Zo verwijder je slijm in de longen

Naast het inhaleren van dampen van medicinale kruiden om slijm in de longen zachter te maken, zou je ook voedingsmiddelen moeten vermijden die slijm veroorzaken en je moeten focussen op degene die je helpen om het te elimineren.
Zo verwijder je slijm in de longen

Laatste update: 21 september, 2018

Wanneer we ziek worden en het probleem niet goed behandelen, begint slijm zich vaak op te hopen in onze longen, wat verstoppingen, hoest, ademhalingsproblemen, pijn etc. veroorzaakt. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je slijm in de longen kan voorkomen en verwijderen met 100% natuurlijke huismiddeltjes.

Slijm in de longen verzachten

De eerste stap om slijm in de longen te verwijderen, is door het zachter te maken. Hoe harder het slijm namelijk is, hoe moeilijker het is om het uit je lichaam te krijgen. Je kan dit het beste doen door dampen te inhaleren, die ontstaan tijdens het koken van medicinale planten.

Hoe doe ik dit?

  • Kook eerst twee liter water en een aantal medicinale kruiden in een pan. We raden voornamelijk den, tijm, rozemarijn, eucalyptus, kamille en oregano aan. Sommige kruidenwinkels verkopen voorverpakte mengsels voor dit soort behandelingen.
  • Nadat het mengsel tussen de vijf en tien minuten heeft gekookt, zal je zien dat er een aromatische damp van het water afkomt. Haal vervolgens de pan van het vuur. Plaats de pan voor je. Ga met je gezicht boven de pan hangen. Dek vervolgens je hoofd af met een handdoek (zorg ervoor dat je jezelf niet verbrand met te veel damp).
  • Inhaleer diep door de neus, waarbij je één neusgat dichtdrukt en door de ander ademt en vice versa. Adem ook door de mond.
  • Je kan dit meerdere keren per dag doen.

Maak het slijm vloeibaar

Het is cruciaal dat het slijm zoveel mogelijk dun en waterig is, zodat je lichaam het makkelijker kan verwijderen. Er zijn een aantal natuurlijke manieren om dit te bereiken:

  • Groentebouillon drinken: ui, prei, kool, knoflook, wortel, koolraap en selderij.
  • Tijm- en eucalyptusthee tussen de maaltijden drinken.
  • Vermijd voedingsmiddelen die nog meer slijm veroorzaken. Denk aan producten zoals bloem en melkproducten. Het is veel gezonder om plantaardige drankjes en dextrinebrood te consumeren wanneer je last hebt van slijm in de longen.
  • Drink tussen de maaltijden in ieder geval twee liter water per dag.
Kruidenthee

Mobiliseer en hoest slijm op

Zodra je het slijm zachter en vloeibaar hebt gemaakt, moet je nog steeds helpen om ervoor te zorgen dat het natuurlijk het lichaam kan verlaten. De makkelijkste manier om dit te doen, is door iemand zachtjes op je rug te laten kloppen.

Ze zouden het bovenste gedeelte van hun hand moeten gebruiken om continu op je bovenrug te kloppen. Dit zal helpen om het slijm los te maken van de longen en luchtwegen. Deze massage is vooral effectief bij kinderen. Voor oudere mensen of personen die last hebben van zwakkere botten zou je voorzichtig moeten zijn met de hoeveelheid druk die je uitoefent.

Verzorg je darmen

Je darmen zijn nauw verbonden met wat er in je longen gebeurt. Je zou ze dus in gedachten moeten houden tijdens het behandelen van longproblemen. Vooral als je de oorzaak wilt behandelen en ervoor wilt zorgen dat het niet terugkomt.

Slijm in de longen kan ook het gevolg zijn van een slechte vertering van bepaalde voedingsmiddelen. Daarom hebben kinderen last van slijm in de longen wanneer ze voedingsmiddelen eten die ze nog niet kunnen verteren, zoals geraffineerde bloem.

Een ui naast je bed

Er is nog een huismiddel dat je kan proberen wanneer je voelt dat er slijm in je longen begint te vormen, voordat het echt een probleem wordt. Je hoeft alleen maar een ui door de helft te snijden en het de hele nacht op het nachtkastje naast je bed te laten liggen. Tijdens het slapen zal je de componenten die in uien zitten inademen, wat je luchtwegen zal reinigen.

Je zou elke nacht een nieuwe ui neer moeten leggen. Als het slijm erg dik is werkt dit middel mogelijk niet.

Ui tegen slijm

Cupping

We zullen nog een remedie bespreken die voorheen altijd met glazen yoghurtschaaltjes werd gedaan. Tegenwoordig is dit een professionelere behandeling geworden. Deze techniek is een eeuwenoude therapeutische methode die ontwikkeld is door de traditionele Chinese geneeskunde.

Je hebt hiervoor kleine glazen kopjes nodig, die zich aan het lichaam vastzuigen. Hierdoor wordt de huid en delen van het slijm opgetild, waardoor de poriën open gaan staan en de bloedcirculatie en lymfatische circulatie meer op gang worden gebracht.

Met de behandeling kunnen patiënten een ‘goede’ ontsteking veroorzaken die de organen ontstopt, in dit geval de longen. Plaats een kopje aan een willekeurige kant bij je longen, tussen het schouderblad en de ruggengraat. Laat het daar ongeveer tien minuten opzitten.

Deze behandeling laat mogelijk ronde rode plekken achter, maar deze zullen geleidelijk aan verdwijnen. Je kan de kopjes kopen en dit thuis doen of ervoor kiezen om naar een professional te gaan. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.