para decorar nuestros jardínes. Agro Sur. 2006: 34(1-2), 45-47. https://doi.org/10.4206/agrosur.2006.v34n1-2-26
  • Botello-Jacuinde M, Avello-Lorca M, García-Campos M, et al. Usos terapéuticos de la aromaterapia con lavanda (Lavandula angustifolia): revisión integrativa de la literatura. Rev. iberoam. Educ. investi. Enferm. 2020; 10(1):48-56.
  • Coccia E. La vida de las plantas: Una metafísica de la mixtura. Buenos Aires: Miño&Dávila, 2017.
  • Kligler B, Chaudhary S. Peppermint Oil. Am Fam Physician. 2007; 75(7):1027-1030.
  • López Ruiz A. Origen y evolución de los cactus. Contactos, Revista de Educación en Ciencias e Ingeniería. 2020; 118: 57-62.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.