10 fruitsoorten die kunnen helpen om de tekenen van ouderdom tegen te gaan

Wil je een jonge, gezonde huid behouden? Leer over 10 fruitsoorten die op natuurlijke wijze de tekenen van ouderdom kunnen helpen bestrijden.
10 fruitsoorten die kunnen helpen om de tekenen van ouderdom tegen te gaan

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Je huid raakt helaas zijn elasticiteit kwijt met de tijd. Daar komt ook bij dat je misschien het opkomen van kleine plekjes opmerkt, naarmate de jaren voorbijgaan. Daarom hebben we een lijst opgesteld van 10 fruitsoorten die je kunnen helpen om de tekenen van ouderdom te bestrijden en je huid er jong en gezond uit te laten zien.

10 fruitsoorten die kunnen helpen de tekenen van ouderdom tegen te gaan

1. Bessen

Deze familie bevat fruitsoorten zoals aardbeien, rode bessen, bosbessen en bramen. Bessen kunnen je helpen om je huid gezond te houden, met hun hoge niveaus aan antioxidanten en vitamine C. 

Dit betekent dat wanneer je ze eet, je mogelijk je collageengehalte in je huid kan onderhouden en zodoende kan helpen om de huid egaal te houden. Het eten van bessen kan je echter niet alleen helpen bij het tegengaan van de tekenen van ouderdom. Doordat ze lage vetgehaltes hebben, kunnen ze je ook helpen vet kwijt te raken.

2. Granaatappel

Granaatappel

Granaatappels kunnen je lichaam helpen om je huid te vernieuwen, laag voor laag. Kortom, ze kunnen helpen je huid letterlijk te vernieuwen. Ze kunnen er ook voor zorgen dat je riboflavine, of vitamine B2, binnenkrijgt. Dit is essentieel voor de energieproductie en voor het gezond houden van je huid, nagels, haar en hoornvlies.

3. Avocado

Avocado’s zijn een geweldige bron van vitamine E en B-complex. Zoals je je kunt voorstellen, kunnen beide vitaal zijn voor een zachte, flexibele huid. Alsof dat nog niet genoeg was, kunnen ze je ook helpen om voedingsstoffen op te nemen. Dus als je avocado’s eet, ben je ook in staat om te profiteren van de voedingsstoffen in andere voeding.

4. Kiwi

Kiwi

Als je echt de tekenen van ouderdom wilt helpen tegen te gaan, dan moet je kiwi’s opnemen in je dieet. Deze fruitsoort voorziet je van een grote hoeveelheid antioxidanten die je mogelijk kunnen helpen om:

 • Je huid gezond te houden
 • Rimpels te voorkomen
 • De dikte van je huid en de stevigheid te verbeteren
 • Collageen te produceren

5. Watermeloen

Watermeloen bestaat voor een groot deel uit water, waardoor je een gehydrateerde, bevochtigde en verzorgde huid kan krijgen. Het eten van watermeloen kan bijvoorbeeld helpen voorkomen dat je huid verkleurt en dat er zich plekken vormen die worden geassocieerd met ouderdom.

6. Banaan

Bananen

Bananen bevatten veel vitamine B6 en vitamine C, die kunnen helpen om je huid jong en elastisch te houden. Daarnaast kunnen de hoge hoeveelheden aan antioxidanten en magnesium in bananen je lichaam helpen te beschermen tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen, die kunnen leiden tot voortijdige huidveroudering.

7. Appel

Samen met de vele voordelen die appels kunnen hebben voor je huid, springen er twee uit: ze kunnen helpen de hydratatie te ondersteunen en de huid te ontgiften. Daarnaast kunnen ze ook helpen om je er jonger uit te laten zien, dankzij hun hoge gehalte vitamine E.

Appelazijn is een goede optie om te helpen bij het weghouden van rimpels, omdat het kan helpen om de pH-waarden van je huid te balanceren. Dit is fundamenteel voor het bestrijden van de tekenen van ouderdom. Om te profiteren van deze voordelen, kan je een appel per dag eten of een theelepel appelazijn nemen gemengd met water.

8. Mango

Mango

Dit goed smakende fruit kan helpen om de tekenen van ouderdom uit te stellen, terwijl het je tegelijkertijd ook kan voorzien van heel wat vitamines en mineralen, die vitaal zijn voor je huidgezondheid.

 • Allereerst kan bètacaroteen helpen je huid te vernieuwen en een natuurlijke glans te geven.
 • Hun hoge vitamine A-gehalte kan de zichtbaarheid van littekens en plekken op je huid verminderen.
 • Daarnaast kunnen mango’s helpen om mee-eters en puisten tegen te gaan.
 • De schil van de mango kan zorgen voor een vermindering van plekken die ontstaan door blootstelling aan de zon.

Om te profiteren van de voordelen van mangoschil, hoef je deze alleen te laten drogen, vermalen tot een poeder en het daarna mengen met Griekse yoghurt. Breng het masker aan en laat het vervolgens 30 minuten zitten.

9. Papaja

Of je het nu eet of direct aanbrengt op je huid, papaja kan mogelijk wonderen doen dankzij de vitamine A, E, en C die het bevat.

 • Vitamine A kan helpen om dode cellen te verwijderen en inactieve proteïnen af te breken.
 • Daarnaast is vitamine E essentieel vanwege de antioxiderende, vernieuwende en proactieve effecten, voornamelijk tegen de vrije radicalen die ouderdom veroorzaken.
 • Vitamine C is een krachtige antioxidant die kan helpen voorkomen dat cel-DNA beschadigt en de collageensynthese ondersteunen, wat je huid beter laat absorberen.

Ook aanbevolen:
Zes papajasmoothies die je niet mag missen

10. Druiven

Druiven

We hebben in andere artikelen al vermeld hoe goed wijn voor je kan zijn. Je moet echter weten dat dezelfde voordelen kunnen worden gevonden in druiven. Hier zijn er een paar:

 • Druiven hebben mogelijke krachten die veroudering tegengaat dankzij hun antioxidanten en vitamine C. Ze kunnen je huid beschermen tegen de effecten van vrije radicalen en tegen het verschijnen van rimpels en vlekken.
 • Ze hebben hoge resevratrolwaarden, wat je huid kan helpen om te vernieuwen.

Het hebben van een gezonde huid hoeft niet zo moeilijk te zijn. Een goed dieet kan bijvoorbeeld al helpen om de eerste tekenen van ouderdom te bestrijden en je er goed uit te laten zien, zonder dat je een fortuin uitgeeft aan schoonheidsbehandelingen. Onze aanbeveling is dat je een paar van deze fruitsoorten uitprobeert en altijd diegene uitkiest die van het seizoen zijn. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.